A / az Zlib1.dll hibák kiküszöbölése

A zlib1.dll fájl a zlib tömörítési könyvtárhoz kapcsolódik. A Zlib1.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a zlib1 DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek. 

Bizonyos esetekben a zlib1.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

A zlib1.dll hibák többféle módon jelenhetnek meg a számítógépen. Íme néhány a leggyakoribb módszerek közül, amelyeken láthatja ezeket a hibákat:

A Zlib1.dll nem található
Az alkalmazás nem indult el, mert a zlib1.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
Nem található a [PATH] zlib1.dll fájl
Hiányzik a zlib1.dll fájl.
Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: zlib1.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

A Zlib1.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése közben, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

A zlib1.dll hiba kontextusa fontos információ, amely hasznos lehet a probléma megoldása során.

A hibaüzenet bármely olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


A / az Zlib1.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a zlib1.dll fájlt egy "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van egy példányára, akkor a legjobb, ha eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések bármelyikének végrehajtásához, ha a hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza a zlib1.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha gyanítja, hogy véletlenül törölte a zlib1.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja.

    A zlib1.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.


  2. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos zlib1.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhat, ami megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. Telepítse újra a zlib1.dll fájlt használó programot. Ha a hiba egy adott program használatakor következik be, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Próbáljon meg mindent megtenni a lépés végrehajtása érdekében. A zlib1.dll fájlt biztosító program újratelepítése, ha lehetséges, valószínűleg megoldja ezt a DLL hibát.


  4. Telepítse a MinGW alkalmazást, és másolja a zlib1.dll fájlt oda, ahová szüksége van. Kövesse ezt a lépést, ha nincs szerencséje a zlib1.dll fájl megszerzésében az azt használó program újratelepítésével.

    Néhány más hasonló megoldás megtalálható ebben a Stack Overflow szálban.


  5. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy a zlib1.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.

  6. Frissítse a zlib1.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "A zlib1.dll fájl hiányzik" hibát kap 3D-s videojáték közben, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    A zlib1.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik videokártyákhoz vagy multimédiás programokhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  7. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  8. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytuk, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásuk esetén zlib1.dll hibákat okozhatnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti fájlok hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, az indítási javítás vagy a javítási telepítés végrehajtásával vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  10. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a zlib1.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen zlib1.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Az opciót "utolsó megoldásként" belefoglaltuk ide a következő pusztító lépés előtt.


  11. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja a zlib1.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Ezt a lépést követően valószínűleg meg kell ismételnie a 4. lépést a zlib1.dll fájlt szállító program megszerzéséhez.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg arról, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani a hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  12. Hardverprobléma elhárítása, ha továbbra is fennáll a zlib1.dll hiba. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.