A / az Kernelbase.dll hibák kiküszöbölése

A Kernelbase.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a kernelbase DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben a kernelbase.dll hibák regisztrációs problémát, rosszindulatú programot, például vírusfertőzést vagy akár hardverhibát jelezhetnek.

A kernelbase.dll hibaüzenetek többféleképpen is megfogalmazhatók, a probléma okától függően. Íme néhány gyakori kernelbase.dll hiba:

A Kernelbase.dll nem található
Hiányzik a kernelbase.dll fájl.
Az alkalmazás nem indult el, mert a kernelbase.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
Nem található a [PATH] kernelbase.dll fájl
Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: kernelbase.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

A Kernelbase.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használatakor vagy telepítésekor, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Fontos információ, hogy a kernelbase.dll hiba mikor jelenik meg, és fontos a hibaelhárítás során.

A kernelbase.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


A / az Kernelbase.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a kernelbase.dll fájlt a DLL-ek egyikéről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a kernelbase.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha a kernelbase.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.


  1. Állítsa vissza a kernelbase.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" kernelbase.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha úgy gondolja, hogy véletlenül törölte a kernelbase.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a kernelbase.dll fájlt.

    A kernelbase.dll fájl törölt fájljának helyreállítása egy fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Vizsgálja meg az egész számítógépet vírusok és más rosszindulatú programok ellen. Néhány kernelbase.dll hibát valamilyen rosszindulatú program okozhat a számítógépén, mely megrongálta a DLL fájlt.

    Még az is lehetséges, hogy a látott kernelbase.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. Hajtsa végre az sfc / scannow parancsot a kernelbase.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához.

    Szerencsére a kernelbase.dll fájlt a Microsoft biztosítja legalább a Windows néhány verziójában, ezért a Rendszerfájl-ellenőrző eszköznek (az sfc parancs) vissza kell állítania.

    Ez a legvalószínűbb megoldás egy hiányzó vagy nem található kernelbase.dll hibára. Kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elvégezze ezt a lépést, miután megbizonyosodott arról, hogy számítógépét nem fertőzte-e kártevő szoftver.

  4. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha úgy gondolja, hogy a kernelbase.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, és a Rendszerfájl-ellenőrző nem segített, a Rendszer-visszaállításnak kell megoldania a problémát.

  5. Frissítse a kernelbase.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "A kernelbase.dll fájl hiányzik" hibaüzenetet kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    A kernelbase.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  6. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a kernelbase.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  7. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. A kernelbase.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  8. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti kernelbase.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, akkor a Frissítés, az Indítás javítás vagy a Javítás telepítés végrehajtásával (a Windows verziójától függően) vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt a működő verziójára.

  9. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a kernelbase.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen kernelbase.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Ide illesztettem az opciót arra az esetre, ha hasznosnak bizonyulna, ebben az esetben elkerülheti az alábbi nehezebb tesztelési és végső lehetőségeket.

  10. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytam, de a számítógép memóriáját és merevlemezét viszonylag könnyű tesztelni, és ezek a komponensek a kernelbase.dll hibákat okozzák, mivel meghibásodnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  11. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A tiszta telepítés mindent töröl és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem oldja meg a kernelbase.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Az egyértelműség érdekében a tiszta telepítés során a meghajtón, amelyre a Windows telepítve van, minden adat törlődik, ezért feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról. Nyilvánvaló, hogy a tiszta telepítés megkezdése előtt minden próbálkozást megtett a kernelbase.dll hiba kijavítására egy hibaelhárítási lépéssel.

  12. Hibaelhárítás egy ismeretlen hardverprobléma esetén, ha a kernelbase.dll hiba továbbra is fennáll. A Windows tiszta telepítése újrakezdés a hibaelhárítás szoftveres oldalán. Tehát, sajnos, ha ez nem működött, akkor a DLL problémájának hardverrel kell kapcsolatosnak lennie.