A / az D3dx9_37.dll nem található vagy hiányzó hibák elhárítása

A D3dx9_37.dll problémákat ilyen vagy olyan módon egyetlen probléma okozza - a Microsoft DirectX valamilyen problémája.

A d3dx9_37.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos hasonló fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a d3dx9_37.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik a d3dx9_37.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


D3dx9_37.dll hibák

A D3dx9_37.dll hibák többféleképpen jelentkezhetnek a számítógépén. A leggyakoribb d3dx9_37.dll hibaüzenetek közül sok itt szerepel:

  • D3DX9_37.DLL nem található
  • A D3dx9_37.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt
  • A d3dx9_37.dll fájl nem található
  • Hiányzik a d3dx9_37.dll fájl
  • D3DX9_37.DLL hiányzik. Cserélje a D3DX9_37.DLL fájlt, és próbálkozzon újra

A d3dx9_37.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, de ez leggyakrabban a videojátékokban jelenik meg, például a játék első indításakor.

Nem játékprogramokban d3dx9_37.dll hiba jelentkezhet, mielőtt a program bizonyos speciális grafikus funkcióit használnák, vagy amikor a program először elindul.

Néhány ismert program és játék, amelyről ismert, hogy d3dx9_37.dll hibákat generál, tartalmazzák az ipaneleket, a GRID-et, az Utherverse-et, a Hard to be God-t és még sok mást.


A / az D3dx9_37.dll hibák kiküszöbölése

Semmilyen körülmények között ne töltse le a d3dx9_37.dll DLL fájlt külön-külön bármely DLL letöltő webhelyről. "Számos oka lehet annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet. Ha már letöltötte a d3dx9_37.dll fájlt a DLL letöltési webhelyek közül távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa a következő lépésekkel.


  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. A d3dx9_37.dll hiba egyszeri probléma lehet, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. A DirectX legújabb verziójára történő frissítés gyakran kijavítja a nem talált d3dx9_37.dll hibákat.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit a verziószám vagy betű frissítése nélkül, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag megegyezik.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista és XP operációs rendszert is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_37.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek kölcsönhatásban vannak a d3dx9_37.dll fájlval, és az újratelepítés megoldhatja a problémát.

  5. Állítsa vissza a d3dx9_37.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti lépések nem oldották meg a d3dx9_37.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_37.dll fájlt a DirectX csomagból.


  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.