Hogyan csatlakoztassuk az iPhone-t Mac-hez

Ha több Apple eszköze van, akkor tudnia kell, hogyan csatlakoztassa iPhone-ját a Mac-hez. Ezeknek az eszközöknek a csatlakoztatása nemcsak azt biztosítja, hogy ugyanazok az adatok legyenek, hanem néhány jó termelékenységi trükköt is felold. Gondolhatja, hogy a csatlakozáshoz csak kábelre van szüksége, de vannak erőteljesebb és rugalmasabb lehetőségek.

Ez a cikk az iOS 11 és iOS 12 rendszert futtató iPhone-okra, valamint a MacOS 10.13 és 10.14 rendszert futtató Mac gépekre vonatkozik.


Hogyan csatlakoztassuk iPhone-t Mac-hez az iTunes használatával

Az iPhone és a Mac összekapcsolásának egyik legegyszerűbb módja az iTunes. Az eszközök szinkronizálása az iTunes segítségével lehetővé teszi zene, videó, könyvek, fájlok és egyéb tartalmak mozgatását. Az iTunes használatával kétféleképpen lehet szinkronizálni:

  • Csatlakoztassa az iPhone-t Mac-hez kábellel. Csak vegye be az iPhone készülékéhez kapott kábelt, csatlakoztassa az egyik végét a telefonhoz, a másikat pedig a Mac USB-portjához. Ezután szinkronizálhatja iPhone készülékét a számítógépével.
  • Szinkronizálja az iPhone-t Mac-hez Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Ez egy egyszerű alternatíva a kábel használatához. Ha Mac és iPhone készüléke ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, akkor vezeték nélkül szinkronizálhatják őket.

kép jóváírás: heshphoto / Image Source / Getty Images


Hogyan csatlakoztassuk iPhone-t Mac-hez az iCloud használatával

Ha a vezeték nélküli szinkronizálást részesíti előnyben, vágja ki az iTunes-ot az egyenletből, és csak használja az iCloud szolgáltatást. Csak győződjön meg arról, hogy a Mac és az iPhone ugyanazon iCloud-fiókba van bejelentkezve, és ugyanazokkal a szinkronizálási beállításokkal rendelkezik. Ezután az egyik eszköz adatainak bármilyen változását szinkronizálják az iCloud-ig, majd le a másik eszközre, így azok mindig szinkronban vannak.

Jelentkezzen be az iCloudba az Apple ID használatával. Valószínűleg ezt tette, amikor beállította iPhone-ját és Mac-jét, de ha nem, kövesse ezeket a lépéseket.

Bejelentkezés az iCloud-ba iPhone-on

  1. Ugrás beállítások.

  2. Koppintson a nevére a képernyő tetején.

  3. Érintse iCloud.

  4. Jelentkezzen be az Apple ID felhasználónevével és jelszavával

Bejelentkezés az iCloud-ba Mac-en

  1. Kattintson az Apple menü a bal felső sarokban.

  2. Kattints System Preferences.

  3. Kattints iCloud.

  4. Jelentkezzen be az Apple ID felhasználónevével és jelszavával.

  5. Az iCloud beállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

iCloud szinkronizálási lehetőségek

Az iCloud használatával szinkronizálható adatok közé tartoznak az Apple News, a naptárak, a névjegyek, az e-mail, a Homekit adatai, a jegyzetek, az emlékeztetők, a Safari könyvjelzői és fájljai, a Siri adatai, a Készletek, valamint a kulcstartójának felhasználói nevei és jelszavai. (Ezen adattípusokhoz az Apple előre telepített alkalmazásait is használnia kell.)

Miután mindkét eszköz bejelentkezett az iCloudba, adja meg nekik ugyanazokat a szinkronizálási beállításokat. Például az iCloud használatához a kapcsolatok szinkronban tartásához kövesse a fenti első három lépést, és ellenőrizze a Kapcsolatok négyzetet Mac-en, és mozgassa a Kapcsolatok csúszka be / zöldre az iPhone-on.

Az iCloud szinkronizálhatja a fényképeket az eszközök között, és bekapcsolhatja a Photo Stream és az iCloud fotómegosztást. Ez nagyszerű, de a fényképek szinkronizálási lehetőségei összetettebbek, mint más típusú adatoknál.


