Hogyan lehet összekapcsolni az Excel munkalapokat a Word dokumentumokkal, és mindig naprakészen tartani

Ha adatokkal és információkkal teli jelentést kell készítenie, tegye erősebbé adatait azáltal, hogy formázott Microsoft Word dokumentumban jeleníti meg azokat. Ennek két módja van. Vagy hozzon létre egy hivatkozást egy Excel munkalapra, vagy ágyazza be az Excel munkalapot a Word dokumentumba.

A cikkben található információk a Microsoft Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 és Excel 2010 programokra vonatkoznak.

Maddy Price / Web


Az Excel és a Word összekapcsolása

Az Excel fájl és a Word dokumentum összekapcsolása biztosítja, hogy a Word dokumentum minden alkalommal frissüljön, amikor az Excel fájl adatai megváltoznak. Ez egyirányú hivatkozási hírcsatornaként működik, amely a frissített Excel adatokat a csatolt Word dokumentumba viszi. Az Excel munkalap összekapcsolásával a Word fájlja is kicsi, mivel az adatokat nem menti a Word dokumentum.

Az Excel-munkalap Word-dokumentumhoz történő összekapcsolása néhány korlátozással jár:

  • Ha az Excel fájlt áthelyezi, újra létre kell hozni a Word dokumentumra mutató linket.
  • Ha a Word fájl szállítását tervezi, vagy egy másik számítógépen kívánja használni, akkor az Excel fájlt is vele együtt kell szállítani.
  • Az adatok szerkesztését az Excel munkalapon kell elvégezni. Ez nem jelent problémát, hacsak nem igényel más táblázatformátumot a Word dokumentumban.

Az Excel munkalap bármely részének beszúrása egy Word dokumentumba:

  1. Nyissa meg a Word dokumentumot, ahol a munkalap megjelenik.

  2. Nyissa meg az Excel munkalapot, amely tartalmazza a Word dokumentumhoz összekapcsolni kívánt adatokat.

  3. Az Excel alkalmazásban válassza ki és másolja a belefoglalandó cellák tartományát. Ha további oszlopokat vagy sorokat kíván beilleszteni a munkalapba, válassza ki a teljes munkalapot.

    A teljes munkalap kiválasztásához jelölje be a bal felső sarokban található négyzetet a sorszámok és oszlopbetűk találkozásánál.

  4. Helyezze a kurzort a Word dokumentumba oda, ahová be akarja illeszteni a csatolt táblázatot.

  5. Kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Célstílusok összekapcsolása és használata or Link és a forrás formázásának megtartása.

    A célstílusok az alapértelmezett Word tábla formázást használják, amely általában jobban kinéző táblázatot eredményez. A Forrás formázása megtartása az Excel munkafüzet formázását használja.

  6. Az Excel adatok beilleszkednek közvetlenül a Word dokumentumba, ahol a kurzort elhelyezték. Ha módosítások történnek a forrás Excel fájlban, akkor a Word dokumentum automatikusan frissül.


Az Excel táblázatkezelő objektum beágyazása

Az Excel munkalap Word dokumentumba történő beágyazásának folyamata lényegében megegyezik az Excel munkalapra történő hivatkozással. Néhány extra kattintást igényel, de a munkalap összes adatait behozza a dokumentumba, nem csak a kiválasztott tartományt.

Kétféleképpen lehet Excel-munkalapot beágyazni a Wordbe. Az első a munkalap objektumként történő beágyazása. A második egy táblázat beszúrása.

Munkalap beágyazásakor a Word az Excel munkalap formázását használja. Győződjön meg arról, hogy a munkalap adatai úgy néznek ki, ahogyan azt szeretné, hogy a Word dokumentumban megjelenjenek.

Excel munkalap objektumként történő beágyazása:

  1. Nyissa meg a Word dokumentumot.

  2. Menj a betétlap Tab.

  3. választ tárgy > tárgy. A Word 2010 alkalmazásban válassza a lehetőséget betétlap > tárgy.

  4. Ban,-ben tárgy párbeszédpanelen válassza a ikont Létrehozás fájlból Tab.

  5. választ Tallózás, majd válassza ki a beágyazni kívánt adatokat tartalmazó Excel munkalapot.

  6. választ OK.

  7. Az Excel munkalap be van ágyazva a Word dokumentumba. 


Hogyan lehet beágyazni egy Excel táblázatot

Alternatív megoldásként az Excel munkalapot táblázatként illesztheti be. Ez ugyanúgy beszúrja a munkalapot, mintha objektumként lenne beágyazva. A különbség az, hogy egy üres Excel munkalapot nyit meg kitöltésre. Válassza ezt a módszert, ha még nem hozta létre az Excel fájlt.

Excel-munkalap táblázatként történő beszúrása a Word-be:

  1. Nyisson meg egy Word dokumentumot.

  2. Vigye a kurzort oda, ahová be akarja illeszteni az Excel munkalapot.

  3. Menj a betétlap lapot, majd válassza ki Táblázat.

  4. választ Exel táblázat.

  5. Ez megnyit egy üres Excel munkalapot, amelyet kitölthet adatokkal. Vagy adjon meg új adatokat, vagy illesszen be adatokat egy másik táblázatból.

Új Excel munkalap beszúrása és kitöltése során bármikor frissíthető Excel fájl áll rendelkezésére. A Word táblázat adatai automatikusan frissülnek, hogy megfeleljenek az Excel fájl adatainak.