A / az Advapi32.dll hibák kiküszöbölése

Az advapi32 DLL fájl használatától függő szoftver dobhat advapi32.dll hibákat, ha a fájl valamilyen módon megsérült, vagy törlődött a számítógépről.

Lehetséges, hogy az advapi32.dll hibák azt jelenthetik, hogy probléma merült fel a rendszerleíró adatbázisban, hogy egy rosszindulatú program beavatkozott a DLL fájlba, vagy akár hardverhiba történt.

A bemutatott hiba szinte teljes mértékben az advapi32.dll hiba okától függ, így a következő hibaüzenetek bármelyikét láthatja:

Advapi32.dll nem található
Az alkalmazás nem indult el, mert az advapi32.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
Nem található a [PATH] advapi32.dll fájl
Hiányzik az advapi32.dll fájl.
Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: advapi32.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.
Advapi32.dll hozzáférés megsértése

A hibaelhárítási folyamat fontos része, hogy észrevegye az advapi32.dll hibát.

Előfordulhat, hogy egy advapi32.dll hibaüzenetet jelenít meg egy adott szoftver program használata vagy telepítése közben, vagy a Windows operációs rendszer telepítésekor, indításakor vagy leállításakor.

Az advapi32.dll fájlhoz kapcsolódó hibák minden olyan szoftverre vonatkozhatnak, amelyek a fájlt használják, például a Microsoft Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereiben.


A / az Advapi32.dll hibák kiküszöbölése

Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Soha ne töltse le a advapi32.dll fájlt a DLL letöltő webhelyekről. A DLL fájl másolása érvényesített, hiteles forrásból mindig a legbiztonságosabb.

Ha a Windows nem indul el normálisan az advapi32.dll hiba miatt, akkor indítsa inkább a Windows rendszert csökkentett módban.

  1. Állítsa vissza az advapi32.dll fájlt a Lomtárból. Ha szerencséd van, a "hiányzó" advapi32.dll fájl csak azért lehet, mert véletlenül törölték, ebben az esetben visszakaphatja a Lomtárból.

    Ha úgy gondolja, hogy ez történt, de már kiürítette a Lomtárat, előfordulhat, hogy helyreállíthatja a fájlt egy ingyenes fájl-helyreállító programmal, mivel a Lomtár ürítésével nem feltétlenül kell véglegesen törölni a fájlt.

    Csak akkor szabad helyreállítania egy törölt advapi32.dll fájlt, ha biztos abban, hogy a fájl normálisan működött, mielőtt törölte, és hogy nem sérült vagy vírussal fertőzött, ezért a víruskereső szoftver törölte őket.

  2. A Windows egyes verzióiban a "CreateProcessWithTokenW nem található az ADVAPI32.dll dinamikus hivatkozási könyvtárban" hiba megoldható az Adobe Acrobat és Reader frissítés telepítésével.

  3. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Előfordulhat, hogy egy rosszindulatú program vagy vírusfertőzés megrongálta az advapi32.dll fájlt, és megakadályozta annak megfelelő működését, vagy hogy a számítógépére olyan vírus van telepítve, amely úgy viselkedik, mintha a valódi advapi32.dll fájl lenne.

    Ha a DLL fájl nem hiteles, akkor a használni kívánt programok nem tudnak megfelelően működni, és a fenti hibák némelyikét eldobhatják.

  4. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot az advapi32.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Mivel a Windows egyes verziói az advapi32.dll fájlt használják, az operációs rendszerrel kapott Rendszerfájl-ellenőrzőnek képesnek kell lennie annak visszaállítására.

    Ha az első két lépés nem tudta visszaállítani az advapi32.dll fájlt, győződjön meg róla, hogy az sfc parancsot a Rendszerfájl-ellenőrző eszközzel használja, mielőtt folytatná ezeket a lépéseket. Ez a módszer nagyobb valószínűséggel javítja a hibákat, mint az alábbiak.

  5. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. A Rendszer-visszaállítás használata megoldhatja az advapi32.dll fájlnál felmerülő problémát, ha a fájlt módosították vagy törölték, miközben a fontos rendszerfájlokat manipulálták.

  6. Frissítse az illesztőprogramokat azokhoz a hardvereszközökhöz, amelyek kapcsolódhatnak az advapi32.dll fájlhoz. Ha például egy videojáték lejátszása közben olyan hibát lát, hogy "hiányzik az advapi32.dll fájl", akkor valószínűleg a probléma ott rejlik, ebben az esetben megpróbálhatja frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Lehetséges, hogy az advapi32.dll fájlnak köze lehet a videokártyákhoz, de nem lehetek pozitív - ez csak egy példa volt annak megértésére, hogy a hiba idején fontos tisztában lenni azzal, ami a hiba idején történik hogy jobban megértsük, mi okozhatja a problémát.

  7. Húzza vissza az eszközillesztőt egy korábban telepített verzióra, ha gyanítja, hogy az advapi32.dll hibák egy adott hardver illesztőprogram frissítése után kezdődtek.

  8. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Mivel a Windows Update szolgáltatással telepített szervizcsomagok és más javítások sok, a számítógépen elosztott Microsoft-os DLL fájlt frissítenek és kicserélnek, lehetséges, hogy a frissítés kicseréli vagy frissíti a problémákat okozó advapi32.dll fájlt.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha ezt a lépést megtette, akkor feltételezem, hogy a fenti, az Advapi32.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek voltak. Indítási javítás vagy javítási telepítés futtatásával az operációs rendszeren vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára, beleértve az esetleges problémás advapi32.dll fájlokat is.

  10. Tesztelje a számítógép memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A RAM-ja és a merevlemeze egyaránt könnyen tesztelhető a hibák szempontjából, és kiderülhet, hogy ez az oka az advapi32.dll hibáknak.

    Ha a tesztek bármelyike ​​azt mutatja, hogy a hardver meghibásodik, a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy a merevlemezt.

    A hardveres hibaelhárítás nagy részét az alábbi utolsó lépésre bíztam.

  11. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az Advapi32.dll hibákat okozó beállításjegyzék-problémák kijavításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen advapi32.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek hibákat okozhatnak.

    Ritkán ajánlom a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát, de ide soroltam az opciót "utolsó lehetőségként", mielőtt a következő pusztító lépés következik.

  12. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows teljes, tiszta telepítése törli az összes fájlt a merevlemezről, majd telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javította az advapi32.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg arról, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az advapi32.dll hibát egy ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  13. Hardverprobléma elhárítása, ha bármilyen advapi32.dll hiba továbbra is fennáll.

A Windows újratelepítése mindent frissít a szoftver oldalon, így ha a DLL probléma továbbra is fennáll a Windows tiszta telepítése után, akkor az advapi32.dll problémának hardverrel kapcsolatosnak kell lennie.