ICNS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ICNS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy macOS Icon Resource fájl (amelyet gyakran Apple Icon Image formátumnak is neveznek), amelyet a macOS alkalmazások használnak az ikonok megjelenítésének testreszabására a Finderben és az OS X dokkolóban. A legtöbb szempontból egyenértékűek a Windows rendszerben használt ICO fájlokkal.

Egy alkalmazáscsomag általában az ICNS fájlokat tárolja a / Tartalom / Erőforrások / mappában, és hivatkozik a fájlokra az alkalmazás Mac OS X tulajdonságlistája (.PLIST) fájljában.

Az ICNS fájlok egy vagy több képet tárolhatnak ugyanazon a fájlon belül, és általában PNG fájlból készülnek. Az ikonformátum a következő méreteket támogatja: 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256, 512x512 és 1024x1024 képpont.


Az ICNS fájl megnyitása

Az ICNS fájlok a Folder Icon X és az Apple Preview programmal nyithatók meg a macOS-ban. Az Adobe Photoshop képes megnyitni és létrehozni ezeket a fájlokat, de csak akkor, ha telepítve van az IconBuilder beépülő modul.

A Windows meg tudja nyitni az ICNS fájlokat az Inkscape és az XnView használatával (amelyek Mac-en is használhatók). Az IconWorkshopnak támogatnia kell az Apple Icon Image formátumot Windows rendszeren is.

Figyelembe véve, hogy ez egy képformátum, és számos program támogatja annak megnyitását, lehetséges, hogy azt találja, hogy a számítógépén egy program alapértelmezés szerint be van állítva az ICNS fájlok megnyitására, de inkább egy másik programot szeretne elvégezni. Ha Windows rendszert használ, és meg szeretné változtatni, hogy melyik program nyitja meg alapértelmezés szerint, akkor ismerje meg a fájl társítások módosításának módját.


ICNS fájl konvertálása

A Windows-felhasználóknak képesnek kell lenniük az Inkscape vagy az XnView használatára az ICNS fájl konvertálására alapvetően bármely más képformátumra. Ha Mac számítógépet használ, a Snap Converter program másként mentheti a fájlt.

Függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használ, ICNS fájlokat konvertálhat egy olyan online konverterrel is, mint a CoolUtils.com, amely olyan kimeneti formátumokat támogat, mint a JPG, BMP, GIF, ICO, PNG és PDF. Ehhez egyszerűen töltse fel a fájlt a webhelyre, és válassza ki, hogy melyik formátumban mentse el.

Alternatív megoldásként, ha ICNS fájlt szeretne létrehozni egy PNG fájlból, akkor ezt gyorsan megteheti bármely operációs rendszeren az iConvert Icons webhelyen. Ellenkező esetben javasoljuk az Icon Composer eszköz használatát, amely része az Apple Developer Tools szoftvercsomagnak.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem megfelelően nyílik meg ezeknél a programoknál, akkor nézze meg újra a fájl kiterjesztését, hogy megerősítse, hogy nem olvassa rosszul. Néhány fájl elsőre úgy tűnik, hogy ezt a kiterjesztést használja, amikor valójában csak hasonlóan írják.

Az ICS az egyik példa. Nagyon hasonló kinézetű és nagyon gyakori kiterjesztés, de semmi köze az ICNS ikonfájlokhoz.

Előfordulhat, hogy a fájl egy InCopy Document Preset fájl, amely az ICST fájlkiterjesztést használja. Ha igen, megtekintéséhez az Adobe InCopy szükséges a számítógépén.