A / az Wnaspi32.dll nem található vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

A Wnaspi32.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a wnaspi32 DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben a wnaspi32.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

A wnaspi32.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


Wnaspi32.dll hibák

A wnaspi32.dll hibák számos különböző módon jelenhetnek meg a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a wnaspi32.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjait:

  • A Wnaspi32.dll nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a wnaspi32.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] wnaspi32.dll fájl
  • Hiányzik a wnaspi32.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: wnaspi32.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.
  • Nem sikerült betölteni a wnaspi32.dll illesztőprogramot

A wnaspi32.dll hiba kontextusa fontos információ, amely hasznos lehet a probléma megoldása során. A Wnaspi32.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése során, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során. 

A legtöbb felhasználó azonban úgy látja a wnaspi32.dll hibát, amikor olyan szoftverprogrammal foglalkozik, amely médiafájlokkal működik, például azzal, amely hangot lemezre éget vagy DVD-videókat játszik le.


A / az Wnaspi32.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a wnaspi32.dll fájlt egy "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a wnaspi32.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban a következő lépések végrehajtásához, ha a wnaspi32.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza a wnaspi32.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" wnaspi32.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte a wnaspi32.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a wnaspi32.dll fájlt.

    A wnaspi32.dll fájl törölt fájljának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Telepítse újra a wnaspi32.dll fájlt használó programot. Ha a wnaspi32.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Például, mivel az Any Video Converter, az RCA easyRip, a CDex és a Nero alkalmazások a wnaspi32.dll fájlt használják, telepíthet egy új példányt, ha ezt a DLL hibaüzenetet látja, amikor az egyik programot használja.

    Még akkor is, ha nem az egyik ilyen alkalmazást használja, a wnaspi32.dll fájl számítógépére történő telepítéséhez minden szükséges. Ezután másolhatja a DLL fájlt bárhová, ahol szüksége lehet rá, például arra a mappára, amelyből a DLL hiba azt mondja, hogy a fájl hiányzik.

  3. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos wnaspi32.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhat. Még az is lehetséges, hogy a látott wnaspi32.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  4. Frissítse a wnaspi32.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "A wnaspi32.dll fájl hiányzik" hibaüzenetet kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Lehet, hogy a wnaspi32.dll fájl nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  5. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a wnaspi32.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  6. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytam, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásukhoz wnaspi32.dll hibákat okozhatnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  7. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti wnaspi32.dll fájl hibaelhárítási tanács sikertelen, az indítás javításának vagy javításának telepítésével az összes Windows DLL fájlt vissza kell állítani a működő verzióra.

  8. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a wnaspi32.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen wnaspi32.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát, de ezt a lehetőséget "utolsó lehetőségként" belefoglaltuk a következő pusztító lépés előtt.

  9. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja a wnaspi32.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani a wnaspi32.dll hibát egy ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel

  10. Hardverprobléma elhárítása, ha a wnaspi32.dll hiba továbbra is fennáll. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.