Kombinálja a Fotókat egy oldalon a Photoshop Elements alkalmazásban

Ha még nem ismeri a Photoshop Elements programot, akkor valószínűleg csak most kezdi látni, hogy a program mennyire sokoldalú és hatékony, és mennyi technika áll rendelkezésre a remek és kreatív trükkök megvalósításához. Az egyik ilyen bravúr két fénykép kombinálása egyetlen oldalon, ami jól jön, ha egy kép előtti és utáni verzióját vagy hasonló egymás melletti összehasonlítást akar bemutatni.

Ezt a feladatot elvégezheti, és még egy kis szöveget is hozzáadhat a képekhez. Ez az oktatóanyag a Photoshop Elements 14. verzióját használja, de a lépések az újabb verziókra is érvényesek.


Nyissa meg a Fotókat és hozzon létre egy új dokumentumot

A folytatáshoz kattintson a jobb gombbal az alábbi linkekre, hogy a gyakorló fájlokat a számítógépére mentse. Nyissa meg őket a Photoshop Elements alkalmazásban szerkesztő (szakértő or standard szerkesztési mód):

• paintdesert1.jpg
• paintdesert2.jpg

A két fényképnek a kép alján kell megjelennie szerkesztő ablak a Photo Bin.

Ezután hozzon létre egy új, üres dokumentumot, amelyben egyesíti a fényképeket. Menj filé > Új > Üres fájlválassza Képpontok értékként írja be X 1024 768, majd kattintson a gombra OK. Az új üres dokumentum megjelenik a munkaterületen és a Photo Bin.


Másolja és illessze be a két fényképet az új oldalra

Másolja és illessze be a két fotót ebbe az új fájlba az alábbi utasítások szerint:

  1. Kattints a paintdesert1.jpg a Photo Bin hogy az aktív dokumentum legyen.
  2. A menüben lépjen a következőre: választ > Mind, Akkor szerkesztése > másolat.
  3. Kattintson az Untitled-1 új dokumentum a Photo Bin hogy aktív legyen.
  4. Ugrás szerkesztése > Paszta.

A rétegek palettáján látni fogja, hogy a festett sivatag1 fénykép új rétegként került hozzáadásra.

Most kattintson rá paintdesert2.jpg a Photo Binés Az összes kijelölése másolat > Paszta az új dokumentumba, ugyanúgy, mint az első fényképnél.

Az imént beillesztett fotó fedi az első fényképet, de mindkét fotó különálló rétegekben van, amelyeket megnézhet, ha megnézi Rétegek paletta (lásd a képernyőképet).

A képeket rá is húzhatja a fényképre a Photo Bin.


Az első kép átméretezése

Ezután átméretezi és elhelyezi az egyes rétegeket, hogy azok illeszkedjenek az oldalra:

  1. Válassza ki a Mozog eszköz. Ez az első eszköz az eszköztáron. Ban,-ben Opciók bár, győződjön meg róla Automatikusan kiválasztott réteg és Határoló mező megjelenítése mindkettő ellenőrzött. A 2. réteg aktív, ami azt jelenti, hogy a festett desert2 kép körül szaggatott vonalat kell látni, kis négyzetekkel fogantyúk oldalain és sarkain.
  2. Vigye a kurzort a bal alsó sarokfogantyúhoz, és látni fogja, hogy átlós, dupla mutató nyíllá változik.
  3. Tartsa lenyomva a műszak gombot, majd kattintson rá sarokfogantyú. Húzza felfelé és jobbra, hogy a fénykép kisebb legyen az oldalon.
  4. Méretezze a fényképet, amíg úgy néz ki, hogy kb. Fele az oldal szélességének, majd engedje el az egérgombot és a műszak kulcs. Kattints a zöld pipa hogy elfogadja a változást.
  5. Kattintson duplán a határoló doboz az átalakítás alkalmazásához.

A műszak gomb korlátozza a fénykép arányát az eredetiéval. A műszak gombot lenyomva tartva eltorzítja a fényképet.


Átméretezi a második képet

 

A második kép átméretezése:

  1. Kattintson a képre a háttérben; határoló dobozt mutat. Kattintson a jobb alsó fogantyúra, és húzza át, hogy átméretezze a képet ugyanolyan méretűre, mint az imént. Ne felejtsd el tartani a műszak gomb lenyomva, mint korábban.
  2. Kattintson duplán a határoló mezőbe az átalakítás alkalmazásához.

Mozgassa az első képet

 

A ... val mozgatás eszköz még mindig kiválasztva, mozgassa az elhalványult sivatagi jelenetet lefelé és az oldal bal szélére.

Bökd meg az első képet

Vanessa Sands

Most finomhangolja a fényképek elhelyezését:

  1. Tartsa a műszak gombot, majd nyomja meg a jobb nyíl nyomja meg kétszer a billentyűzetet, hogy a képet eltolja a bal széltől.
  2. Kattintson a másik sivatagi jelenetre, és használja a mozgatás eszköz hogy az oldal másik oldalára helyezze.

A Photoshop Elements megkísérli segíteni a pozícionálást azáltal, hogy a fényképeket a helyére csapja, amikor közel kerül a dokumentum vagy egy másik tárgy széléhez. Ebben az esetben a csattanás hasznos; néha azonban bosszantó, ezért érdemes tudni arról, hogyan lehet letiltani a bepattintást.

A nyílbillentyűk tolódásként működnek, amikor a Mozog eszköz aktív. A nyíl gomb minden egyes megnyomása a réteget egy pixellel mozgatja abba az irányba. Amikor megfogja a műszak gombot lefelé, az eltolás növekménye 10 pixelre nő.

Szöveg hozzáadása az oldalhoz

Csak annyit kell tennie, hogy hozzáad egy szöveget:

  1. Válassza ki a típus eszköz az eszköztárban. Úgy néz ki, mint egy T.
  2. Állítsa be Opciók sáv amint a fenti képen látható. A szín nem fontos; használjon tetszőleges színt.
  3. Vigye a kurzort a dokumentum felső közepére, és kattintson a két kép közötti rés fölött található helyre.
  4. Írja be a szavakat Festett sivatag majd kattintson a pipa a Opciók sáv hogy elfogadja a szöveget.

További szöveg hozzáadása és mentés

 

Végül váltson vissza a szöveg eszköz a szavak hozzáadásához Előtt és Után a képek alatt, a fenti képen látható módon.

Ha át szeretné helyezni a szöveget, mielőtt elfogadná, helyezze a kurzort kissé távolabb a szövegtől. A kurzor a-ra változik Mozog eszköz kurzort, és az egér gombjával megnyomhatja a szöveget.

Befejezted, de ne felejts el elmenni filé > Megtakarítás és mentse el a dokumentumot. Ha szerkeszteni szeretné a fóliákat és a szöveget, használja a Photoshop natív PSD formátumát. Ellenkező esetben mentheti JPEG formátumban.

Levágja a képet

 

Ha a vászon túl nagy, válassza ki a Termés eszközt, és húzza át a vásznon. A nem kívánt területek eltávolításához mozgassa a fogantyúkat. Ezután kattintson a gombra zöld pipák vagy nyomja meg a gombot belép or Visszatérés hogy elfogadja a változásokat.