Mi az a DCR fájl?

A Digital Camera Raw vagy a DCR fájlkiterjesztés lehet Kodak Raw Image fájl. Ezek tömörítetlen és feldolgozatlan képfájlok, amelyeket egy Kodak digitális fényképezőgép ment.

Egyes DCR kiterjesztésű fájlok inkább Shockwave Media fájlok lehetnek, amelyeket webes játékok tárolására használnak. Ezek hasonlítanak az Adobe Flash SWF formátumához, de a Flash helyett az Adobe Director gyártja őket.

A DCR kiterjesztést használó egyéb, kevésbé elterjedt formátumok közé tartoznak az AstroVIEW X adatnaplók, a Delphi Component bináris erőforrások, a Digital Court Recorder videók és a Liberty videofelvételek.


Hogyan nyitható meg egy DCR fájl

A Kodak Raw Image fájlnak számító DCR fájlok az Able RAWer, a GIMP, az Adobe Photoshop és más hagyományos fotó- és grafikus eszközök segítségével nyithatók meg.

Ha biztos abban, hogy a DCR fájl nem Kodak Raw Image fájl, akkor lehet, hogy egy Shockwave Media fájl. Ha továbbra is hozzáfér a megszűnt Adobe-termékek egyikéhez (Adobe Director vagy Adobe Shockwave Player), akkor az egy másik módja annak megnyitására. Az iSwiff a macOS számára is működhet.

Ha a fent említett ritkábban használt formátumok valamelyikét próbálja megnyitni, próbálja meg a megfelelő fájlhoz ismertetett lépéseket:

  • AstroVIEW X adatnapló: Próbáljon meg egy szövegfájl-szerkesztőt, például a Jegyzettömböt a Windows-ban, vagy a több más szövegszerkesztő egyikét.
  • Delphi Component bináris erőforrás: Megnyílik a Delphivel.
  • Digitális bírósági felvevő videó: Lejátszó és felvevő szoftver elérhető a BIS Digital-tól.
  • Liberty videofelvétel: Lejátszó és felvevő szoftver elérhető a Liberty Recording Solutions webhelytől.

Figyelembe véve a DCR kiterjesztést használó számos formátumot (valamint a támogató programok számát), azt tapasztalhatja, hogy a telepített program alapértelmezett nyitóprogramként van beállítva a DCR fájlokhoz. A fájl társítás megváltoztatására mindig van lehetőség.


Hogyan lehet átalakítani a DCR fájlt

Mivel nem minden DCR fájl készül ugyanarról a programról, a legjobb, ha egy DCR fájlt konvertál az azt létrehozó szoftver segítségével.

Például egy DCR, amely képfájl, megnyitható a Photoshop alkalmazásban vagy egy ingyenes képátalakítóval, majd új formátumba menthető, például JPG, PNG és így tovább.

Liberty Recording Solutions A DCR fájlok konvertálhatók WAV vagy WMA formátumba a Liberty Court Recorder segítségével. A DCR fájlt beágyazott WMV fájl segítségével PDF-be is exportálhatja. A kapott WAV vagy WMA fájl ezután konvertálható MP3 vagy más audio formátumba egy ingyenes audio átalakító segítségével.

Ha van egy DCR fájlja, amely videofájl, vagy más formátumú, próbálja meg az azt létrehozó programmal exportálni az adatokat egy népszerűbb formátumba, például MP4 vagy SWF.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyitható meg ezen a ponton, és kipróbálta a fenti javaslatokat, ellenőrizze még egyszer, hogy a fájlkiterjesztés ".dcr" feliratú-e, és nem valami hasonlónak tűnik. Valójában nagyon egyszerű összekeverni a DCR másik fájlkiterjesztését, mivel több más is hasonlóan van írva.

Például a DRC ugyanazokat a betűket osztja meg, de a DRM Rights Object fájlokhoz használja. Valószínűleg megnyithat egy szövegszerkesztővel, de a fent említett többi programmal nem.

A DC egy másik, amely a DesignCAD Design fájlok számára van fenntartva. Nem nyithat meg DCR fájlt DC nyitóval, és nem használhat DCR kompatibilis programot sem DC fájlok megnyitásához.

Számos más példát lehetne itt megadni, de megkapja az ötletet. Ha a fájlnév végén más fájlkiterjesztés van, mint a DCR, akkor valószínűleg teljesen más formátumban van, és a megnyitásához / konvertálásához más programra lesz szükség a számítógépen.