A / az Audiosrv.dll hiányzó vagy nem található hibák kiküszöbölése

Az Audiosrv.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az audiosrv DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben az audiosrv.dll hibák regisztrációs problémát, rosszindulatú programot, például vírusfertőzést vagy akár hardverhibát jelezhetnek.

Az audiosrv.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket.


Audiosrv.dll hibák

Az audiosrv.dll hibaüzenetek többféleképpen is megfogalmazhatók, a probléma okától függően. Íme néhány gyakori audiosrv.dll hiba:

  • Az Audiosrv.dll nem található
  • Hiányzik az audiosrv.dll fájl.
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a audiosrv.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] audiosrv.dll
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: audiosrv.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

Fontos megjegyezni, hogy az audiosrv.dll hiba mikor jelenik meg, és ez fontos információ, amely hasznos lehet a hibaelhárítás során.

Az Audiosrv.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használatakor vagy telepítésekor, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.


A / az Audiosrv.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az audiosrv.dll fájlt a DLL-ek egyikéről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az audiosrv.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha az audiosrv.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza az audiosrv.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" audiosrv.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte az audiosrv.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az audiosrv.dll fájlt.

    Az audiosrv.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Vizsgálja meg az egész számítógépet vírusok és más rosszindulatú programok ellen. Bizonyos audiosrv.dll hibákat valamilyen rosszindulatú program okozhatja a számítógépén, amely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott audiosrv.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. Az audiosrv.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához hajtsa végre az sfc / scannow parancsot. Szerencsére az audiosrv.dll fájlt a Microsoft biztosítja legalább a Windows néhány verziójában, ezért a Rendszerfájl-ellenőrző eszköznek (az sfc parancs) vissza kell állítania.

    Ez a legvalószínűbb megoldás egy hiányzó vagy nem található audiosrv.dll hibára. Kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elvégezze ezt a lépést, miután megbizonyosodott arról, hogy számítógépét nem fertőzte-e kártevő szoftver.

  4. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy az audiosrv.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, és a Rendszerfájl-ellenőrző nem segített, a Rendszer-visszaállításnak kell megoldania a problémát.

  5. Telepítse újra az audiosrv.dll fájlt használó programot. Ha az audiosrv.dll DLL hiba egy adott program használatakor jelentkezik, a program újratelepítésével kicserélik a fájlt.

    Ez a lépés a leghasznosabb a Microsoft által nem szállított DLL fájlok cseréjére, de segíthet az audiosrv.dll problémában, ha ez a program a fájl másolatát is tartalmazza, és a korábbi hibaelhárítási ötletek nem voltak sikeresek.

  6. Frissítse az audiosrv.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "Az audiosrv.dll fájl hiányzik" hibaüzenetet kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Az audiosrv.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  7. Ha az audiosrv.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek, görgessen vissza egy korábban telepített verzióra.

  8. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az audiosrv.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti audiosrv.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, akkor a Frissítés, indítás javítás vagy javítás telepítés végrehajtásával (a Windows verziójától függően) vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  10. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az audiosrv.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen audiosrv.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát (további információkért olvassa el a Rendszerleíró adatbázis tisztítók GYIK-t, ha hasznosak). Csak abban az esetben szerepelnek itt, hátha hasznosnak bizonyul, ebben az esetben elkerülheti az alábbi nehezebb tesztelési és végső lehetőségeket.

  11. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytuk, de a számítógép memóriáját és merevlemezét viszonylag könnyen tesztelhetjük, és ezek a legvalószínűbb összetevők okozzák az audiosrv.dll hibákat, amikor meghibásodnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  12. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A tiszta telepítés mindent töröl és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az audiosrv.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Az egyértelműség érdekében a tiszta telepítés során a meghajtón, amelyre a Windows telepítve van, minden adat törlődik, ezért feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról. Győződjön meg róla, hogy minden próbálkozást megtett az audiosrv.dll hiba kijavítására az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel, mielőtt tiszta telepítést végezne.

  13. Hibaelhárítás egy ismeretlen hardverprobléma esetén, ha továbbra is fennáll az audiosrv.dll hiba. A Windows tiszta telepítése újrakezdés a hibaelhárítás szoftveres oldalán. Tehát sajnos, ha ez nem működött, akkor a DLL problémájának hardverrel kell kapcsolatosnak lennie.