Hogyan blokkolhatjuk a hirdetéseket a YouTube-on

Bármely eszközön letilthatja a YouTube-hirdetéseket, amelyet online videotartalom megtekintésére használ. Minden modern webböngésző támogatja az online hirdetéseket letiltó beépülő modulokat, sőt vannak YouTube hirdetésblokkolók is Android és iOS eszközökhöz.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Google Chrome, a Firefox, a Microsoft Edge, az Internet Explorer, az Adblock Browser for Android és az Safari az iOS rendszerre vonatkoznak.


Legális a hirdetések letiltása a YouTube-on?

A hirdetések letiltása a YouTube-on (vagy bármely más webhelyen) nem törvényellenes, de sok tartalomkészítő a hirdetési bevételekre támaszkodik csatornáik támogatásában. Ezért, amikor a nézők hirdetésblokkolót használnak a YouTube-on, az alkotók nem kapnak fizetést. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyekkel eltávolíthatjuk a hirdetéseket, miközben továbbra is támogatjuk a videókat készítő embereket.

Web / Jo Zhou


Fizessen a hirdetések eltávolításáért a YouTube-ról

Ha továbbra is támogatni szeretné a tartalomkészítőket a YouTube-on, akkor regisztráljon a YouTube Premium szolgáltatásra, amely hozzáférést biztosít olyan exkluzív műsorokhoz is, mint a Mind Field és a Cobra Kai. Kedvenc YouTube-alkotói támogatásának egyéb módjai közé tartozik az adományozás közvetlenül olyan szolgáltatások révén, mint a PayPal és a Patreon, vagy a YouTube Superchat funkcióján keresztül, amely elérhető az élő közvetítések során.

A YouTube Premium önálló előfizetésként érhető el, de bónuszként szerepel a YouTube Music előfizetőinek is a jogosult országokban.


Hogyan blokkolhatjuk a hirdetéseket a YouTube-on a Chrome-ban

Böngészőbővítmény letöltése és telepítése, amely képes blokkolni a YouTube hirdetéseket a Google Chrome-ban:

  1. Keresse meg a Chrome Internetes áruházat, és keressen rá reklám blokkoló.

  2. választ További bővítmények az összes rendelkezésre álló lehetőség megtekintéséhez.

  3. választ Adja hozzá a Chrome-ot a kívánt mellett.

  4. választ Bővítmény hozzáadása az új kiterjesztés hozzáadása a Chrome-hoz.


Hogyan blokkolhatjuk a hirdetéseket a YouTube-on a Firefoxban

A YouTube-videók blokkolására képes bővítmény letöltése és telepítése a Firefoxban:

  1. Válassza ki a Hamburger menü a Firefox jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget Bővítmények.

  2. Írja be a hirdetésblokkolót a keresőmezőbe, majd nyomja meg az gombot belép A billentyűzeten.

  3. Válasszon ki egy hirdetésblokkolót.

  4. választ Hozzáadás a Firefoxhoz.

  5. választ hozzáad megerősítse a bővítmény hozzáadását a Firefoxhoz.


Hogyan blokkolhatjuk a hirdetéseket a YouTube-on a Microsoft Edge-ben

A Microsoft Edge YouTube-hirdetésblokkolójának letöltése és telepítése a Microsoft Store-ból:

  1. Válassza ki a menü ikont (három vízszintes pont) az Edge böngésző jobb felső sarkában, és válassza a ikont Extensions.

  2. választ Töltse le a Microsoft Edge bővítményeit.

  3. Ban,-ben keresősáv írja be a hirdetésblokkolót és nyomja meg a gombot belép.

  4. választ Kap a kívánt hirdetésblokkoló mellett.

  5. választ Bővítmény hozzáadása hogy megerősítse a kiterjesztés hozzáadását.

  6. Ha privát böngészési munkamenetek során blokkolni szeretné a hirdetéseket, lépjen a következőre: Extensions az Edge-ben. Válassza ki a hirdetésblokkolót, majd válassza a lehetőséget Részletek, és válassza ki Engedélyezés az InPrivate alkalmazásban.

Hogyan blokkolhatjuk a hirdetéseket a YouTube-on az Internet Explorer böngészőben

A beépített bővítménytár már nem működik az Internet Explorer böngészőben. Hirdetésblokkoló telepítéséhez le kell töltenie azt közvetlenül a fejlesztőtől. Például az AdBlock Plus telepítése az Internet Explorer programhoz:

  1. Keresse meg az AdBlock Plus webhelyet, és válassza a lehetőséget Fogadja el és telepítse az Internet Explorer böngészőt.

    Győződjön meg róla, hogy az Internet Explorert használja. Ha ezt a webhelyet egy másik böngészőben keresi fel, a rendszer arra kéri, hogy töltse le a rossz plugint.

  2. választ futás a telepítő elindításához. Ha újabb üzenetet lát, kattintson a gombra futás újra.

    Ha megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) ablak, válassza a lehetőséget Igen.

  3. választ Igen amikor a rendszer kéri az Internet Explorer bezárását.

  4. Kövesse az utasításokat a telepítés befejezéséhez, majd indítsa újra az Internet Explorert, és válassza a lehetőséget engedélyezése az oldal alján lévő felugró ablakban.

    Ha a telepítés során nem zárta be az Internet Explorert, akkor előfordulhat, hogy a hirdetésblokkoló működéséhez újra kell indítania a számítógépet.

Hogyan blokkolhatjuk a YouTube-hirdetéseket Android és iOS eszközökön

Különböző hirdetések blokkoló alkalmazások léteznek Android és iOS rendszerekhez, de a YouTube-videók hirdetések nélküli megtekintésének legegyszerűbb módja az Adblock Browser használata, amely elérhető a Google Play és az Apple Store áruházból. Ahhoz, hogy élvezhesse a YouTube hirdetések nélküli hallgatását, nem kell gyökérzetét adnia androidos eszközének vagy börtönbüntetését iPhone-jának.

Ha Androidot használ, az Adblock böngésző telepítése után az eszköz továbbra is megpróbál videókat lejátszani a YouTube alkalmazásban. Ha ez megtörténik, menjen a beállítások > Apps > Mind > Youtube > Tároló > Tiszta dátum.

Ezzel véglegesen törli az alkalmazás összes adatait.

A hirdetések letiltása iOS-eszközökön a Safari használatával

Ha továbbra is az alapértelmezett iOS böngészőt kívánja használni, az Apple lehetővé teszi a YouTube-hirdetések blokkolását a Safari-ban hirdetésblokkoló alkalmazások segítségével. Miután letöltötte az alkalmazást az Apple Store-ból, aktiválnia kell a hirdetésblokkoló funkciót az eszköz beállításaiban:

  1. Nyisd ki beállítások, majd érintse meg szafari.

  2. Toggle Az előugró ablakok letiltása a Be értékre, majd érintse meg a elemet Tartalomblokkolók.

  3. Győződjön meg arról, hogy a hirdetésblokkoló engedélyezve van a (z) alatt Engedélyezze ezeket a tartalom-blokkolókat.