A támadások megakadályozása érdekében tiltsa le a Windows távoli asztalt

A Windows Távoli asztal lehetővé teszi Önnek vagy másoknak, hogy hálózati kapcsolaton keresztül távolról csatlakozzanak a számítógéphez - hatékonyan elérhetik a számítógép minden részét, mintha közvetlenül csatlakoznának hozzá.

A távoli hozzáférés hasznos szolgáltatás, ha más helyről kell hozzáférnie számítógépéhez, például amikor munkahelyén csatlakoznia kell az otthoni számítógéphez. A távoli kapcsolat hasznos azokban a támogatási helyzetekben is, amikor másoknak segít a számítógépükhöz való csatlakozással, vagy amikor technikai segítségre van szüksége, és meg akarja engedni, hogy a támogató személyzet csatlakozzon a számítógépéhez.

A Távoli asztal kompatibilis a Windows 10 Pro és Enterprise, a Windows 8 Enterprise és Professional, valamint a Windows 7 Professional, Enterprise és az Ultimate szolgáltatásokkal. Ez az operációs rendszer Home vagy Starter kiadásaival nem működik.

Web / Evan Polenghi 


Tiltsa le a Távoli asztalt a Windows 10 rendszerben

Ha nincs szüksége a Windows távoli asztal szolgáltatásra, kapcsolja ki, hogy megvédje számítógépét a hackerek ellen. 

  1. Írja be a "remote" parancsot beállítások "elemre a Cortana keresőmezőben, és válassza a lehetőséget Lehetővé teszi a távoli hozzáférést a számítógéphez. Ez a művelet ellentmondásosnak tűnik, de megnyitja a Vezérlőpult párbeszédablakot Távoli rendszer tulajdonságai.

  2. Szüntesse Távsegítség engedélyezése a számítógéppel.


Tiltsa le a Távoli asztalt a Windows 8.1 és 8 rendszerekben

A Windows 8.1 rendszerben a Távoli asztal szakasz kikerült a Távoli fülről. A funkció helyreállításához töltse le a Távoli asztal alkalmazást a Windows áruházból, és telepítse a Windows 8.1 számítógépre. Telepítése és beállítása után tiltsa le:

  1. nyomja meg A windows+X és válassza ki a rendszer a listából.

  2. Kattints Advanced System Settings a bal oldalsávon.

  3. Válassza ki a Távoli fül és csekk Ne engedélyezze a távoli kapcsolatokat a számítógéppel.


Tiltsa le a Távoli asztalt a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekben

A Távoli asztal letiltása Windows 8 és Windows 7 rendszerben:

  1. Kattintson az Rajt gombot, majd Control Panel.

  2. Nyisd ki Rendszer és biztonság.

  3. Válasszon rendszer a jobb oldali panelen.

  4. választ Távoli beállítások a bal oldali ablaktábláról a rendszer tulajdonságai párbeszédpanel a Távoli Tab.

  5. Kattints Ne engedje a kapcsolatot a számítógéppel majd kattintson az OK gombra OK.


A távoli asztal futtatásának kockázatai

Bár a Windows távoli asztal hasznos, a hackerek kihasználhatják azt, hogy megszerezzék a rendszer irányítását rosszindulatú programok telepítéséhez vagy személyes adatok ellopásához. Célszerű a funkciót kikapcsolva tartani, hacsak nincs szüksége rá. Könnyen letilthatja - és meg kell tennie, hacsak nincs szüksége a szolgáltatásra. Ebben az esetben hozzon létre erős jelszavakat, frissítse a szoftvert, ha lehetséges, korlátozza a bejelentkezni tudó felhasználókat és használja a tűzfalakat.

Egy másik Windows segédprogram, a Windows távsegítség hasonlóan működik, mint a Távoli asztal, de kifejezetten a távoli technikai támogatásra irányul, és másképpen van konfigurálva a különböző követelményekkel. Érdemes ezt is kikapcsolnia, ugyanazon Rendszertulajdonságok párbeszédpanelen, mint a Távoli asztal.


A Windows távoli asztal alternatívái

A Windows távoli asztal nem az egyetlen szoftver a távoli számítógépes kapcsolatokhoz. Egyéb távoli hozzáférési lehetőségek állnak rendelkezésre. A távoli asztali kapcsolatok alternatívái a következők:

  • LogMeIn távoli hozzáférést biztosít PC-jéhez vagy Mac-jéhez asztali számítógépről, mobil eszközről vagy böngészőből. A LogMeIn prémium szolgáltatásai közé tartozik a fájlmegosztás, a fájlátvitel és a távoli nyomtatás. A LogMeIn fiók előfizetését igényli a számítógépen.
  • TeamViewer távolról vezérel egy másik számítógépet. Együttműködésre és információcserére tervezték az ingyenes TeamViewer a személyes adatokat, a beszélgetéseket és az értekezleteket. 
  • AnyDesk lehetővé teszi távoli asztali kapcsolat létrehozását, hogy bárhonnan hozzáférhessen programjaihoz és fájljaihoz anélkül, hogy felhőalapú szolgáltatásba kellene helyeznie őket. Az AnyDesk ingyenes személyes használatra; az üzleti felhasználás előfizetés szükséges.
  • Chrome Remote Desktop egy platformon átívelő szoftver Windows, macOS és Linux számítógépekhez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról hozzáférjenek egy másik számítógéphez a Chrome böngészőn vagy a legtöbb eszközön, beleértve a Chromebookokat is. A Chrome távoli asztal ingyenes.
  • VNC Connect a távoli hozzáférésű és vezérlő szoftver lehetővé teszi az asztali vagy mobil eszközzel való interakciót bárhol az interneten. A két számítógépnek nem feltétlenül azonos típusúnak kell lennie, így a VNC Connect használatával megtekintheti a Windows asztalát az irodában Mac vagy Linux számítógépről. A VNC Connect korlátozott, nem kereskedelmi verziója ingyenes. Professzionális verziók térítés ellenében állnak rendelkezésre.