Hogyan csatlakoztassuk iPhone-t Mac-hez a Continuity használatával

Az Apple készülékek egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy mennyire működnek együtt. Az Apple Continuity funkciói lehetővé teszik, hogy például az iPhone-hívásokra válaszoljon a Mac segítségével, vagy e-mailt írjon Mac-re, és elküldje az iPhone-járól.

kép szerzői jog az Apple Inc.

A Continuity használatához:

  1. Jelentkezzen be ugyanabba az iCloud-fiókba minden eszközön.

  2. Az összes eszközt ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoztatni.

  3. Kapcsolja be a Bluetooth-t mindkét eszközön.

  4. Kapcsolja be a Handoff funkciót mindkét eszközön. Mac-en lépjen a következőre: System Preferences > általános > ellenőrizze a Hagyjuk Átadás között a Mac és az iCloud eszközök doboz.

  5. IPhone-on lépjen a következőre: beállítások > általános > Átadás > mozgassa a Átadás csúszka be / zöldre.

Folyamatosság jellemzők

A három legmenőbb folytonossági funkció, amely összeköti az iPhone-t a Mac-szel:

  • Átadás. Ez lehetővé teszi, hogy jól átadjon elemeket az eszközei között. Ez lehetővé teszi: a Mac-en megtekintett weboldal áttöltését iPhone-ra; kezdjen el e-mailt írni az egyik eszközön, majd fejezze be és küldje el a másikon; útvonalterveket kap a Mac Maps alkalmazásban, és vezetés közben elküldi őket iPhone-ra.
  • Telefonhívások kezdeményezése és fogadása. Ha iPhone-ja egy másik szobában van, a Mac segítségével válaszolhat a hívásokra. Ennek az opciónak az engedélyezéséhez lépjen az iPhone készülékére beállítások > Telefon > Felhívja az egyéb eszközöket > mozgassa a Hívások engedélyezése más eszközökön csúszka be / zöldre. Annak kiválasztásához, hogy melyik eszköze tudja kezdeményezni és fogadni ezeket a hívásokat, mozgassa az alábbi lista csúszkáit a / zöld értékre.
  • Univerzális vágólap. Szöveg, képek és egyéb adatok másolásakor minden iCloud-fiókba bejelentkezett eszköz beillesztheti azokat. Tehát, ha szöveget másol iPhone készülékére, az automatikusan másolódik a Mac számítógépére is, és ott beilleszthető.

A folytonosság és a handoff iOS 8 és újabb rendszereken, valamint a macOS 10.10 Yosemite és újabb verziókon fut. Az univerzális vágólapra macOS 10.12 Sierra vagy újabb szükséges.


Az iPhone és a Mac csatlakoztatásának egyéb módjai

A szinkronizálás nem az egyetlen mód az iPhone és a Mac összekapcsolására. Mindkét eszköz tartalmaz szolgáltatásokat és tartalmat megosztani, hogy egyszerűbbé tegye digitális életét. Néhány példa:

  • Személyes csatlakozási pont. Ez iPhone-ját Wi-Fi hotspotká alakítja, és megosztja internetkapcsolatát a Mac számítógépével.
  • Földre száll. Gyorsan át kell cserélnie néhány fájlt az eszközök között? Használja ezt a gyors vezeték nélküli fájlátviteli eszközt.
  • iMessage. Tudta, hogy küldhet és fogadhat iMessage-eket a Mac-jéről? Csak nyissa meg az Messages alkalmazást a Mac számítógépen, és jelentkezzen be iMessage-fiókjába.
  • iCloud zenei könyvtár. Ha előfizett az Apple Music vagy az iTunes Match szolgáltatásra, vagy az iTunes Store áruházból vásárolt zenét, akkor az összes eszközén ugyanaz lehet a zene, ha az iCloud zenei könyvtárat használja. Csak engedélyezze az opciót az iPhone-on (beállítások > zene > mozgassa a iCloud zenei könyvtár csúszkával a zöldre / zöldre) és a Mac számítógépre (nyissa meg az iTunes> ikont iTunes menü> preferenciák > általános > ellenőrizze a iCloud zenei könyvtár doboz).