A / az Msxml6.dll hibák kiküszöbölése

Az Msxml6.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az msxml6 DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben az msxml6.dll hibák regisztrációs problémát, rosszindulatú programot, például vírusfertőzést vagy akár hardverhibát jelezhetnek.

Az msxml6.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


Msxml6.dll hibák

Az msxml6.dll hibaüzenetek többféleképpen is megfogalmazhatók, a probléma okától függően. Íme néhány gyakori msxml6.dll hiba:

  • Az Msxml6.dll nem található
  • Hiányzik az msxml6.dll fájl
  • Az alkalmazás nem indult el, mert az msxml6.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát
  • Nem található a [PATH] msxml6.dll fájl
  • Nem nyitható meg a könyvtárfájl: 'msxml6.dll': Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: msxml6.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást
  • Hiba: "A C: Windows System32 msxml6.dll fájl vagy nem Windows operációs rendszert futtat, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újra telepíteni a programot"

Az Msxml6.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése közben, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Fontos megjegyezni, hogy az msxml6.dll hiba mikor jelenik meg, fontos információ, amely hasznos lehet a hibaelhárítás során.


A / az Msxml6.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az msxml6.dll fájlt a DLL-ek egyikéről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az msxml6.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha az msxml6.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza az msxml6.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" msxml6.dll fájl lehető legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte az msxml6.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az msxml6.dll fájlt.

    Az msxml6.dll fájl törölt fájljának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Vizsgálja meg az egész számítógépet vírusok és más rosszindulatú programok ellen. Bizonyos msxml6.dll hibákat valamilyen rosszindulatú program okozhat a számítógépén, mely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott msxml6.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az msxml6.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  4. Töltse le és telepítse a Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 programot az msxml6.dll fájl helyettesítésére.

    Ha a Windows Update használata nem oldja meg a DLL hibát, próbálja meg letölteni az msxml6.dll fájlt a Microsoft-tól a fenti linken keresztül.


  5. Telepítse újra az msxml6.dll fájlt használó programot. Ha az msxml6.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Ez a lépés a leghatékonyabb a Microsoft által nem szállított DLL fájlok cseréjéhez. Segíthet az msxml6.dll problémában, ha ez a program a fájl másolatát is megadja, és a korábbi hibaelhárítási ötletek nem jártak sikerrel.


  6. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha úgy gondolja, hogy az msxml6.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, és a Rendszerfájl-ellenőrző nem segített, a Rendszer-visszaállításnak kell megoldania a problémát.


  7. Frissítse az msxml6.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "Az msxml6.dll fájl hiányzik" hibát kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Az msxml6.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.


  8. Ha az msxml6.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek, görgessen vissza egy korábban telepített verzióra.


  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti msxml6.dll fájl hibaelhárítási tanács sikertelen, akkor a Frissítés, az Indítás javítás vagy a Javítás telepítés végrehajtásával (a Windows verziójától függően) vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  10. Használjon egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az msxml6.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen msxml6.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Itt opcióként szerepelnek abban az esetben, ha hasznosnak bizonyul, ebben az esetben elkerülheti az alábbi nehezebb tesztelést és a legvégső lehetőségeket.

  11. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytuk, de a számítógép memóriáját és merevlemezét viszonylag könnyen tesztelhetjük, és azok a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásukkor msxml6.dll hibákat okoznak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  12. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A tiszta telepítés mindent töröl és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az msxml6.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Az egyértelműség érdekében a tiszta telepítés során a meghajtón, amelyre a Windows telepítve van, minden adat törlődik, ezért mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról. Nyilvánvaló, hogy a tiszta telepítés megkezdése előtt minden próbálkozást megtett az msxml6.dll hiba kijavítására egy hibaelhárítási lépéssel.


  13. Hibaelhárítás egy ismeretlen hardverprobléma esetén, ha az msxml6.dll hiba továbbra is fennáll. A Windows tiszta telepítése újrakezdés a hibaelhárítás szoftveres oldalán. Sajnos, ha ez nem működött, akkor a DLL problémájának hardverhez kell kapcsolódnia.