Váltás a Parancssor és a PowerShell között a Win + x menüben

A Power User Menu, amelyet először a Windows 8-ban vezettek be, és néha WIN + X menünek hívták, egyszerű módot kínál a népszerű rendszer- és felügyeleti eszközök elérésére.

A Windows 8.1 frissítés megkönnyítette az Energiafelhasználó menü elérését az újonnan hozzáadott Start gombnak köszönhetően, de új lehetőséget is bevezett a WIN + X menü Parancssor parancsikonjainak helyettesítésére a Windows PowerShell parancsikonjaival, egy robusztusabb parancs- vonal eszköz.

Ez az eljárás csak a Windows 8.1 és a Windows 10 rendszerekben működik.


A parancssor és a PowerShell váltása a WIN-X menüben a Windows 10 rendszerben

Mivel a Microsoft folyamatosan módosítja az operációs rendszert, a Windows Beállítások képernyők elrendezése és címe kissé eltérhet attól függően, hogy melyik Windows 10 kiadást futtatja.

  1. Nyissa meg a Windows beállításait a megnyomásával Win + I. Válassza ki a Testreszabás.

  2. A Testreszabás kisalkalmazásból válassza a lehetőséget Tálcán.

  3. Csúsztassa az opciót, válassza a lehetőséget Cserélje ki a parancssorból a Windows PowerShell programot a menüben, amikor jobb gombbal a Start gombra kattint, vagy nyomjuk meg a Windows + + billentyűt.

  4. Zárja be a Windows beállításait. A konfiguráció automatikusan mentésre kerül.


A parancssor és a PowerShell váltása a WIN-X menüben a Windows 8.1 rendszerben

Az eljárás különbözik a Windows 8.1 rendszerben:

  1. Nyissa meg a Windows 8 Vezérlőpultot. Az Alkalmazások képernyő valószínűleg ennek a leggyorsabb módja az érintőképernyős felületen, de elég ironikus módon a Power User menüből is elérheti.

    Ha egeret használ, és nyitva van az Asztal, akkor csak kattintson jobb gombbal a tálcán, majd kattintson a gombra ingatlanok. Ugrás a 4. lépésre, ha ezt megteszi.

  2. A Vezérlőpult ablakban érintse meg vagy kattintson a gombra Megjelenés és személyes.

    A Megjelenés és a Testreszabás kisalkalmazás nem létezik, ha a Vezérlőpult nézete Kis ikonok vagy Nagy ikonok értékre van állítva. Bármelyik nézetben koppintson vagy kattintson a gombra Tálca és navigáció majd folytassa a 4. lépéssel.

  3. A Megjelenés és testreszabás képernyőn válassza a lehetőséget Tálca és navigáció.

  4. Koppintson vagy kattintson a gombra Navigáció fülre a Tálca és a Navigáció ablakban, amelynek most nyitva kell lennie. Csak a Tálca lap jobb oldalán található, amelyen valószínűleg most van.

  5. Az ablak tetején található Sarok navigációs területen jelölje be a jelölőnégyzetet Cserélje le a parancssort a Windows PowerShellre a menüben, amikor jobb gombbal kattintok a bal alsó sarokra, vagy megnyomom a Windows billentyűt + X.

    Törölje a jelölőnégyzet bejelölését, ha a Power User menüben lévő meglévő Windows PowerShell-parancsikonokat a Parancssor parancsikonokra szeretné cserélni. Mivel a Parancssor megjelenítése az alapértelmezett konfiguráció, valószínűleg csak akkor találja magát ebben a helyzetben, ha korábban követte ezeket az utasításokat, de azóta meggondolta magát.

  6. Érintse meg vagy klikkeljen OK hogy megerősítse ezt a változást.

  7. Ezentúl a Windows PowerShell és a Windows PowerShell (rendszergazda) a Power User menüben érhető el, a Command Prompt és a Command Prompt (Admin) helyett.


További tippek

Ez a beállítások módosítása nem jelenti azt, hogy a parancssort bármilyen módon eltávolították vagy eltávolították a Windows-ból - egyszerűen nem érhető el a WIN + X menüből. A Windows 8-ban továbbra is megnyithatja a Parancssorot, mint bármely más programot, bármikor.

A Windows PowerShell csak akkor választható az Energiafelhasználó menüben, ha frissített Windows 8.1 vagy újabb verzióra. Ha nem látja a fenti 5. lépés lehetőségét, frissítse a Windows 8.1 rendszerre, és próbálja újra. Ha segítségre van szüksége, lásd: Hogyan frissítsen Windows 8.1 rendszerre.