A Siri kikapcsolása iOS és macOS rendszeren

A Siri, az iOS és a Mac virtuális asszisztense hasznos lehet, de ha nem használja, vagy más okból szeretné letiltani a Sirit, akkor ezt nagyon könnyű megtenni. A Siri kikapcsolásához használja az iPad vagy iPhone Beállítások alkalmazását, vagy a Mac Rendszerbeállításait.

A Siri kikapcsolása azt jelenti, hogy nem használhatja a Hangtárcsázást vagy bármilyen hangvezérlést, beleértve a Diktálást is.


A Siri kikapcsolása iOS 12 és iOS 11 rendszereken

A Siri letiltásához iOS-eszközön lépjen a következőre: beállítások Siri & Search és kapcsolja ki az alábbiak mindegyikét (a gombok kikapcsoláskor fehérek lesznek): Figyelj a "Hey Siri" kifejezésre, Nyomja meg a Home for Siri gombot, és (ha látja) Engedélyezze a Siri zárolását. Erősítse meg a gombbal Kapcsolja ki a Sirit.

Az Apple szerverein maradt diktálásról szóló üzenetben érintse meg a elemet Kapcsolja ki a Sirit. Ha nem kapcsolja ki a Diktálást ebben a lépésben, olvassa el az alábbi utasításokat.


A Siri kikapcsolása iOS 10 rendszeren

A Siri kikapcsolása az iOS 10-en kissé más folyamatot igényel. Menj beállítások > általános > Siri, és kapcsolja ki Siri. Koppintson a Kapcsolja ki a Sirit amikor arra kérik, hogy erősítse meg választását.

A Siri letiltása az iOS 10 rendszeren szintén kikapcsol "Hey Siri" engedélyezése.

A diktálási funkciók letiltása az iOS rendszeren

Mivel a Siri letiltása azt jelenti, hogy elveszíti a hangparancsok használatát egy iOS-eszközön, célszerű letiltani az iOS-eszközön a Diktálás funkciót is, mivel az már nem fog működni. Erre akkor is szükség van, ha az összes hangadatot el akarja távolítani az Apple szervereiről.

A Diktálás kikapcsolása ugyanaz az iOS 12, 11 és 10 operációs rendszereken.

  1. Ugrás beállítások > általános > Billentyűzet.

  2. Görgessen a képernyő aljára, és kapcsolja ki a gombot Engedélyezze a diktálást kapcsoló.

  3. A megerősítő mezőben érintse meg a elemet Kapcsolja ki a diktálást.


A Siri letiltása a macOS rendszeren

A Siri letiltása Mac-en szintén meglehetősen egyszerű.

  1. Menj a alma menüt, és válassza System Preferences.

  2. Válasszon Siri.

  3. Tisztítsa meg a Engedélyezze az Ask Siri alkalmazást jelölőnégyzetet.

  4. Ez minden mást kikapcsol, beleértve a Siri ikon eltávolítását a menüsorból.

Hogyan lehet letiltani a diktálási funkciókat a macOS-on

Az Siri iOS-hez hasonlóan, a Siri letiltása a MacOS rendszeren nem távolítja el automatikusan az összes hangadatot az Apple szervereiről. Ehhez ki kell kapcsolni a diktálást.

Menj a alma menüből válassza ki System Preferences, választ Billentyűzet, majd válassza ki a Diktálás lapot a funkció kikapcsolásához.