A / az Kernel32.dll hibák kiküszöbölése a Windows rendszerben

Mit kell tudni

  • A kernel32.dll hibaüzenet okai ugyanolyan változatosak, mint maguk az üzenetek.
  • A Kernel32.dll fájlok miatt hibaüzenetek jelenhetnek meg a képernyőn szinte minden számítógép használatakor.
  • A programok és az operációs rendszer naprakészen tartása a kernel32.dll hibák megelőzésének vagy kijavításának egyik módja.

A kernel32.dll fájl a Windows memóriakezelésével foglalkozik. A Windows indításakor a kernel32.dll fájl egy védett memóriaterületre kerül, így más programok nem próbálják meg ugyanazt a memóriát használni a műveletek futtatásához.

A gyakran előforduló "érvénytelen oldal hiba" hiba azt jelenti, hogy egy másik program (vagy sok program) megpróbálja elérni ugyanezt a helyet a számítógép memóriájában.

Az adott hibától függően a kernel32.dll hibaüzenetek tetszőleges számú szoftverre vonatkoznak a Microsoft bármely operációs rendszerén, a Windows 95-től a Windows 10-ig, a Windows 8-ig, a Windows 7-ig, a Windows Vista-ig és a Windows XP-ig.


Kernel32.dll hibák

Számos különböző módon jelenhet meg az "érvénytelen oldalhiba a kernel32.dll modulban" hiba a számítógépen. Számos különféle program generálhatja a kernel32.dll hibát a Windows rendszerben, de az alábbiakban felsorolhatunk néhány jellemző hibaüzenetet:

  • Az Explorer érvénytelen oldalhibát okozott a Kernel32.DLL modulban
  • Az Iexplore érvénytelen oldalhibát okozott a Kernel32.DLL modulban
  • A Commgr32 érvénytelen oldalhibát okozott a Kernel32.dll modulban
  • Hiba a Kernel32.dll fájlban
  • A [PROGRAM NAME] hibát okozott a Kernel32.dll fájlban
  • Nem sikerült beszerezni a GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll) proc címét
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a KERNEL32.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát.

A Kernel32.dll hibaüzenetek megjelenhetnek a Windows indításakor, egy program megnyitásakor, egy program futtatásakor, egy program bezárásakor vagy a Windows munkamenetének szinte bármikor.


A / az Kernel32.dll hibák kiküszöbölése

  1. Indítsa újra a számítógépet. A kernel32.dll hiba fluke lehet.

  2. Telepítse újra a programot, ha az "érvénytelen oldalhiba a kernel32.dll modulban" hiba csak akkor fordul elő, ha egyetlen szoftvert használ.

    Valószínűleg a szoftver hibás a legnagyobb valószínűséggel, ezért a program eltávolítása és újratelepítése megteszi a dolgot.

    Ne felejtse el telepíteni a programhoz rendelkezésre álló szervizcsomagokat vagy egyéb javításokat. Ezek egyike megoldhatja a szoftver által okozott kernel32.dll problémát. Ha szükséges, akkor le kell állítania egy adott program használatát, ha csak ez okozza a problémát.

  3. A Windows Update segítségével frissítheti számítógépét bármilyen új, a Windowshoz kapcsolódó javítással vagy szervizcsomaggal, amely elérhető lehet. Elavult Windows-telepítés okozhatja a DLL hibát.

    Különösen a Windows XP rendszerben, és a Skype telepítésekor előfordulhat, hogy a program futtatásakor a kernel32.dll hibaüzenetet kapja, ha még nincs telepítve az SP3.

  4. Javítsa ki a potenciálisan sérült jelszólista fájlokat. Csak akkor próbálkozzon ezzel a hibaelhárítási lépéssel, ha Windows 95 vagy Windows 98 rendszert futtat, és ha a kernel32.dll oldalhibát az "Explorer", "Commgr32", "Mprexe", "Msgsrv32" vagy "Iexplore" okozza.

  5. Javítsa meg a sérült thumbs.db fájlokat. Előfordul, hogy az "Intéző érvénytelen oldalhibát okozott a kernel32.dll modulban" hibát egy sérült thumbs.dll fájl okozza egy mappában vagy almappában, amelyhez hozzáférni próbál.

  6. Mentett DLL fájlokat az asztalára? Ha igen, távolítsa el őket. Ez néha kernel32.dll hibákat okozhat.

  7. Futtasson víruskeresést. Egyes speciális számítógépes vírusok kernel32.dll hibákat okoznak a számítógép károsodásának részeként. A vírus karanténba helyezése teljesen megoldhatja a problémát.

  8. Futtassa a CHKDSK-t a DLL hibát okozó rendszerhibák vizsgálatához és kijavításához.

  9. Frissítse minden olyan hardver illesztőprogramját, amely a / az kernel32.dll hibához kapcsolódhat. Például, ha a kernel32.dll hiba jelenik meg a nyomtatóra történő nyomtatáskor, próbálja meg frissíteni a nyomtató illesztőprogramjait.

    Ha úgy gondolja, hogy az illesztőprogramokat frissíteni kell, de nem tudja, hol kezdje, frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Az elavult videokártya-illesztőprogramok néha kernel32.dll hibákat okoznak.

  10. Csökkentse a videokártya hardveres gyorsítását. Bár nem gyakori, néhány számítógépnek problémái vannak, amikor a hardveres gyorsítást az alapértelmezett teljes gyorsításra állítják.

  11. Túlhajtotta a számítógépét? Ha igen, próbálja meg visszaállítani a hardverkonfigurációt a gyártó által ajánlott alapértelmezettre. A túlhúzás köztudottan kernel32.dll problémákat okoz.

  12. Futtassa a Rendszerfájl-ellenőrző eszközt (SFC). Ez az eszköz beolvassa és visszaállítja a Windows rendszerfájljait.

  13. Ellenőrizze a rendszermemória sérüléseit. A Windows véletlenszerű programjaitól és tevékenységeitől származó Kernel32.dll hibaüzenetek hardverhiba jelei lehetnek a számítógép memóriájában. Ezen programok egyike egyértelműen azonosítja, ha problémája van, vagy tiszta egészséget nyújt az emlékezetének. 

    Cserélje ki a memóriát, ha az egyik teszten sem sikerül.

  14. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha az egyes szoftverek újratelepítései és hardveres tesztjei nem oldják meg a problémát, a Windows javító telepítésével minden sérült vagy hiányzó fájlt ki kell cserélni, amelyek kernel32.dll üzeneteket okozhatnak.

  15. Tisztán telepítse a Windows rendszert. Ez a fajta telepítés teljesen eltávolítja a Windows rendszert a számítógépéről, és újból telepíti a semmiből. 

    Csak akkor javasoljuk ezt a lépést, ha jól érzi magát, hogy a kernel32.dll hibát nem egyetlen program okozza (2. lépés). Ha egyetlen szoftver okozza a kernel32.dll hibaüzenetet, a Windows újratelepítése, majd ugyanazon szoftver telepítése rögtön visszaállhat a kezdő helyre.

  16. Hardverprobléma elhárítása. Ha minden más kudarcot vallott, beleértve az utolsó lépés tiszta telepítését is, akkor valószínűleg a merevlemezzel vagy egy másik hardverrel kapcsolatos hardverproblémát vizsgálja.

    Ha valószínűleg a merevlemez a hibás, cserélje ki a merevlemezt, majd hajtsa végre a Windows új telepítését.