A / az Dxgi.dll hibák kiküszöbölése

A Dxgi.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a dxgi DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben a dxgi.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

A dxgi.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


Dxgi.dll hibák

A dxgi.dll hibaüzenetek többféleképpen is megfogalmazhatók, a probléma okától függően. Íme néhány gyakori dxgi.dll hiba.

  • A Dxgi.dll nem található
  • Hiányzik a dxgi.dll fájl
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a dxgi.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát
  • Nem található a [PATH] dxgi.dll fájl
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: dxgi.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást

A Dxgi.dll hibaüzenetek jelentkezhetnek bizonyos programok használatakor vagy telepítésekor, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Néhány dxgi.dll hiba bizonyos videojátékok lejátszása vagy lejátszása közben jelentkezik. A PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG) az egyik példa.

Fontos információ, hogy a dxgi.dll hiba mikor jelenik meg, és ez fontos információ, amely hasznos lehet a hibaelhárítás során.


A / az Dxgi.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a dxgi.dll fájlt a DLL-ek egyikéről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a dxgi.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha a dxgi.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.


  1. Állítsa vissza a dxgi.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" dxgi.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha gyanítja, hogy véletlenül törölte a dxgi.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a dxgi.dll fájlt.

    A dxgi.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.


  2. Vizsgálja meg az egész számítógépet vírusok és más rosszindulatú programok ellen. Néhány dxgi.dll hibát valamilyen rosszindulatú program okozhat a számítógépén, mely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott dxgi.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.


  3. Hajtsa végre az sfc / scannow parancsot a dxgi.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Szerencsére a dxgi.dll fájlt a Microsoft biztosítja legalább a Windows néhány verziójában, ezért a Rendszerfájl-ellenőrző eszköznek (az sfc parancs) vissza kell állítania.

    Ez a legvalószínűbb megoldás egy hiányzó vagy nem található dxgi.dll hibára. Kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elvégezze ezt a lépést, miután megbizonyosodott arról, hogy számítógépét nem fertőzte-e kártevő szoftver.


  4. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy a dxgi.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, és a Rendszerfájl-ellenőrző nem segített, a Rendszer-visszaállításnak kell megoldania a problémát.


  5. Telepítse újra a dxgi.dll fájlt használó programot. Ha a dxgi.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Ez a lépés a leghasznosabb a Microsoft által nem szállított DLL fájlok cseréjéhez, de segíthet a dxgi.dll problémában, ha ez a program a fájl másolatát is tartalmazza, és a korábbi hibaelhárítási ötletek nem voltak sikeresek.

  6. Másolja a dxgi.dll fájlt egy biztonsági másolat mappából. A Windows-nak rendelkeznie kell a dxgi.dll biztonsági másolatával legalább egy mappában, vagy kettőben, ha a Windows 64 bites verzióját használja:

    • % windir% WinSxS amd64 ... dxgi.dll a% windir% System32 fájlba másolható
    • % windir% WinSxS x86 ... dxgi.dll a% windir% SysWOW64 fájlba másolható

    A dxgi.dll egy másik példányának megkeresésének szuper egyszerű módja, ha az egész számítógépen megkeresi a fájlt. Meg kell találnia ezeket a helyeket fent; csak másolja ki a fájlt a fent látható mappából, és illessze be a fenti másik mappába, amely megfelel az első mappának.

  7. Törölje a dxgi.dll fájlt, ha a DLL hiba videojátékhoz kapcsolódik, de csak akkor távolítsa el a DLL fájlt, ha az a játék mappájában található.

    A Dxgi.dll egy fontos DLL fájl, amikor a megfelelő mappában van. Egyes videojátékok azonban egy példányt a saját mappájukban tárolnak a játék telepítési könyvtárában. Ha van egy dxgi.dll fájl a játék telepítő mappájában, törölje onnan, hogy megjavítsa-e a DLL hibát (ne törölje a DLL fájlokat a fenti Windows mappákból). Lehet, hogy ezután meg kell ismételnie az 5. lépést.

  8. Frissítse a hardver eszközök illesztőprogramjait, melyek a / az dxgi.dll fájlhoz kapcsolódhatnak. Ha például "A dxgi.dll fájl hiányzik" hibaüzenetet kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    A dxgi.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.


  9. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a dxgi.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  10. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. A dxgi.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  11. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti dxgi.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, akkor a Frissítés, Indítás javítás vagy Javítás telepítés végrehajtásával (a Windows verziójától függően) vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt a működő verziójára.


  12. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a dxgi.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen dxgi.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát, de itt feltüntettük ezt az opciót, hátha hasznosnak bizonyul, ebben az esetben elkerülheti az alábbi utolsó lehetőség lehetőségét.


  13. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A tiszta telepítés mindent töröl és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja a dxgi.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Az egyértelműség érdekében a tiszta telepítés során a meghajtón lévő összes adat törlődik, ezért feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról. Nyilvánvaló, hogy a tiszta telepítés megkezdése előtt minden próbálkozást megtett a dxgi.dll hiba kijavítására egy hibaelhárítási lépéssel.