AFI fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az AFI fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy AOMEI Backupper fájl, amelyet az AOMEI Backupper biztonsági mentési szoftver hozott létre.

Az AFI fájlok olyan mappákat és fájlokat tartalmaznak, amelyekről az alkalmazás biztonsági másolatot készített. Ha a program egy merevlemez biztonsági másolatát tárolja, akkor inkább az ADI fájlkiterjesztést használja.

Egyes AFI fájlok Truevision Bitmap Graphic fájlok lehetnek, különösen, ha a fájlok kicsiek, és gyanítod, hogy valamilyen képekről van szó.


Hogyan nyitható meg egy AFI fájl

A nem képfájlokat tartalmazó AFI fájlokat egy AOMEI Backupper programmal kell megnyitni, vagy az ingyenes AOMEI Backupper Standard vagy a fizetős AOMEI Backupper Professional programmal. Így tudja visszaállítani a számítógépére az AFI biztonsági másolatában található fájlokat.

Ha az AFI fájlra duplán kattintva nem nyílik meg az AOMEI Backupper, akkor saját maga nyissa meg a programot, és lépjen a Visszaad fülre. nyomja meg Útvonal tallózni az AFI fájl (vagy az ADI fájl között, ha vissza kell állítani valamelyiket).

Bizonyos AFI fájlok jelszóval védettek lehetnek, ebben az esetben az AOMEI Backupperen keresztül kell beírnia, mielőtt megkezdené a fájlok visszaállítását.

Ezután válassza ki a listából a biztonsági másolatot, hogy megtekintse a benne található összes mappát és fájlt. Csak tegyen egy pipát minden visszaállítani kívánt mappa vagy fájl melletti négyzetbe. Ha a legfelső gyökérmappát választja, akkor egyszerre mindent kiválaszthat.

nyomja meg Következő válassza ki a fájlok helyreállításának helyét, majd nyomja meg az gombot Indítsa el a visszaállítást az AFI fájl tartalmának helyreállításához.

Az IvanView képes megnyitni AFI fájlokat, amelyek grafikus fájlok, de a program csak akkor ingyenes, ha megkapja a próbaverziót.

Ha úgy találja, hogy egy számítógépen lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az AFI fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az AFI fájlokat, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Az AFI fájl konvertálása

A kizárólag az AOMEI Backupper programmal együtt használt AFI fájlokat nem kell más formátumra konvertálni. Ha megpróbálja átalakítani, akkor valóban megsérülhet a fájl, és elveszítheti az összes biztonsági másolatát.

Ha AFI fájlja van, amely képfájl, használhatja az Ivan Image Converter ingyenes próbaverzióját az AFI fájl PNG, TGA, BMP, JPG, TIFF, ICO és néhány más népszerű képformátumra konvertálására.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt, ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a kiterjesztést. Néhány fájl ugyanazokat a betűket osztja meg, mint az AFI fájlok, de nem nyílnak meg ugyanúgy, mint az AVI, AIFF, AIF, AIFC, AIT és AIR fájlok.

Ellenőrizze még egyszer a fájl végén található utótagot. Ha a fenti kiterjesztések egyikével végződik, kövesse ezt a linket, ha többet szeretne megtudni a formátumról és a fájl megnyitásáról. Ha a fájl nem egy ilyen formátumban van, keresse meg a fájlkiterjesztést, hogy megtalálja a megnyitásáért felelős programot.