A Siri használata Mac gépen

Az iPhone készülékén egyszerű megkérni a Sirit, hogy hajtson végre egy parancsot. De mi történik, ha nincs számítógépe a közelben, amikor a számítógépén dolgozik? Használhatja a Sirit a Mac gépén is. Gyors és egyszerű, tökéletes társa az iMac vagy a MacBook számára.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások minden olyan mac-ra vonatkoznak, amelyen fut a macOS Sierra vagy újabb verzió.

Westend61 / Getty Image


A Siri engedélyezése Mac rendszeren

Amikor először vásárol új Mac-t, a rendszer felkéri Önt, hogy engedélyezze a Sirit a beállítás során. Ha azonban kihagyja ezt a lépést, akkor engedélyeznie kell a Siri használatát.

  1. Mac gépén kattintson a gombra alma ikonra a képernyő bal felső sarkában.

  2. A menüben válassza a lehetőséget System Preferences.

  3. A Rendszerbeállításokban kattintson a Siri elemre a Siri beállítások ablakának megnyitásához.

  4. Az ablakban található Siri ikon alatt kattintson a gombra Engedélyezze az Ask Siri alkalmazást.

    Ellenőrizze, hogy a Mutasd meg a Sirit a Ba menübenr ablak be van jelölve, mielőtt bezárná az ablakot. Ez megkönnyíti a Siri megtalálását a képernyő tetején található menüsorban.

  5. Ha végzett, bezárhatja a beállítások ablakot.


Az Ask Siri megnyitása és használata Mac rendszeren

Most, hogy a Siri engedélyezve van a Mac számítógépén, látnia kell a Siri ikont a képernyő jobb felső sarkában. Innentől kezdve sokféle parancshoz használhatja a Sirit.

  1. A Siri megnyitásához egyszerűen kattintson a gombra Siri ikonra a képernyő tetején, a dokkolóban vagy az érintősávon. Vagy nyomja meg és tartsa lenyomva Parancs billentyű + szóköz amíg Siri válaszol.

    A Mac legújabb verziói lehetővé teszik a "Hey Siri" egyszerűen kimondását a Siri megnyitásához a számítógépen. Ez a funkció csak a MacBook Pro (15 hüvelykes, 2018), a MacBook Pro (13 hüvelykes, 2018, négy Thunderbolt 3 port), a MacBook Air (Retina, 13 hüvelyk, 2018) és az iMac Pro készülékeken érhető el.

  2. Amikor a Siri megnyílik, látni fogja, hogy a Siri ablak megjelenik a képernyő jobb felső sarkában. Egyszerűen mondja ki a parancsot, és várja meg, amíg a Siri válaszol.


Mit kérhetek a Siritől?

A Mac Siri több száz parancsot tartalmaz, amelyek segítségével egyszerűbbé és gyorsabbá teheti a Mac-ben való navigációt. Íme néhány parancs, amelyeket most kipróbálhat:

  • Mi a szélr: Ha megkérdezi a Sirit az időjárásról, akkor az aktuális előrejelzést kapja a Siri ablakában.
  • Nyissa meg a Safarit: Ez a parancs megnyitja a Safari használatát. Azt is megkérheti a Siritől, hogy nyisson meg más böngészőket, például a Chrome-ot vagy a Firefoxot.
  • Találja meg az összes legutóbbi dokumentumomat: Ez a parancs azt eredményezi, hogy a Siri elkészíti a Mac-en létrehozott összes legutóbbi dokumentum listáját.
  • Nyissa meg a Spotify alkalmazást: Szeretne zenét hallgatni kedvenc zenei alkalmazásában? Kérje meg Sirit, hogy nyissa meg. Ha zenéje van az eszközén, megkérheti a Sirit is, hogy játsszon le valami konkrétabbat.
  • Keresse meg a X tweetjeit: Megkérheti Sirit, hogy találjon tweeteket egy adott személytől.
  • FaceTime X: Szeretne valakivel FaceTime-et adni? Ez a parancs azt eredményezi, hogy a Siri tárcsázza a FaceTime beszélgetést valakivel a névjegyzékből.
  • Keresse meg az X által írt könyveket: Kell egy jó olvasmány? Ez a parancs azt eredményezi, hogy a Siri megnyitja az iBooks alkalmazást, és készen állnak a szerző könyvei.
  • Adjon időpontot: Kérje meg Sirit, hogy hozzon létre egy találkozót a dátumra és az időre. A Siri felveszi az értekezletet a naptárába, sőt, ha úgy dönt, akkor is törli.

