Nincs hang Windows 10 rendszeren? Így javíthatja

Míg néha a hardverproblémák okolhatók a hanghibákért, a szoftver a legtöbbször a tettes. A nagy Windows 10 frissítések például rengeteg új funkcióval bővülnek, de új problémákat is adhatnak. A javítás ütközhet a régebbi audio-illesztőprogramokkal vagy a hangkártya-gyártó szoftverével.


A megszakadt hang javítása Windows 10 rendszeren

Ha az Ön hangja nem működik a Windows 10 számítógépen, akkor egymás után hajtsa végre ezeket a lépéseket, amíg a hang vissza nem tér a rendszerén.

  1. Ellenőrizze a kábeleket és a hangerőt. Ellenőrizze, hogy a hangszórók vagy a fejhallgató a megfelelő aljzathoz van-e csatlakoztatva, és a hangerő fel van-e kapcsolva. Ezután ellenőrizze a Windows hangerejét a jobb gombbal a gombra hangszóró ikonra a tálcán, majd válassza a lehetőséget Volume Mixer az opciók listájából.

    Néhány hangszórónak vagy fejhallgatónak saját alkalmazásai vannak hangerőszabályzóval. Lehet, hogy ott is ellenőriznie kell.

  2. Ellenőrizze, hogy az aktuális audioeszköz a rendszer alapértelmezett-e. Ha a hangszórók vagy a fejhallgató USB vagy HDMI portot használ, akkor lehet, hogy ezt az eszközt kell alapértelmezettnek beállítania. Ehhez:

    1. Írja be a hangot a Windows 10 keresőmezőjébe, majd válassza a lehetőséget hang az eredmények listájából.
    2. Válassza ki a Visszajátszás fülre, majd válassza ki az audioeszközt.
    3. választ Alapértelmezettre állítás.

    .

  3. Frissítés után indítsa újra a számítógépet. A Windows 10 sok frissítéséhez telepítés után újra kell indítani az eszközt, és ha még nem tette meg, az audio problémát okozhat.

  4. Próbálja ki a Rendszer-visszaállítást. Ha a frissítések telepítése után továbbra sem hallható hang, próbálkozzon vissza a rendszer korábbi visszaállítási pontjára. A Windows akkor hoz létre egyet, ha telepít egy frissítést az eszközére, hátha probléma merül fel.

  5. Futtassa a Windows 10 Audio hibaelhárítót. Ez diagnosztizálhatja és kijavíthatja a gyakori hangproblémákat. Használata:

    1. Írja be az audio hibaelhárítót a Windows 10 keresőmezőjébe.
    2. választ Keresse meg és javítsa ki az audio lejátszási problémákat.
    3. Amikor megjelenik a hibaelhárító, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  6. Frissítse az audió illesztőprogramot. Ha a hang még mindig nem működik, a Windows 10 illesztőprogramok frissítése megoldhatja a problémát.

    Hol találhatók a Windows 10 hardver-illesztőprogramjai

    Ha a Windows nem talál új illesztőprogramot, be kell szereznie a hangkártya gyártójának webhelyéről.

  7. Távolítsa el és telepítse újra az audió illesztőprogramot. Ha a Windows 10 audió illesztőprogramjának frissítése nem működik, próbálja meg eltávolítani és újratelepíteni. Keresse meg a hangkártyáját a Eszközkezelő újra, majd kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Uninstall. A Windows a következő rendszerindításkor újratelepíti az illesztőprogramot.