A / az D3dx9_25.dll hibák kiküszöbölése

A d3dx9_25.dll hibák számos különböző módon jelenhetnek meg a számítógépen. A leggyakoribb d3dx9_25.dll hibaüzenetek közül néhány:

  • D3DX9_25.DLL nem található
  • Nem található a d3dx9_25.dll
  • A d3dx9_25.dll dinamikus link könyvtár nem található a megadott elérési útvonalon [PATH]
  • Hiányzik a d3dx9_25.dll fájl
  • D3DX9_25.DLL hiányzik. Cserélje a D3DX9_25.DLL fájlt, és próbálkozzon újra
  • A D3dx9_25.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt
  • Hiba történt az alkalmazás inicializálása során, mert a d3dx9_25.dll fájl nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a d3dx9_25.dll nem található

A cikkben szereplő információk minden Microsoft operációs rendszerre vonatkoznak, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket.


D3dx9_25.dll hibák oka

A d3dx9_25.dll összes problémát a Microsoft DirectX problémái okozzák. A d3dx9_25.dll fájl egyike azon sok fájlnak, amelyek a DirectX szoftvergyűjteményt alkotják. A D3dx9_25.dll hibák általában egy szoftver indításakor jelentkeznek.

Mivel a legtöbb Windows-alapú játék a DirectX-et használja, a d3dx9_25.dll hibák gyakran megjelennek, amikor megpróbálja elindítani a PC-s játékot. Esetenként a d3dx9_25.dll hibák egy játék betöltése után, de közvetlenül a játék tényleges megkezdése előtt jelennek meg. Más alkalmazásokban d3dx9_25.dll hiba jelentkezhet, mielőtt bizonyos speciális grafikus funkciókat elindítanának.

Néhány olyan játék, amelyről ismert, hogy a d3dx9_25.dll hibákat generálja, a Heroes of Might and Magic, a Battlefield, az Age of Empires 3, a Fable: The Lost Chapters, az Zoo Tycoon 2 és a Rise of Nations.

Ne töltse le a d3dx9_25.dll fájlt egy DLL letöltő webhelyről. Ha szüksége van a d3dx9_25.dll másolatára, szerezze be az eredeti, törvényes forrásból.


A / az D3dx9_25.dll hibák kiküszöbölése

Ha a számítógép újraindítása nem oldja meg a problémát, próbálkozzon a következő megoldásokkal a probléma kijavításáig:

  1. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. A DirectX frissítése a legújabb verzióra javítja a legtöbb d3dx9_25.dll hibát. A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit a verziószám vagy betű megváltoztatása nélkül, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  2. Telepítse a DirectX verzióját, amely a programhoz érkezett. Keressen egy DirectX telepítő programot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy DVD-jén. Ha egy program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők gyakran beépítik a telepítő lemezre a DirectX telepíthető másolatát. Néha a lemezen található DirectX verzió jobban működik a programmal, mint az online elérhető legújabb verzió.

  3. Telepítse újra a programot. A szoftver újratelepítésével pótolni kell a hiányzó vagy sérült d3dx9_25.dll fájlt.

  4. Állítsa vissza a hiányzó DirectX fájlokat. A hiányzó DirectX DLL fájlokat visszaállíthatja úgy, hogy külön-külön kivonja őket a DirectX csomagból.

  5. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Az elavult vagy sérült illesztőprogramok néha okozhatnak DirectX-problémákat, ezért próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

  6. Tesztelje és cserélje ki a hardvert. Használjon egy ingyenes merevlemez-tesztelő programot a hardverrel kapcsolatos DLL hibák ellenőrzéséhez. Ha problémát észlel, a lehető leghamarabb cserélje ki a hardverösszetevőt, vagy vigye el számítógépét professzionális számítógépjavító szervizbe.