iMovie 10: Hogyan készítsünk filmelőzeteseket

Az Apple iMovie segítségével könnyedén készíthet filmeket és filmelőzeteseket macOS és iOS eszközén: Válasszon műfajt, töltsön ki egy egyszerű vázlatot, és válassza ki a videoklipeket. A 1960-as évek elejéről származó, alacsony költségvetésű sci-fi filmből készült Mikulás meghódítja a marslakókat című klip segítségével megmutattuk, hogy az iMovie előzetesét a következő szintre emelheti.

A cikk utasításai az iMovie 10 és az iMovie '11 készülékekre vonatkoznak. Vegye figyelembe, hogy az iMovie 10 újabb, mint az iMovie '11.


Pótkocsik az iMovie-ban

Akár pályakezdő filmrendező vagy, alkotásaidat közzéteszed a YouTube-on vagy a Vimeo-ban, vagy iskolai projekten dolgozol, az előzetesek segítenek elcsábítani a potenciális nézőket. A filmelőzetes készítésének legnehezebb - vagy legalábbis a legidőigényesebb - része a megfelelő felvételek megtalálása a felhasználásra.

Az iMovie 29 sablont kínál az induláshoz. Ezek a sablonok tartalmazzák az eredeti film pontszámokat, a filmstúdió logóit, valamint a testreszabható szereplőgárdákat és krediteket. Az animált eldobási zónák segítenek kiválasztani azokat a videókat és állóképeket, amelyeket használni szeretne a trailerben.

Ehhez a példához egy régi film klipjét használtuk. De rengeteg szerzői jogoktól mentes filmet találhat az Internet Archívum webhelyén, ahol kísérletezhet vagy felhasználhatja saját filmjeit filmelőzetes létrehozásához.


Film importálása az iMovie alkalmazásba

Ha már importálta az előzeteséhez használni kívánt filmet, válassza ki a könyvtárból. Ha még nem tette meg, hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Importálja az előzetesben használni kívánt médiafájlt:

    • Ha a használni kívánt felvételt a számítógépén van, válassza a lehetőséget filé > Média importálása.
    • Ha a használni kívánt felvételt az iCloud tartalmazza, válassza a lehetőséget filé > Importálja az iMovie iOS projekteket.
  2. Keresse meg a médiafájlt, majd válassza a lehetőséget Kiválasztott importálás.

    Az iMovie importálja a kiválasztott fájlt vagy fájlokat az iMovie könyvtárába. A fájl méretétől függően ez a folyamat több percet is igénybe vehet.

  3. Az iMovie könyvtár alatt válassza ki a filmet.

    Most már készen áll a filmelőzetes megkezdésére.


Válasszon egy sablont

29 iMovie sablon (vagy műfaj) közül választhat, köztük Action, Adventure, Blockbuster, Documentary, Friendship, Romance, Romantic Comedy, Sports, Spy, Supernatural és Travel. Van még néhány ezoterikus választás, például Bollywood, Coming of Age, Film Noir, Indie és Retro.

Hogyan kérdezhette el az Apple a Sci-Fi-t? Hogy igazságos legyek, létezik egy Supernatural sablon, de a Kaland sablont választottuk ki trailerünkhöz.

Mivel minden sablon különböző információkat tartalmaz, a sablonok nem cserélhetők fel. Miután kiválasztotta és elkezd dolgozni egy sablonnal, elkötelezte magát a sablon mellett. Ha egy másik sablonban szeretné látni a pótkocsit, akkor a semmiből kell újból létrehoznia a pótkocsit.

Sablon kiválasztásához és alkalmazásához a filmelőzeteshez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Tól filé menüből válassza ki Új Trailer.

  2. Ban,-ben Teremt ablakban válassza ki a használni kívánt trailer sablont, majd válassza a lehetőséget Teremt.

    Amikor egy sablon fölé viszi az egérmutatót, a játszani ikon jelenik meg. Válassza a lehetőséget játszani hogy abban a sablonban egy pótkocsit láthassunk.

    A pótkocsi alatt három fül jelenik meg: Vázlat, storyboardés Lövőlista.


Hozzon létre egy filmelőzeteset

Az egyes laplapok mezői a választott sablontól függően változnak. A filmelőzeteshez szükséges részletek megadásához hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Válassza ki a Vázlat Tab.

    A fül négy részre oszlik:

    • Név és dátum
    • Öntvény
    • tanulmány
    • Credits

    Minden mezőnek tartalmaznia kell információkat. Ha egy mezőt üresen hagy, az visszatér az alapértelmezett szöveghez.

  2. Ban,-ben Név és dátum szakaszban adja meg a film nevét és megjelenési dátumát.

  3. Ban,-ben Öntvény szakaszban írja be a film csillagának nevét. Aztán a nem Listát, válasszuk a lehetőséget férfi or .

  4. Ban,-ben tanulmány szakaszban írja be a stúdió nevét. Tól Logo stílus listában válassza ki, hogy a stúdió logója hogyan jelenik meg az előzetesben.

    Ha kiválaszt egy logóstílust, például a Havas hegycsúcsot, akkor a logó a fenti témával együtt jelenik meg. Ezen a lapon bármikor megváltoztathatja a logó stílusát és minden egyéb információt, de nem szabhatja testre a logót.

  5. Ban,-ben Credits szakaszban adjon meg információkat a producerekről és a film pontszámáról.

  6. Válassza ki a storyboard Tab.

    A forgatókönyv a film szekvenciáinak vizuális térképe. Itt szerkesztheti a képernyőn megjelenő szöveget, és kiválaszthatja a filmből a klipeket, amelyek illeszkednek a storyboardhoz. Például a Kaland sablon forgatókönyvének második része egy akció lövéshez és egy közepes lövéshez van beállítva.

  7. Az alábbi lépések végrehajtásával adjon hozzá egy videoklipet a forgatókönyv minden helyőrzőjéhez:

    • Válassza ki a helyőrzőt
    • A navigációs panel alatt könyvtárak, válasszon ki egy fényképet vagy videót.

    Ne aggódjon a klip hossza miatt: az iMovie úgy állítja be, hogy illeszkedjen a megadott időhöz.

    Ha meggondolja magát egy helyőrzőnek kiválasztott klipet illetően, törölheti azt, vagy áthúzhat egy másik videoklipet vagy fotót ugyanarra a helyőrzőre. Ez automatikusan kicseréli az előző videoklipet vagy fotót.

  8. Válassza ki a Lövőlista Tab.

    Itt láthatja a filmelőzeteséhez hozzáadott klipeket típusok szerint rendezve, például Action vagy Medium. Ezen a lapon vagy a storyboard lapon megváltoztathatja bármelyik választását.


Nézze meg és ossza meg filmelőzetesét

A filmelőzetes megtekintéséhez válassza a lehetőséget játszani a videoablak alatt. Az játszani ikon lejátssza az előzetest a videó ablakban. Az előzetes teljes képernyős megtekintéséhez válassza a lehetőséget Full Screen; a teljes képernyős módból való kilépéshez nyomja meg az Esc billentyűt a billentyűzeten.

Ha elégedett a filmelőzetesével, megoszthatja azt az előzetes kiválasztásával a projektek nézetet, majd válassza a lehetőséget filé > Megosztás. A megosztási lehetőségek között szerepel az e-mail, a YouTube, a Facebook és a Vimeo. Használhatja a Megosztás menü a filmelőzetes fájlba exportálásához, amely megtekinthető számítógépen, Apple TV-n, iPod-on, iPhone-on vagy iPaden.