Szeretné tudni, hogy a Siri mit tehet még? Egyszerűen nyissa meg a Sirit, és kérdezze meg "Mit tudsz csinálni"még több példa felsorolásához.


Siri Hacks a Mac-hez, amelyet tudnia kell

Az egyszerű Siri parancsokon túl vannak olyan feltörések is, amelyek segítségével a Siri valóban használható lehet az Ön számára. Kezdjük azzal, hogy engedélyezzük a Type to Siri alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy beszéd nélkül beírja a Sirire adott választ.

Írja be a Siribe

  1. Válassza ki a alma ikonra a képernyő bal felső sarkában, majd kattintson a gombra System Preferences.

  2. Kattints megközelíthetőség.

  3. Görgessen lefelé és kattintson Siri.

  4. Itt kattintson Típus engedélyezése a Siri számára hogy bekapcsolja. Mostantól hangosan elmondhatja a parancsokat a Sirinek.

Siri eredmények mentése

Egy másik nagyszerű feltörés az a képesség, hogy a Siri eredményeit elmenthetjük az Értesítési Központba, hogy legközelebb könnyen megtalálhassuk őket. Ráadásul az információk mindig naprakészek maradnak.

  1. Nyissa meg a Sirit a billentyűparancs, az Érintősáv használatával, kattintson a dokkoló ikonjára, vagy kattintson a gombra Siri ikonra a képernyő tetején.

  2. Mondja ki vagy írja be a Siri parancsot. Amint a Siri válaszol, egy pluszjelet lát az eredmény mellett.

  3. Kattintson az Tovább (+) hozzáadni az eredményeket az Értesítési Központhoz a biztonságos megőrzés érdekében.


A Siri testreszabása Mac rendszeren

A Siri teljesen testreszabható, hogy illeszkedjen egyedi preferenciáihoz. A testreszabás megkezdéséhez kövesse ezeket a gyors lépéseket.

  1. Kattintson az alma ikonra a képernyő bal felső sarkában.

  2. Válasszon System Preferences.

  3. Ezt követően kattintson Siri az opciók listáján.

  4. A Siri képernyőn testreszabhatja a billentyűparancsot, a nyelvet és a Siri hangját. Beállításaitól függően be- vagy kikapcsolhatja a Siri hangos visszajelzését is.

  5. Miután elvégezte az összes szükséges módosítást, zárja be a Siri beállításai ablakot.

Mi a teendő, ha a Siri nem működik?

Megpróbálja megnyitni a Siri-t Mac gépén, hogy csak "később próbálkozzon újra" üzenetek maradjanak, vagy egyáltalán ne legyen üzenet? Néhány dolgot kipróbálhat.

  • Ellenőrizze a hálózati beállításokat: Kezdje azzal, hogy csatlakozik az internethez. A Siri használatához a készüléknek csatlakoztatva kell lennie.
  • Győződjön meg arról, hogy helyesen engedélyezte-e a Sirit: Ha hiányzik a Siri ikon, ellenőrizze a Rendszerbeállításokat, hogy a Siri helyesen van-e engedélyezve.
  • Győződjön meg arról, hogy a Sirire nincsenek megadva korlátozások: Ezt megteheti a Rendszerbeállítások, majd a Szülői felügyelet menüben. Az Egyéb mezőben ellenőrizheti, hogy a Siri és a Diktálás ki van-e kapcsolva.
  • Ellenőrizze a mikrofonokat: Előfordulhat, hogy a mikrofon nem működik megfelelően, ha a Siri nem válaszol. A mikrofon beállításait a Rendszerbeállítások alatt ellenőrizheti.