Days Gone Review: Egy motoros vállalja a Zombi Apokalipszist

 Web / Kelsey Simon


Telepítési folyamat: Hosszú telepítési folyamat

Ha lemezen vásárolta a játékot, akkor először be kell töltenie a PlayStation 4-be, és frissítenie kell. A frissítés meglehetősen nagy, ezért készen áll a várakozásra. A játék végül elindul, a rendszer felszólítja, hogy válasszon a könnyű, a normális vagy a nehéz nehézségek közül, majd jelenetet beállító bevezető jelenettel kezelheti.

 Web / Kelsey Simon


Telek: Egy férfi, aki elvesztette a feleségét

Az első bemutatott jelenet három karaktert tartalmaz: a főszereplő Deacon, hű barátja, Boozer és Sarah, Deacon felesége. Sarah-t leszúrták, és amikor káosz tört ki, amikor egy halálos vírus terjed a városban, a trió kétségbeesetten keres segítséget. Amikor egy helikopter leszáll a közelben, Sarah-t a fedélzetre rakják, de csak két utas fér el benne. Amikor Boozer nem hajlandó beszállni, Deacon hátramarad, hogy megbizonyosodjon arról, hogy életben kijut a városból. Valójában egyetlen zombit sem lát ebben a kezdeti sorozatban, sőt a világ nagy részében sem. Arról van szó, hogy létre kell hozni az emberek közötti kapcsolatokat és a körülöttük kialakuló kétségbeesett körülményeket.

Egy idő előrelépés után, két évvel később, megláthatja, hogyan működik Deacon és Boozer ebben az új világban. Kerékpárral haladnak egy úton, üldöznek valakit. A párbeszédből azt a benyomást kelti, hogy a férfi megbántotta egy barátját, és fején fejvadász van. Ha utoléred, megkapod tőle, amire szükséged van, és otthagyod ―, hogy a kerékpárod túl sérült legyen a vezetéshez. Ön és Boozer megkeresi a javításhoz szükséges kerékpár alkatrészeket a közeli garázsban. 

Mint a legtöbb zombi fikcióban, az igazi szörnyeteg az ember.

Csak a garázsba vezető út során, legalább fél órányi játék után találkozik az első zombival. Ebben a világban Freakereknek hívják őket, és gyermekeik verzióját Newts-nak hívják, de nem ők a legveszélyesebb ellenfelek ebben a megtört poszt-apokalipszisben. Mint a legtöbb zombi fikcióban, az igazi szörnyeteg az ember.

Problémáid lesznek a Rippers nevű kultikus csoporttal és a banditákkal, akik életben maradnak azzal, hogy bárkit zsákmányolnak, aki nem elég fegyveres vagy eléggé képes megvédeni a sajátjukat. Sajnos Boozer súlyosan megsérül egy ilyen találkozás során, és miközben megpróbálja megtalálni neki a szükséges segítséget, kap egy vezetést, amely talán Sarah, akiről azt feltételezte, hogy meghalt, még mindig él. A játék további része ennek a nyitott világnak a felfedezése, a megismert emberek megsegítése és Sarah megkeresése, mindazonáltal, hogy Boozer barátod életben marad. 

Web / Kelsey Simon


Játékmenet: Normál zombi akció motorosokkal

A Days Gone egy harmadik személyű, akció-kaland, zombi túlélési játék, egyjátékos játékmenettel. Nyílt világban működik, ahol körbejárja a kerékpárját, és felfedezi a különböző táborokat, hogy összegyűjtse a készleteket és teljesítse a küldetéseket. Számos ellenséget találhat vadállatoktól, zombiktól, sőt más túlélőktől is. 

A Days Gone valószínűleg a motoros szöge a legjobb. Frissítheti és testreszabhatja kerékpárját, és a kanyarokban sodródás szórakoztató; a kezelhetőség általában nagyon megbízható, és néhány frissítés után valóban gyorsan megrághatja a nagy távolságokat.

A sokféle fegyver, amely nagyrészt megakadályozza a harc elavulását.

Sokféle fegyver is létezik, amelyek nagyrészt megakadályozzák a harc elavulását. Ez szép, mivel sok túlélési játék egy vagy két elsődleges fegyverre támaszkodik, és komolyan korlátozza a megtalált lőszert. A Days Gone ezzel szemben meglehetősen korán táplál tisztességes fegyvereket (valamint meglehetősen stabil lőszerkészletet), és tovább módosíthatja azokat az Ön igényeinek megfelelően. Ha minden lőszert átégetsz, a közelharci fegyverek szilárd biztonsági mentések.

Sajnos a Days Gone rengeteg rendszert és interakciót túlbonyolít. Úgy érzi, hogy van egy gomb, amelyet minden interakcióhoz meg kell nyomni, lenyomva tartani vagy összetörni. Aztán ott van a ravaszkodási rendszer, amely túl bonyolult és ésszerűtlen. Egy kis korszerűsítés a tervezési oldalon drámai módon javította volna az egész játék minőségét.

Web / Kelsey Simon


Grafika: Sima és részletes

A grafika viszont figyelemre méltó. A karakterek részletei valódinak érzik magukat, főleg Deacon esetében. Tetoválásai, öltözéke, még az ujjain lévő gyűrűk is rendben vannak. A táj is remekül mutat - az utak repedéseit fű és vadvirág tölti ki, és a fenyőfáknak egyedi tűk vannak, nem pedig összenyomott, kis felbontású zöld csomók. 

Frissítheti és testreszabhatja kerékpárját, és a kanyarokban sodródás szórakoztató.

A karakteranimációk is remekül mutatnak. Deacon természetes és valós érzéssel mozog, akár valakinek elvágja a torkát, akár az ellenséges tábor körül lopakodik. A kerékpár vizuálisan sima és jól mutat a kanyarokban. Még a zombiknak is megvan a magukfajta állatias mozgása, amely hátborzongató, ragadozó érzést kölcsönöz nekik.

Web / Kelsey Simon


Ár: Még mindig drága, mint egy újabb kiadás

A hivatalos PlayStation Store-ban a játék 40 dollárért jár, de rendszeresen megtalálható az Amazon-on vagy más online kiskereskedőknél (ez íráskor 20 dollárra csökken). Kedvezményesen a Days Gone egy könnyű vásárlás, egy nagy, szórakoztató, nyílt világú zombi tombolás, amely ritkán stagnál, amíg a kreditek el nem gördülnek.

Elmúlt Napok és Utolsóink Remastered

Van egy csomó más zombi túlélési játék odakinn. A PlayStation 4-en egy másik népszerű cím a The Last of Us Remastered. A Last of Us nem rendelkezik a kiterjedt nyitott világgal, mint a Days Gone, de a ravaszkodó rendszer sokkal jobb, és a cselekmény erősebb. 

Utolsó közülünk Remastered Review Végleges ítélet

Átlagon felüli, de várja meg az eladást.

A Days Gone egy olyan játék, amely nagyon megpróbált két trópusot nagyon összekapcsolni a szórakoztató zeitgeistben az elmúlt években - zombikat és motorosokat. Grafikailag erős, remek karakteranimációkkal, részletes környezetekkel és karaktermodellekkel. A nehézkes kezelőszervek és néhány ingerlési probléma megnehezítheti a teljes áron történő ajánlást, de értékesítéskor könnyű felvétel, különösen a szórakoztató PS4 játékot vásárló zombi rajongók számára.

Szemüveg

  • Terméknév eltelt

  • Termékmárka Playstation

  • Ára 40.00 USD

  • Elérhető platformok Playstation 4