Hogyan továbbíthatók Twitch-re az Xbox One-on

Az Xbox One játékmenetének sugárzása a Twitch streaming szolgáltatás segítségével majdnem olyan általánossá vált, mint maguk a videojátékok.

Míg a legnépszerűbb Twitch adatfolyam-közvetítők drága játékgépekbe, kártyákba, több kamerába, headsetbe és zöld képernyőbe fektetnek be, bárki ingyen megkezdheti az alapvető közvetítést, az Xbox One konzol és néhány opcionális kiegészítő használatán kívül.


Amire szükséged van a Twitch Streamhez az Xbox One-on

A Twitchhez való közvetítéshez Xbox One videojáték-konzolon nem kell sok minden a következő alapokon túl.

  • Egy konzol az Xbox One készülékcsaládból, például az Xbox One, az Xbox One S vagy az Xbox One X-ből.
  • Vezeték nélküli vagy vezetékes internetkapcsolat. Bármelyik rendben van, de minél gyorsabb az internetkapcsolat, annál jobb minőségű videót sugározhat.
  • Egy televízió csatlakozik a konzolhoz, így láthatja a játékmenetét.
  • Xbox One vezérlő a játék lejátszásához és a Twitch alkalmazásban való navigáláshoz.

Streamelj videót magadról a Twitch hanggal

Ha videofelvételeket szeretne beépíteni magáról, és hangos elbeszélést szeretne nyújtani (mindkettő opcionális), akkor a következő elemekre is szüksége van.

  • Xbox One Kinect szenzor. Ezt az eszközt elsősorban a Twitch-stream videóinak rögzítésére használják, de mikrofonként is működhet. A Twitch sugárzásának fokozása mellett a Kinect lehetővé teszi az Xbox One tulajdonosainak a hangparancsok használatát, a Skype videohívások kezdeményezését és mozgó videojátékok lejátszását, mint például a Dance Central Spotlight, a Just Dance és a Fruit Ninja.
  • Az Xbox Kinect adapter. Míg a Kinect közvetlenül működik az eredeti Xbox One konzollal, az Xbox One S és az Xbox One X kiadások tulajdonosainak meg kell vásárolniuk az Xbox Kinect adaptert a megfelelő működéshez.

Fontolja meg az Audio Setup frissítését

Lehet, hogy a Kinect rendelkezik mikrofonnal, de az adatfolyam kiváló minőségű hangzásához külön eszközt kell használnia:

  • Az Xbox One Chat fülhallgató: Az eredeti Xbox One tulajdonosai megkapják a konzol dobozában a Microsoft saját játékvezérlő headsetjét. Az Xbox One Chat fülhallgató közvetlenül csatlakozik az Xbox One sztereó fejhallgató-adapterhez (szintén tartozék), amely bármelyik Xbox One-vezérlőhöz csatlakozik. Ez a fülhallgató tiszta hangot rögzít és könnyen használható, és külön megvásárolhatók az újabb konzolokkal rendelkező játékosok is, például az Xbox One S és az Xbox One X.
  • Egyéb fülhallgató vagy mikrofon. Az újabb Xbox One vezérlők tartalmaznak egy 3.5 mm-es audio csatlakozót, amely a készülék aljába van beépítve a d-pad alatt. Ez a csatlakozó bármilyen szokásos fejhallgató, fülhallgató vagy mikrofon csatlakoztatására szolgál a nagy teherbírású játék fejhallgatótól az alapvető Apple EarPod-okig.

Töltse le a Twitch Xbox alkalmazást

Az Xbox One-on a Twitch-be való közvetítéshez le kell töltenie az ingyenes Twitch alkalmazást. Így szerezheti be.

  1. Nyissa meg a bolt fülre az irányítópulton.

  2. Kattintson a kicsi Keresés ikonra.

  3. Írja be a Twitch-et. A Twitch alkalmazásnak lila ikonnal kell megjelennie gépelés közben. Kattints rá. Ön az alkalmazás hivatalos listájára kerül az áruházban. Kattintson a Kap gombra a letöltéshez.

  4. Alkalmazása települ az Xbox One konzoljára, és megtalálható a Saját játékok és alkalmazások képernyőn található útmutató (a menü megjelenik, amikor megnyomja a kör Xbox gombját a vezérlőn).


A Twitch és Xbox fiókok összekapcsolása

Annak biztosítása érdekében, hogy az Xbox One sugározzon a Twitch-fiókjába, először számítógépen kell csatlakoznia. Miután Twitch-fiókját összekapcsolta az Xbox One-val, nem kell újra megtennie, hacsak nem cseréli le a konzolt vagy nem változtatja meg a Twitch-fiókot.

