YouTube-tipp: Az automatikus lejátszás kikapcsolása

A YouTube kínál egy automatikus lejátszási funkciót, amely automatikusan elindítja az új videó lejátszását, miután befejezte az aktuális videó megtekintését. Az automatikusan lejátszott videók kapcsolódnak a megtekintési előzményekhez, és állítólag segítenek további nagyszerű videók felfedezésében.

Kapcsolja ki az automatikus lejátszást a YouTube-on, ha invazívnak találja, vagy ha egyszerűen nem érdekli további videók megtekintése.

Fotó © TommL / Getty Images


Az automatikus lejátszás kikapcsolása a YouTube-on asztali böngészőben

Kövesse ezeket az utasításokat az automatikus lejátszás kikapcsolásához a YouTube asztali verzióiban.

  1. Nyissa meg a YouTube-ot.

  2. Ha még nem jelentkezett be Google-fiókjába, válassza a kék színt Bejelentkezés linket a jobb felső sarokban a bejelentkezési adatok megadásához és bejelentkezéshez.

    Az automatikus lejátszás kikapcsolásához nem feltétlenül kell bejelentkeznie a fiókjába, mert a funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, függetlenül attól, hogy Ön be vagy-e jelentkezve. A fiókba történő bejelentkezés előnye, hogy ha kikapcsolja az automatikus lejátszást, akkor ki kell kapcsolni a fiókjában - függetlenül attól, hogy melyik gépről vagy eszközről érhető el.

  3. Keressen vagy válasszon ki egy videót, hogy az oldalára lépjen és elkezdje nézni. Nem kell néznie az egészet, és kiválaszthatja a szünet gombot a szüneteltetéséhez.

  4. Az automatikus lejátszás kétféle módon kapcsolható ki:

    1. Kapcsolja be a AUTOMATIKUS LEJÁTSZÁS gombot a jobb felső sarokban (a következő videók fölött), hogy kékről szürkére változzon.
    2. Válassza ki a fogaskerék ikont a videólejátszó alján a beállítások eléréséhez, majd kapcsolja a gombot Automatikus lejátszás kikapcsol, hogy pirosról szürkére változzon.

  5. Válassza ki a játszik gombot a videólejátszón, hogy a videót a végéig folytassa, vagy húzza a piros pont a videólejátszó idővonalán végiggörgetve a videó utolsó néhány másodpercéhez, majd válassza a lehetőséget játszik.

  6. Ha sikeresen kikapcsolta az automatikus lejátszást, a videó normálisan befejeződik, és egy új videó nem indul el automatikusan.


Az automatikus lejátszás kikapcsolása a YouTube alkalmazásban vagy a YouTube mobilböngészőben

Kövesse ezeket az utasításokat, ha ki szeretné kapcsolni az automatikus lejátszást a YouTube mobilalkalmazásban.

A következő utasítások megegyeznek, függetlenül attól, hogy a YouTube alkalmazást Androidra vagy iOS rendszerre használják-e. Mobil YouTube böngészőn is a YouTube.com-ra vonatkoznak.

  1. Nyissa meg a YouTube alkalmazást, vagy látogasson el a YouTube-ra egy mobil webböngészőben.

  2. Ha még nem jelentkezett be fiókjába, koppintson a ikonra profil ikonra a jobb felső sarokban adja meg bejelentkezési adatait és jelentkezzen be (vagy válasszon ki egy meglévő fiókot, amelyet már csatlakoztatott).

    Az asztali interneten található YouTube.com webhelyhez hasonlóan az automatikus lejátszás kikapcsolásához nem feltétlenül kell bejelentkeznie a fiókjába az alkalmazásban vagy a mobil webhelyen. A funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, függetlenül attól, hogy be vagy-e jelentkezve. A bejelentkezés csak egyszerűsíti az automatikus lejátszási beállításokat a fiókban, függetlenül attól, hogy honnan jelentkezik be.

  3. Keressen vagy válasszon ki egy videót, hogy az oldalára lépjen és elkezdje nézni (anélkül, hogy teljes képernyőre állítaná). Ha nem akarja az egészet nézni, válassza a szünet gombot a szüneteltetéséhez.

  4. Keresse meg a Automatikus lejátszás gombot, a videólejátszó alatt és közvetlenül a következő rész fölött. Válassza ki a kikapcsoláshoz, hogy kékről fehérre változzon.

    A videók nem játszódnak le automatikusan, ha mobilhálózathoz csatlakozik, és legalább 30 percig nem volt aktív. Ha Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik, az automatikus lejátszású videók lejátszása legfeljebb négy óra múlva leáll.

  5. Válassza ki a játszik gombot a videólejátszón a videó megtekintésének folytatásához, vagy húzza a ikont piros pont a videolejátszó idővonalának mentén, hogy előremenjen a videó utolsó néhány másodpercére. Válassza a lehetőséget játszik.

  6. A videónak normálisan kell véget érnie, és nem látja, hogy egy új videó automatikusan elindul.