Hogyan konvertálhat PDF-fájlt Word-fájlba

Amikor PDF-fájlt szeretne konvertálni Microsoft Word-be, számos lehetősége van. Noha mindannyian akkor működnek a legjobban, ha a PDF fájl elsősorban szöveget tartalmaz, és mindegyikük egyszerű a használata, a legjobb módszer nagymértékben az Ön személyes preferenciáitól és a legkényelmesebb alkalmazásoktól függ. A Word, az Adobe Acrobat és még a Google Dokumentumok is alkalmazzák a PDF konvertálását DOCX formátumra.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Word 2019, a Word 2016, a Word 2013 és a Word for Microsoft 365 szolgáltatásokra vonatkoznak.

 Jopwell / Pexels


A PDF mentése Word dokumentumként

Ha egy PDF fájl többnyire szöveg, a Microsoft Word alkalmazásban történő megnyitása automatikusan DOCX fájlokká konvertálja.

A fájl konvertálása után előfordulhat, hogy nem felel meg tökéletesen az eredeti PDF fájlnak. Például az oldaltörések és a sortörések eltérőek lehetnek.

  1. Nyissa meg a PDF fájlt a Microsoft Word alkalmazásban.

  2. Egy üzenet figyelmeztet arra, hogy a Word konvertálja a PDF fájlt szerkeszthető Word-dokumentumdá. Válassza a lehetőséget OK.

    Ha kiválasztja Ne jelenítse meg újra ezt az üzenetet, A Word automatikusan konvertálja a jövőben megnyitott PDF-eket.

  3. A fájl megnyitásakor szerkesztheti, kivághatja, másolhatja vagy formázhatja a szöveget. A Word automatikusan DOCX fájlként menti a fájlt az alapértelmezett dokumentumhelyre.


Hogyan konvertálhat PDF fájlt Word dokumentumba az Adobe Acrobat programban

Az Adobe és a Microsoft Office elég szépen játszik együtt. Valójában lehetséges az Adobe Acrobat PDF-fájljának konvertálása Word-dokumentummá, Excel-munkalapra vagy akár PowerPoint-prezentációs fájlokká.

A PDF fájlok konvertálása Word dokumentumokká és más formátumokba csak az Adobe Acrobat prémium verzióiban érhető el.

  1. Nyissa meg az Adobe Acrobat DC alkalmazást. Válassza ki a PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  2. választ Export a bal oldali ablaktáblán az Adobe Export PDF menü kibontásához.

  3. választ Microsoft Word (* .docx) a Konvertálás listára.

  4. választ Megtérít.

  5. Ha kéri, jelentkezzen be Adobe-fiókjába. Az átalakított dokumentum megnyílik a Microsoft Word programban.