Javítás, ha a Windows 10 kalkulátor nem működik

Ha gyors számításokat szeretne végrehajtani, de a Windows 10 számológépe nem nyílik meg, nem nyílik meg, majd azonnal bezár, vagy összeomlik nem sokkal a használat megkezdése után, kihúzhatja telefonját vagy puskával az asztalán, hogy megtaláljon egy másik számológépet. Ha azonban megtudja, miért tűnt el a Windows 10 kalkulátor, és újra működni fog, akkor a jövőben megmenthet a hasonló fejfájástól.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


A Windows 10 kalkulátor nem működő okai

A Windows 10 számológépének hiánya vagy összeomlása néhány probléma okozhatja. Ennek oka lehet egy friss frissítés által elrontott beállítások eredménye. A sérült vagy hiányzó rendszerfájlok hibát okozhatnak a számológépben. Még olyan egyszerű dolog is lehet, mint a rossz fiók használata a számítógépre való bejelentkezéshez.

Jonathan Knowles / The Image Bank / Getty Images


A hiányzó Windows 10 kalkulátor javítása

A nem működő számológép leggyakoribb okainak elhárítása néhány beépített eszköz használatával, egyes beállítások megváltoztatásával és néhány fájl újratelepítésével a legjobb megoldás, ha újból működésbe lép, ahogy kell.

  1. Futtassa a számológépet rendszergazdaként. Ha a számológép alkalmazás beállításai problémásak, akkor az ilyen módon történő megnyitása megoldhatja a problémát. Ha nem, folytassa a hibaelhárítást.

  2. Jelentkezzen be a számítógépre más felhasználóként. Ha csak egy fiókot állított be a Windows rendszerben, hozzon létre egy további fiókot, és a második fiókba való bejelentkezés után használja a számológépet.

  3. Futtassa a Microsoft fiókok hibaelhárítóját. Az eszköz használata különösen akkor hasznos, ha a számológép egy alternatív Windows 10 felhasználói fiókban működött. Ha az eredeti fiókbeállítások sérültek vagy egyéb problémák vannak, a hibaelhárító azonosíthatja és kijavíthatja ezeket a problémákat. Ha a számológép még mindig hiányzik, akkor valószínűleg más kérdésről van szó.

  4. Futtassa az Alkalmazások hibaelhárítót a Windows 10 rendszerben. Előfordulhat, hogy a problémának nincs köze a felhasználói fiókhoz és a számológép alkalmazáshoz. A Windows 10 több hibaelhárító eszközt tartalmaz, amelyek a beállítások között vannak. Válassza a lehetőséget Windows Store alkalmazások a Hibaelhárítás ablak alján, hogy ellenőrizze és kijavítsa a számológéppel (vagy más alkalmazásokkal) kapcsolatos problémákat. Ha nem talál problémát, folytassa a hibaelhárítást.

  5. Ellenőrizze az alkalmazásfrissítéseket. Bár a legtöbb frissítést automatikusan telepítik, van esély arra, hogy elérhető legyen egy új frissítés, amely kijavíthatja a Windows 10 számológépet.

  6. Állítsa vissza vagy telepítse újra a számológépet. Kényelmes reset gomb található a 10 ablak Számológép részében Alkalmazások és szolgáltatások beállítások. Ha a visszaállítással nem jár a trükk, távolítsa el a meglévő szoftvert, és telepítse újra a számológép alkalmazás friss verzióját. Újratelepítés után a számológépnek meg kell nyitnia. Ha nem, itt az ideje mélyebbre ásni.

  7. Futtasson egy Rendszerfájl-ellenőrző vizsgálatot. Az eszköz megvizsgálja a számítógépet, hogy megtalálja-e a sérült vagy helytelenül védett rendszerfájlokat, és ezeket a fájlokat a megfelelő Microsoft verziókra cseréli. Indítsa újra és próbálja újra a számológépet, mielőtt továbblépne.

  8. Futtassa az sfc / scannow parancsot. Ez az eszköz megvizsgálja a fontos Windows fájlokat, és pótolja a talált sérült vagy hiányzó fájlokat. A számítógép újraindítása után nyissa meg a számológépet. Ha még mindig hiányzik vagy összeomlik, próbáljon meg még egy rendszereszközt.

  9. Használja a DISM eszközt. A Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) egy parancssori eszköz, amely megtalálja és kijavíthatja a helyi képen található sérüléseket. Indítsa újra a számítógépet a folytatás előtt.

  10. Ellenőrizze és telepítse az elérhető Windows frissítéseket. Ismert probléma lehet a számológép alkalmazással kapcsolatban, amelyre egy szervizcsomag vagy javítás nyújt megoldást. Ha nincs frissítés, vagy ez nem oldja meg a problémát, akkor van egy másik lehetősége.

  11. Végezze el a rendszer-visszaállítást. Ez a segédprogram a számítógépet egy olyan időpontra és dátumra szállítja (amelyet Ön választott), amikor a számológép jól működött. Ez a folyamat visszavonja a rendszer legfrissebb jelentős változását, amelynek következtében a számológép leállhat. Lehetősége van a rendszer visszaállítására bármely más létrehozott helyreállítási pontra.