A parancssor kimenetének átirányítása fájlba [Easy]

Átirányítási operátorral irányíthatja át a parancs kimenetét egy fájlba. Ez az egyik kedvenc parancssori trükkünk és csapkodunk.

A parancs futtatása után a Parancssorban megjelenő összes információt ehelyett egy fájlba mentheti, amelyet később megnyithat a Windows rendszerben, hogy később hivatkozhasson vagy manipuláljon, ahogy csak akarja.

Míg több átirányítási operátor létezik, amelyekről itt részletesen olvashat, különösen kettőt használnak a parancs eredményeinek fájlba történő kimenetére: a nagyobb -nál előjel, >, és a kettős nagyobb, mint a jel, >>.


Az átirányítási operátorok használata

Az átirányítási operátorok használatának megtanulásának legegyszerűbb módja, ha néhány példát lát:

ipconfig / all> mynetworksettings.txt

Az 'ipconfig' eredmények átirányítása egy TXT fájlba.

Ebben a példában a futtatás után a képernyőn általában látható összes hálózati konfigurációs információ ipconfig / all, egy fájlba kerül mentésre a következővel: mynetworksettings.txt. A parancs bal oldalán lévő mappában van tárolva, ebben az esetben a C: Users jonfi.

A > az átirányítási operátor az ipconfig parancs és a fájl neve közé megy. Ha a fájl már létezik, akkor felülírják. Ha még nem létezik, akkor létrejön.

Bár egy fájl létrejön, ha még nem létezik, a mappák nem. Ha a parancs kimenetét egy adott mappában lévő fájlba szeretné menteni, még nem létezik, először hozza létre a mappát, majd futtassa a parancsot. Készítsen mappákat a Parancssor elhagyása nélkül az mkdir paranccsal.

ping 10.1.0.12> "C: Users jonfi Desktop Ping Results.txt"

A "ping" eredmények átirányítása egy másik mappában lévő TXT fájlba.

Itt, amikor a ping parancs végrehajtásra kerül, a Parancssor kiadja az eredményeket egy fájlba, amelynek neve: Ping Results.txt a jonfi felhasználó asztalán található, amely a C: Users jonfi Desktop. A teljes fájlútvonal idézőjelekbe csomagolva, mert szóköz volt.

Ne feledje, hogy a > átirányítási operátor, a megadott fájl akkor jön létre, ha még nem létezik, és felülírja, ha létezik.


Átirányítási operátor hozzáfűzése

A dupla nyíl operátor egy fájlt csatol, nem pedig cserél:

ipconfig / all >> \ server files officenetsettings.log

Az "ipconfig" eredmények hozzáfűzése meglévő LOG fájlhoz.

Ez a példa a >> átirányítási operátor, amely ugyanúgy működik, mint a > operátor, csak ahelyett, hogy felülírná a kimeneti fájlt, ha létezik, a fájl kimenetéhez fűzi a fájl végét.

Íme egy példa arra, hogyan nézhet ki ez a LOG fájl egy parancs exportálása után:

A Parancssor eredményeinek LOG fájlja.

A >> Az átirányítási operátor akkor hasznos, ha hasonló információkat gyűjt különböző számítógépekről vagy parancsokból, és ezeket az adatokat egyetlen fájlban szeretné tárolni.

A fenti átirányítási operátor példák a Parancssor keretein belül találhatók, de felhasználhatja őket BAT fájlban is. Amikor egy BAT fájlt használ a parancs kimenetének szöveges fájlba történő továbbításához, pontosan ugyanazokat a parancsokat kell használni, mint fent, de a gomb megnyomása helyett belép futtatásához csak meg kell nyitnia a .BAT fájlt.


Használja az Átirányítási operátorokat a kötegelt fájlokban

Az átirányítási operátorok kötegelt fájlokban működnek úgy, hogy a parancsot ugyanúgy tartalmazzák, mint a Parancssorból:

@ECHO KI
:: A 'tracert' kimenete egy szöveges fájlba.
CÍM Tracert Napló
tracert yahoo.com> Z: yahootracert.txt

A fenti példa arra, hogyan készíthetünk olyan kötegelt fájlt, amely átirányítási operátort használ a tracert paranccsal.

A (fent látható) yahootracert.txt fájl a minta.bat fájl végrehajtása után néhány másodperccel létrejön a Z: meghajtón. A fenti példákhoz hasonlóan a fájl is mindent megmutat, amelyet a parancssor felfedhetett volna, ha az átirányítási operátort nem használják.