A Windows Media Player 12 eltávolítása vagy újratelepítése

Ha a Windows Media Player 12 nem megfelelően viselkedik, és egy egyszerű újraindítás - vagy az alapértelmezett konfiguráció visszaállítása - nem segít, távolítsa el és telepítse újra a programot a számítógépről. Ezzel az eljárással meg kell oldania a Windows Media Player hibáit, ha azok az alapvető programfájlok integritására vonatkoznak.

Az újratelepíthető programokkal ellentétben azonban valójában nem kell törölnie a Windows Media Playert, és nem kell letöltenie egy webhelyről sem, amikor telepíteni szeretné. Ehelyett csak tiltsa le a Windows Media Player alkalmazást a Windows Features segédprogramban annak eltávolításához, vagy engedélyezze, hogy visszahozza a számítógépére.

Az általunk felvázolt eljárás a Windows Media Player és a Microsoft Windows összes jelenleg támogatott verziójára érvényes. A Windows Media Player 11 a Windows Vistával működött; egyiket sem támogatja továbbra is a Microsoft.


A Windows Media Player letiltása

A Windows Media Player 12 a Windows 10, a Windows 8.1 és a Windows 7 része. A WMP letiltásának folyamata a Windows ezen verzióiban azonos.

  1. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a Win + R parancsikon.

  2. Írja be a opcionális jellemzők parancs.

  3. Keresse meg és bontsa ki a Médiafunkciók mappa a Windows-szolgáltatások ablak.

  4. Távolítsa el a melletti jelölőnégyzetet A Windows Media Player.

  5. Kattintson az Igen gomb a kérdésre, hogy a Windows Media Player kikapcsolása milyen hatással lehet a Windows egyéb szolgáltatásaira és programjaira. A WMP kikapcsolásával a Windows Media Center is letiltásra kerül (ha Ön is telepítette).

  6. Kattints OK a Windows-szolgáltatások ablakot, és várjon, amíg a Windows letiltja a Windows Media Player 12 programot. Mennyi időbe telik, elsősorban a számítógép sebességétől függ. 

  7. Indítsa újra a számítógépet. Nem kérik, hogy indítson újra Windows 10 vagy Windows 8 rendszerben, de a Windows szolgáltatásainak letiltásakor vagy a programok eltávolításakor mégis jó szokás.


A Windows Media Player engedélyezése

A Windows Media Player újbóli telepítéséhez ismételje meg a fenti lépéseket, de jelölje be a jelölőnégyzetet a mellette lévő négyzetben A Windows Media Player a Windows-szolgáltatások ablak. Ha a WMP letiltásával valami mást, például a Windows Media Centert letiltott, akkor ezt is újra engedélyezheti. Ne felejtse el újraindítani a számítógépet, amikor befejezte a Windows Media Player telepítését.

A legtöbb Windows 10 számítógép alapértelmezés szerint telepítve van a Windows Media Player programmal, de ha az adott verzió nem így történt, letöltheti a Microsoft Media Feature Pack csomagját annak engedélyezéséhez.

Elkészítettük a gyakori WMP-problémák listáját, tippeket a problémák megoldására, valamint a WMP-bővítmények listáját, amelyek kibővítik annak funkcionalitását vagy alternatív médialejátszó programjait, ha már nem izgatja a WMP.