Hogyan változtathatom meg egy másik felhasználó jelszavát a Windows rendszerben?

Rengeteg módszer létezik az elveszett Windows jelszó megkerülésére, de az egyik könnyebb, feltéve természetesen, hogy egynél több felhasználó van a számítógépen, a jelszó megváltoztatása egy másik fiókból.

A jelszó megváltoztatása egy másik felhasználó fiókjában egyszerű, függetlenül attól, hogy melyik Windows-verzióval rendelkezik, feltéve, hogy rendszergazdai szintű jogosultságokkal rendelkezik. Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem biztos abban, hogy a Windows ezen több verziója közül melyik van telepítve a számítógépére.

Ha a Windows jelszavát a fiókon kívülről módosítja, amit akkor tesz, amikor megváltoztatja egy másik felhasználó jelszavát, akkor a felhasználó, akinek a jelszavát módosítja, elveszíti az összes hozzáférését az EFS által titkosított fájlokhoz, személyes tanúsítványokhoz és minden tárolthoz jelszavak, például a hálózati erőforrások és a webhelyek jelszavai. A legtöbb felhasználónak nincsenek EFS-titkosított fájljai, és a tárolt jelszavak elvesztése valószínűleg nem jelent nagy problémát, de szerettük volna megtudni a jelszó ilyen visszaállításának következményeit.

Windows-fiókját rendszergazdaként kell konfigurálni, ha módosítani szeretné egy másik felhasználó jelszavát. Ha nem, akkor lehet, hogy ki kell próbálnia ezt a Windows jelszó-visszaállító trükköt, vagy egy ingyenes Windows jelszó-helyreállító programot kell használnia a jelszó megváltoztatására.


Hogyan lehet megváltoztatni egy másik felhasználó jelszavát a Windows 10 vagy 8 rendszerben

  1. Nyissa meg a Windows 8 vagy 10 Vezérlőpultot.

    Az érintőképernyős interfészeken a Vezérlőpult Windows 10 vagy Windows 8 rendszerben történő megnyitásának legegyszerűbb módja a Start menüben található link (vagy a Windows 8 alkalmazás képernyője), de az Energiafelhasználó menü valószínűleg gyorsabb, ha rendelkezik billentyűzettel vagy egérrel.

  2. Windows 10 rendszeren válassza a lehetőséget felhasználói fiókok. Ezt hívják Felhasználói fiókok és családbiztonság A Windows 8.

    Ha a Megtekintés beállítással Nagy ikonok vagy Kis ikonok vannak jelölve, akkor nem fogja látni ezt a linket. Választ felhasználói fiókok ehelyett ugorjon a 4. lépésre.

  3. választ felhasználói fiókok.

  4. Több linket a Felhasználói fiókok ablakban a Változtatás a felhasználói fiókhoz területen jelöljön ki Másik fiók kezelése.

  5. Válassza ki azt a felhasználót, amelynek jelszavát módosítani kívánja.

    Ha nem látja, hogy valahol a jelszóval védett lenne a felhasználónév alatt, akkor annak a felhasználónak nincs beállítva jelszava, és képesnek kell lennie bejelentkezni anélkül, hogy bármit is megadna a jelszó mezőben.

  6. Most, hogy a [Felhasználónév] fiókjának Módosítások végrehajtása képernyőn van, válassza a lehetőséget Módosítsa a jelszót.

    Nem látja a Jelszó módosítása linket? Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a felhasználó, akinek a jelszavát meg szeretné változtatni a Windows 10 vagy Windows 8 rendszerbe történő bejelentkezéshez, Microsoft-fiókkal, nem pedig tipikus helyi fiókkal jelentkezik be. Még egyszerűbb visszaállítani a Microsoft-fiók jelszavát. Segítségért lásd: Microsoft-fiók jelszavának visszaállítása.

  7. A [felhasználónév] jelszó módosítása képernyőn írja be az új jelszót az első és a második szövegmezőbe.

  8. Az utolsó szövegmezőben meg kell adnia egy jelszó tippet. Erre a lépésre nincs szükség.

    Mivel valószínűleg megváltoztatja helyettük ennek a személynek a jelszavát, mert elfelejtették, rendben van, ha kihagyja a tippet. Miután az illető újra visszanyerte a Windows 8/10 rendszerhez való hozzáférést, kérje meg, hogy változtassa meg a jelszót valami privátabbra, és állítson be egy tippet.

  9. választ Megváltoztatni a jelszót a jelszóváltás mentéséhez.

  10. Zárja be a Fiók módosítása ablakot és minden más nyitott ablakot.

  11. Jelentkezzen ki, vagy indítsa újra a számítógépet, és kérje meg a személyt, akinek visszaállítja a jelszót, hogy megpróbáljon újra bejelentkezni a Windows 8 vagy 10 rendszerbe.

Miután bejelentkezett, legyen proaktív, és vagy hozza létre a felhasználót egy Windows 8 vagy Windows 10 jelszó-visszaállító lemez létrehozásával, vagy váltson Microsoft-fiókra, amelyek bármelyike ​​megkönnyíti az új jelszó megszerzését a jövőben.


Hogyan lehet megváltoztatni egy másik felhasználó jelszavát Windows 7 vagy Vista rendszerben

  1. Kattints Rajt és azután Control Panel.

  2. Kattintson az Felhasználói fiókok és családbiztonság link (Windows 7) vagy felhasználói fiókok link (Windows Vista).

    Ha a Vezérlőpult Nagy ikonok vagy Kis ikonok nézetét nézi a Windows 7 rendszerben, akkor nem fogja látni ezt a linket. Ehelyett kattintson a gombra felhasználói fiókok ikonra, és ugorjon a 4. lépésre.

  3. Kattintson az felhasználói fiókok link.

  4. A Felhasználói fiókok ablakban a Változtatások végrehajtása a felhasználói fiók területének alja felé válassza a lehetőséget Másik fiók kezelése.

  5. Válassza ki azt a fiókot, amelynek jelszavát módosítani kívánja.

    Ha a jelszóval védett szavak nem szerepelnek a felhasználói típus alatt, akkor a felhasználónak nincs konfigurálva jelszava, vagyis jelszó nélkül bejelentkezhet a fiókba. Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben nincs mit változtatni, ezért csak jelezze a felhasználónak, hogy nincs szüksége jelszóra, és legközelebb, amikor bejelentkezik, beállíthat egyet.

  6. Kattintson a [Felhasználónév] felhasználói fiók módosítása fejléc alatt a gombra Módosítsa a jelszót link.

  7. Írjon be egy új jelszót a felhasználó számára az első és a második szövegmezőbe.

    Az új jelszó kétszeri beírása segít abban, hogy helyesen írja be a jelszót.

  8. A harmadik és egyben utolsó mezőben meg kell adnia egy jelszó tippet.

    Mivel valószínűleg azért változtatja meg ennek a felhasználónak a jelszavát, mert elfelejtette, valószínűleg kihagyhatja a tippet.

  9. Kattintson az Megváltoztatni a jelszót gombot a jelszó megváltoztatásának megerősítéséhez.

  10. Zárja be a Felhasználói fiókok ablakot.

  11. Jelentkezzen ki vagy indítsa újra a számítógépet, majd a felhasználót a 7. lépésben kiválasztott jelszóval jelentkezzen be a fiókjába.

Miután bejelentkezett, kérje a felhasználót, hogy hozzon létre egy Windows jelszó-visszaállító lemezt, hogy a jövőben elkerülje az ilyen problémákat.