A hiányzó Hal.dll hibák kiküszöbölése Windows XP rendszerben

A "hiányzó vagy sérült hal.dll" hiba okai természetesen egy sérült hal.dll DLL fájl vagy egy hal.dll fájl, amelyet töröltek vagy a kívánt helyről áthelyeztek.

További okok lehetnek a sérült vagy hiányzó boot.ini fájl vagy esetleg fizikailag sérült merevlemez.

A "hiányzó vagy sérült hal.dll" hiba kevés módon jelentkezhet, az első felsorolás a leggyakoribb:

  • A Windows nem tudta elindulni, mert a következő fájl hiányzik vagy sérült:
  • system32 hal.dll.
  • Telepítse újra egy példányát a fenti fájlt.
  • System32 Hal.dll hiányzik vagy sérült:
  • Telepítse újra egy példányát a fenti fájlt.
  • A / az Windows System32 hal.dll fájl nem található
  • A / az hal.dll. Nem található

A Windows hal DLL "hiányzó vagy sérült" hiba röviddel a számítógép első indítása után jelenik meg. A hibaüzenet megjelenésekor a Windows XP még nem töltődött be teljesen.


Hal.dll a Windows 10, 8, 7 és Vista rendszerekben

Más Windows operációs rendszerek, mint a Windows 10, Windows 8, Windows 7 és Windows Vista, szintén tapasztalhatnak hal.dll hibákat, de az okok annyira eltérnek, hogy teljesen más hibaelhárítási útmutatót alkottak: 7, 8, 10 és Vista.

A hiányzó Hal.dll hibák kiküszöbölése

  1. Indítsa újra a számítógépet. Lehetséges, hogy a hal.dll hiba fluke lehet.

    Mivel a hal.dll hibák a Windows XP teljes betöltése előtt jelennek meg, a számítógép megfelelő újraindítása nem lehetséges. Ehelyett kénytelen újraindítani. Lásd: Hogyan indítsunk újra mindent, ha segítségre van szüksége ehhez.

  2. Ellenőrizze a megfelelő indítási sorrendet a BIOS-ban. A hal.dll hibát akkor láthatja, ha a BIOS rendszerindítási sorrendje először a fő merevlemezen kívüli merevlemezt vizsgál. A hiba azért jelenik meg, mert a másik merevlemezen nincs hal.dll nevű fájl.

    Ha nemrég megváltoztatta az indítási sorrendet, vagy nemrégiben villantotta a BIOS-t, akkor ez okozhatja a problémát.

  3. Futtassa a Windows XP System Restore parancssorból. Ha ez nem működik, vagy a hal.dll hibaüzenetet kapja, mielőtt befejezné ezt a folyamatot, folytassa a következő lépéssel.

  4. Javítsa meg vagy cserélje a boot.ini fájlt. Ez akkor működik, ha a probléma oka valójában a Windows XP boot.ini fájlja, és nem a hal.dll fájl, ami gyakran előfordul.

    Ha a boot.ini javítása kijavítja a hal.dll problémát, de a probléma újraindítás után ismét jelentkezik, és a közelmúltban telepítette az Internet Explorer 8 rendszert a Windows XP rendszerbe, távolítsa el az IE8 alkalmazást. Ebben a konkrét helyzetben az IE8 okozhatja a hal.dll probléma kiváltó okát.

  5. Írjon egy új partíció indítási szektort a Windows XP rendszerpartícióra. Ha a partíció indítási szektora megsérült, vagy nincs megfelelően konfigurálva, akkor a hal.dll hibát kaphatja.

  6. Helyreállíthatja az adatokat a merevlemez bármilyen rossz szektorából. Ha a merevlemez fizikai része, amely a hal.dll fájl bármely részét tárolja, megsérült, valószínűleg ilyen hibákat fog látni.

  7. Állítsa vissza a hal.dll fájlt a Windows XP CD-ről. Ha valóban a hal.dll fájl okozza a problémát, akkor az eredeti Windows XP CD-ről való visszaállítás megteszi a dolgot.

  8. Végezze el a Windows XP javítási telepítését. Ez a fajta telepítés pótolja a hiányzó vagy sérült fájlokat. Ha ez nem oldja meg a problémát, folytassa a hibaelhárítást.

  9. Végezze el a Windows XP tiszta telepítését. Ez a fajta telepítés teljesen eltávolítja a Windows XP-t a számítógépről, és újból telepíti a semmiből.

    Bár ez szinte biztosan megoldja a hal.dll hibákat, ez időigényes folyamat, mivel az összes adatot menteni kell, majd később vissza kell állítani.

    Ha nem fér hozzá fájljaihoz biztonsági másolat készítéséhez, akkor meg kell értenie, hogy mindet elveszíti, ha folytatja a Windows XP tiszta telepítését.

  10. Tesztelje a merevlemezt. Ha minden más kudarcot vallott, beleértve az utolsó lépés tiszta telepítését is, akkor valószínűleg hardverproblémával néz szembe a merevlemezzel, de mindenképpen tesztelnie kell. Ha a meghajtó egyik tesztjén sem sikerül, cserélje ki a merevlemezt, majd fejezze be a Windows XP új telepítését.