A / az Xapofx1_5.dll hiányzó vagy nem található hibák elhárítása

Mivel az xapofx1_5 DLL fájl egyike a Microsoft DirectX szoftvergyűjteményben található sok fájlnak, az xapofx1_5.dll problémákat ilyen vagy olyan módon a DirectX probléma okozza.

A DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és a fejlett grafikus programok használják, ezért az xapofx1_5.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg, mint például az Arma 3, a Rise of the Triad és a Dead Island videojátékok.

Az xapofx1_5.dll hibák sokféleképpen jelenhetnek meg a számítógépén. Íme néhány a leggyakoribb xapofx1_5.dll hibaüzenet, amelyet megjelenhet:

Xapofx1_5.DLL nem található
Hiányzik az xapofx1_5.dll fájl
A xapofx1_5.dll fájl nem található
A program nem indul el, mert az xapofx1_5.dll hiányzik a számítógépéről. Próbálja meg újratelepíteni a programot a probléma megoldásához.
A Xapofx1_5.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt.
Rossz kép (XAPOFX1_5.dll)

Az xapofx1_5.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, de ez a videojátékoknál fordul elő leggyakrabban. Legyen szó játékról vagy más programról, az xapofx1_5 DLL hiba általában az alkalmazás indításakor jelenik meg, de előfordulhat a telepítés során is, miközben a program megpróbálja frissíteni vagy érvényesíteni a DirectX fájlokat.

Mint fent említettük, az Arma 3, a Rise of the Triad és a Dead Island csak néhány példa a videojátékokra, amelyek xapofx1_5.dll hibát láthatnak, de ez megint előfordulhat minden olyan játék esetében, amely DirectX-t használ.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik az xapofx1_5.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


A / az Xapofx1_5.dll hibák kiküszöbölése

Fontos megjegyzés: Ne töltse le külön-külön a xapofx1_5.dll DLL fájlt a "DLL letöltő webhelyekről". Számos oka van annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet.

Ha már letöltötte az xapofx1_5.dll fájlt az egyik ilyen DLL letöltési webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa ezeket a lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    Lehet, hogy az xapofx1_5.dll hiba csúnya, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés javítja az xapofx1_5.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit a verziószám vagy betű frissítése nélkül, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 7, 8, Vista, XP és még sok más verziót is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott xapofx1_5.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán vagy az alkalmazás DVD-jén vagy CD-jén. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát felveszik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

    Lehetséges, hogy először biztonsági másolatot kell készítenie a fájlról, törölnie kell az eredeti DLL fájlt, majd telepítenie kell a DirectX-et. Próbálkozzon ezzel, ha ez a lépés és a 2. lépés sem oldotta meg a problémát. Az xapofx1_5.dll törlése köztudottan javítja a Rossz kép (XAPOFX1_5.dll) hibákat, de kipróbálhatja bármely kapcsolódó hibaüzenetet, ha nem látja ezt.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek az xapofx1_5.dll fájlmal, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

  5. Állítsa vissza az xapofx1_5.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg az xapofx1_5.dll hibát, próbálja meg külön kivonni az xapofx1_5.dll fájlt a DirectX letölthető csomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.