  1. Nyissa meg a hivatalos Twitch webhelyet a számítógép böngészőjében, és jelentkezzen be.

  2. Az Xbox One-on nyissa meg a Twitch alkalmazást, és kattintson a gombra Belépek gomb. Az alkalmazás hatjegyű kódot ad.

  3. Számítógépén, ugyanabban a böngészőben, ahová bejelentkezett a Twitchbe, látogasson el a speciális aktiválási weboldalra, és írja be az alkalmazás kódját.


Az első Twitch-adatfolyam elindítása és tesztelése

Az első alkalommal, amikor az Xbox One-ról streamel, néhány apró tesztet kell futtatnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik, és hogy a hang és a kép minősége a lehető legjobb. Így állíthat be mindent.

  1. Nyissa meg a közvetíteni kívánt Xbox One játékot. Anélkül, hogy egy játék aktív lenne, nem fog tudni streamelni a Twitch-be. Nem baj, ha kinyitja, és csak a cím képernyőjén hagyja. Valójában nem kell elkezdenie a játékot.

  2. Térjen vissza az Xbox One irányítópultjára, és nyissa meg a Twitch alkalmazást. Kattints a Adás gombot a képernyő bal alsó részén az Xbox One játék újbóli megnyitásához, és a Twitch alkalmazást egy kis sávra zsugorítva a képernyő jobb oldalán.

  3. Kattintson az Adás címe mezőbe, és nevezze át a Twitch adását. Bármi lehet, ami tetszik. Ezt fogod hívni a közvetítésednek a Twitch webhelyén és az alkalmazásokban.

  4. választ beállítások. A Twitch fül tetején egy kis ablakban látnia kell egy előnézetet arról, hogyan fog kinézni a Twitch közvetítése.

  5. Ha a Kinect csatlakoztatva van az Xbox One-hoz, akkor a stream ablakában megjelenik egy előnézet, amit a Kinect lát. Ha szeretné, letilthatja azt a Engedélyezze a Kinect alkalmazást doboz. Helyezze át a Kinect kamerát az adatfolyamban a megfelelő elrendezési mezőre kattintva a képernyőn.

  6. A Automatikus nagyítás funkcióval a Kinect az arcodra fókuszálhat, miközben streamelsz. Ha letiltja, a Kinect mindent megmutat, amit képes látni, ami valószínűleg az egész szoba lesz. Tartsa bekapcsolva ezt az opciót, hogy a közvetítés közben a figyelem rád maradjon.

  7. Ellenőrizze, hogy a Mikrofon engedélyezése négyzet be van jelölve. Ez lehetővé teszi, hogy a Kinect vagy a csatlakoztatott mikrofon, amely a vezérlőhöz csatlakozik, felvegye a streaming közben elmondottakat.

  8. A Party Chat opció más felhasználók által csoportos csevegésben vagy online meccsen készített hangra vonatkozik. Ha csak azt akarja, hogy a hangja közvetítés közben közvetítésre kerüljön, akkor tartsa meg a Broadcast Party Chat opció nincs bejelölve. Ha mégis meg akarja osztani az összes hanganyagot, nyugodtan jelölje be ezt a négyzetet.

  9. A stream beállítása során az utolsó lépés a stream felbontásának kiválasztása. Általában minél jobb képminőséget választ, annál gyorsabbnak kell lennie az internetének. Kattintson a gombraMinőség legördülő menüből válassza ki Kérjen új ajánlást. Ez a parancs automatikusan észleli az Ön számára az optimális minőségi beállítást az Ön aktuális internetsebességéhez.

  10. Miután az összes beállítást módosította, nyomja meg a gombot B gombot a vezérlőn, hogy visszatérjen a Twitch főmenüjéhez és válassza a lehetőséget Broadcast indítása kezdeni a streaminget.

    A kezdeti beállítás és közvetítés után kezdeményezzen egy Twitch-adatfolyamot egy játék indításával, majd nyissa meg a Twitch alkalmazást, és kattintson a gombra Adás, átnevezzük az adatfolyamot, és megnyomjuk a Broadcast indítása opciót. 


Visszajelzés az első Twitch Streamről

Célszerű megkérni egy barátját, hogy nézze meg az első közvetítést, és adjon visszajelzést az adás minőségéről és a hangszintről. Ha sok lemaradást tapasztalnak (az audio nem esik szinkronba a vizuálissal), egyszerűen térjen vissza a Twitch beállításaihoz, és válassza ki manuálisan a gyengébb minőségű adási beállítást.