Az iPhone és iPod automatikus szinkronizálásának kikapcsolása az iTunes alkalmazásban

Amikor iPhone-t vagy iPod-ot csatlakoztat egy számítógéphez az iTunes alkalmazással, az iTunes megnyílik, és megpróbálja automatikusan szinkronizálni az eszközt. Ezt úgy tervezték, hogy kényelmes legyen, mivel megakadályozza, hogy manuálisan kelljen megnyitnia az iTunes alkalmazást. Van néhány jó oka annak, hogy le akarjuk tiltani az automatikus szinkronizálást az iTunes-szal. Ez a cikk elmagyarázza, miért érdemes leállítani az automatikus szinkronizálást és hogyan kell ezt megtenni.


Miért szeretné letiltani az automatikus szinkronizálást az iTunes alkalmazásban?

Néhány oka annak, hogy megakadályozhatja az iTunes automatikus szinkronizálását az eszközeivel:

  • Ez nem a számítógéped. Néha az akkumulátor töltéséhez csatlakoztatjuk iPhone készülékeinket munkahelyi számítógépeinkhez vagy a nem hozzánk tartozó számítógépekhez. Ebben az esetben nem akarja, hogy az iPhone szinkronizáljon a számítógéppel.
  • Ez nem az elsődleges számítógéped. Még akkor is, ha a számítógép az Öné, ha nem az, amellyel általában szinkronizál, akkor sem lesz rajta megfelelő adat. Nem akarja véletlenül törölni a régi adatokkal szükséges adatokat. 
  • Nincs időd. A szinkronizálás hosszú időt vehet igénybe. Ha sok adata van a szinkronizáláshoz, vagy problémái vannak bizonyos típusú tartalmak szinkronizálásával, ez sokáig tarthat. Ha rohansz, nem akarsz várni.

Bármi is legyen az oka, az automatikus szinkronizálás leállításához szükséges lépések eltérnek az iTunes verziójától.

Ezek a beállítások érvényesek, függetlenül attól, hogy szinkronizálja iPhone-ját az iTunes-szal Wi-Fi-n keresztül, vagy ha az iPhone készülékéhez kapott USB-kábelt használja.


Az automatikus szinkronizálás leállítása az iTunes 12 és újabb verziókban

Ha az iTunes 12 vagy újabb verzióját futtatja, kövesse az alábbi lépéseket az automatikus szinkronizálás leállításához:

  1. Csatlakoztassa iPhone vagy iPod készülékét a számítógéphez. Az iTunes automatikusan elindul. Ha nem, indítsa el a programot.

  2. Ha szükséges, kattintson a kis iPhone vagy iPod ikonra a bal felső sarokban, közvetlenül a lejátszási vezérlők alatt. Ez a összefoglalás képernyőn.

  3. Ban,-ben Opciók jelölőnégyzetet, törölje a jelölést a mellette lévő négyzetből Automatikusan szinkronizálódik, ha ez az iPhone csatlakozik.

  4. Kattints alkalmaz az iTunes jobb alsó sarkában az új beállítás mentéséhez. Mostantól iPhone vagy iPod készüléke nem fog automatikusan szinkronizálni, amikor csatlakoztatja.


Az automatikus szinkronizálás letiltása az iTunes 11 és korábbi verzióiban

Az iTunes korábbi verziói esetében a folyamat meglehetősen hasonló, de a lépések és a képernyőn megjelenő opciók kissé eltérnek. Ha az iTunes verziója régebbi, és nincsenek ezek a pontos lehetőségek, keresse meg azokat, amelyek a legközelebb állnak, és próbálja ki azokat.

  1. Mielőtt az iPhone-t vagy az iPod-ot a számítógéphez csatlakoztatja, nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Nyissa meg a Beállítások ablakot.

    • Mac-en lépjen a iTunes menü -> preferenciák -> Eszközök.
    • PC-n lépjen a következőre: szerkesztése -> beállítások -> Eszközök. Lehet, hogy kattintania kell Alt + E a billentyűzeten, hogy felfedje ezt az ablakot, mivel a menü alapértelmezés szerint néha el van rejtve.
  3. Az előugró ablakban kattintson a gombra Eszközök Tab.

  4. Keresse meg a jelölőnégyzetet Az iPodok, iPhones és iPads automatikus szinkronizálásának megakadályozása. Kattintson erre a jelölőnégyzetre.

  5. Kattints OK az ablak alján, hogy mentse a változtatásokat és bezárja az ablakot. Az automatikus szinkronizálás le van tiltva. Zárja be az iTunes alkalmazást, és csatlakoztassa iPodját vagy iPhone-ját a számítógéphez, és semmi sem történhet. Siker!


Ne felejtse el manuálisan szinkronizálni iPhone vagy iPod készülékét

Ezekkel a módosításokkal az eszköz nem szinkronizálódik automatikusan, amikor csatlakoztatja. Ez azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy a továbbiakban manuálisan szinkronizál.

A szinkronizálás az, amely biztonsági másolatot készít az iPhone vagy iPod készülékről, ami kulcsfontosságú az adatok helyreállításához az eszközzel kapcsolatos problémák után, vagy az adatok átviteléhez, ha új eszközre frissít. Ha nincs megfelelő biztonsági másolata, elveszíti a fontos információkat, például a Névjegyeket és a Fotókat. Szokás, hogy rendszeresen szinkronizálja készülékét, és rendben kell lennie.

Beállíthatja azt is, hogy iPhone automatikusan biztonsági másolatot készítsen az iCloudról. Tudjon meg többet erről a lehetőségről: Hogyan készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról az iCloudra és az iTunes-ra.