A DLL nem található vagy hiányzó hibák javítása

A DLL hiba a DLL fájl bármely hibája - egyfajta .DLL fájlkiterjesztéssel végződő fájl.

DLL hibák jelentkezhetnek a Microsoft bármely operációs rendszerében, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP operációs rendszert.

A DLL hibák különösen azért zavaróak, mert nagyon sok ilyen típusú fájl létezik, amelyek mind problémát okozhatnak.

Ezek általános DLL hibaelhárítási lépések. Ha még nem tette meg, keresse meg a Web-ben azt a konkrét DLL-fájlt, amellyel problémái vannak, például jvm.dll hibák vagy physxloader.dll hibák. Lehet, hogy nincs információnk a pontos DLL-ről, de ha mégis, akkor az ott található lépések nagyobb valószínűséggel segítenek.


Nem akarja ezt kijavítani?

Lásd: Hogyan javíthatom ki a számítógépemet? a támogatási lehetőségek teljes listájához, valamint segítséget nyújt az út során, például a javítási költségek kiszámításához, a fájlok eltávolításához, a javítási szolgáltatás kiválasztásához és még sok máshoz.


A "Nem található" és "hiányzó" DLL hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a DLL fájlokat a DLL letöltő webhelyekről, hogy megpróbálja pótolni a hiányzó vagy sérült DLL fájlokat. Sok esetben ezek a webhelyek egyszerűen a rosszindulatú programok forrásai.

  1. Indítsa újra a számítógépet. Lehetséges, hogy a DLL hibát okozó probléma csak ideiglenes, és csak egy újraindításra van szükség.

    Ez csak akkor lehetséges, ha a DLL hiba nem állítja le a számítógépet, mielőtt a Windows teljesen elindulna. Ha az egyik ilyen komolyabb DLL probléma merül fel, akkor erőteljesen újra kell indítania a számítógépet. Ha szüksége van rá, olvassa el a Hogyan lehet újraindítani valamit

  2. Állítsa vissza a törölt DLL fájlt a Lomtárból. Lehet, hogy egyszerűen véletlenül törölte a DLL fájlt. A legtöbb DLL hiba a "DLL nem található" és a "Hiányzó DLL" formában jelentkezik. Az ilyen DLL-hibák lehető legegyszerűbb oka, hogy észrevétlenül törölte a DLL-fájlt.

    Lépjen csökkentett módba ennek vagy a következő lépések bármelyikének végrehajtásához, ha a DLL hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  3. Helyezze vissza a törölt DLL fájlt egy ingyenes fájl-helyreállító programmal. Ha gyanítja, hogy véletlenül törölte a DLL fájlt, de azóta kiürítette a Lomtárat, akkor egy fájl-helyreállító program segíthet.

    A DLL-fájlok helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  4. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Néhány "DLL hiányzik" és "DLL nem található" DLL hibák a DLL fájlként álcázó ellenséges programokhoz kapcsolódnak.

  5. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha azt gyanítja, hogy a DLL hibát egy Ön vagy valaki más változtatása okozta a rendszerleíró adatbázisában vagy más rendszerkonfigurációban, akkor a Rendszer-visszaállítás leállíthatja a DLL hibát.

  6. Telepítse újra a DLL fájlt használó programot. Ha egy DLL megnyitásakor vagy egy adott program használatakor DLL hiba jelentkezik, akkor a program újratelepítésének megfelelően telepítenie és regisztrálnia kell a DLL fájlt.

    Ne hagyja ki ezt a lépést, ha tud segíteni. A DLL fájlt biztosító program újratelepítése nagyon valószínű megoldás a programspecifikus DLL hibákra.

  7. Frissítse az illesztőprogramokat minden olyan hardverhez, amely a DLL hibához kapcsolódhat. Például, ha a „Hiányzó DLL” hibaüzenetet kapja a nyomtató használata közben, próbálja meg frissíteni a nyomtatóillesztőket.

  8. Futtassa az sfc / scannow parancsot az esetleges hiányzó vagy helytelen operációs rendszerrel kapcsolatos DLL fájlok pótlásához.

    A Rendszerfájl ellenőrző (az sfc parancs megfelelő neve) kicseréli a sérült vagy hiányzó Microsoft által szállított DLL fájlokat.

  9. Alkalmazza az elérhető Windows frissítéseket. Számos operációs rendszer szervizcsomag és más javítás helyettesítheti vagy frissítheti a számítógépen található Microsoft száz elosztott DLL-fájl közül néhányat.

  10. Végezze el a Windows javító telepítését. Ha a fenti DLL hibaelhárítási tanácsok sikertelenek, az operációs rendszer javító telepítésével vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt az eredeti működő verzióra.

  11. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a javítási telepítés nem javítja ki a DLL hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani a DLL hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  12. Hardverprobléma elhárítása, ha továbbra is fennállnak DLL hibák. A Windows tiszta telepítése után a / az DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.