Az automatikus futtatás és az automatikus lejátszás letiltása külső eszközöknél

A Windows AutoRun szolgáltatás alapértelmezés szerint be van kapcsolva a legtöbb Windows verzióban, így a programok külső eszközről futtathatók, amint a számítógéphez csatlakoznak.

Mivel a rosszindulatú programok kihasználhatják az AutoRun funkciót - eloszthatják sajnálatos hasznos terhelését a külső eszközről a számítógépre -, sok felhasználó letiltja azt. 

Az AutoPlay egy olyan Windows szolgáltatás, amely az AutoRun része. Arra kéri a felhasználót, hogy zenét és videókat játsszon, vagy képeket jelenítsen meg. Az AutoRun viszont egy tágabb beállítás, amely vezérli a teendőket, ha USB-meghajtót vagy CD / DVD-t helyeznek a számítógép meghajtójába.


Az AutoRun letiltása a Windows rendszerben

Nincs interfészbeállítás az AutoRun teljes kikapcsolásához. Ehelyett szerkesztenie kell a Windows rendszerleíró adatbázist.

  1. Nyomja meg a Win + R billentyűt és írja be regedit a Beállításszerkesztő elindításához. A beállításjegyzék módosításához meg kell erősítenie a megemelt jogosultságokat.

  2. Ugrás a kulcsra:  

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

  3. Ha a bejegyzés NoDriveTypeAutoRun nem jelenik meg, hozzon létre egy új DWORD-értéket a jobb oldali ablaktáblán a jobb gombbal kattintva a helyi menü eléréséhez és a Új DWORD (32 bites) érték.

  4. Nevezze el a DWORD szót NoDriveTypeAutoRun, és állítsa az értékét a következők egyikére:

    • FF - az AutoRun letiltása az összes meghajtón
    • 20 - az AutoRun letiltása CD-ROM meghajtókon
    • - az AutoRun letiltása cserélhető meghajtókon
    • - az AutoRun letiltása fix meghajtókon
    • 10 - az automatikus indítás letiltása a hálózati meghajtókon
    • 40 - az AutoRun letiltása a RAM lemezeken
    • - az AutoRun letiltása ismeretlen meghajtókon

Az AutoRun jövőbeni bekapcsolásához egyszerűen törölje a NoDriveTypeAutoRun értéket.


Az automatikus lejátszás letiltása a Windows rendszerben 

Az AutoPlay letiltása egyszerű, de a folyamat az operációs rendszertől függ.

A windows 10

Nyissa meg a beállítások alkalmazást, majd kattintson a gombra Eszközök, majd a bal oldalsávon válassza az Automatikus lejátszás lehetőséget. Mozgassa a gombot Használja az AutoPlay alkalmazást minden adathordozóra és eszközre gombot Off állásba.

A windows 8

Windows 8 és 8.1 rendszerben:

  1. Nyissa meg a Control Panel azzal keresve a Rajt képernyőn.

  2. választ Automatikus lejátszás tól Control Panel bejegyzés.

  3. Válassza ki a kívánt lehetőséget a Válassza ki, hogy mi történik, ha minden típusú adathordozót vagy eszközt behelyez szakasz. Például különböző lehetőségeket választhat a képekhez vagy videókhoz. Az Automatikus lejátszás teljes kikapcsolásához törölje a jelölést a jelölőnégyzetből Használja az AutoPlay alkalmazást minden adathordozóra és eszközre.