HTML szerkesztése a TextEdit alkalmazással Mac gépen

Ha Mac számítógépe van, akkor nem kell letöltenie egy HTML-szerkesztőt egy weboldal HTML-írásához vagy szerkesztéséhez. A TextEdit program minden Mac számítógéppel együtt szállítódik. Ezzel és a HTML ismeretekkel írhat és szerkeszthet HTML kódot.

A HTMLE írásához vagy szerkesztéséhez a TextEditnek, amely alapértelmezés szerint gazdag szöveges formátumú fájlokkal dolgozik, sima szöveges módban kell lennie.

Ha gazdag szöveges módban használja a TextEdit alkalmazást, és a HTML-dokumentumot .html fájlkiterjesztéssel menti, amikor megnyitja a fájlt egy webböngészőben, akkor a HTML-kód jelenik meg, amelyet nem szeretne.

Ha módosítani szeretné a HTML-fájl megjelenítését a böngészőben, módosítsa a TextEdit parancsot egyszerű szöveges beállításra. Ezt megteheti menet közben, vagy véglegesen megváltoztathatja a beállításokat, ha teljes idejű kódszerkesztőként kívánja használni a TextEdit programot.


Hozzon létre egy HTML fájlt a TextEdit alkalmazásban

Ha csak alkalmanként dolgozik HTML fájlokon, akkor egyetlen dokumentum egyszerű szövegre változtathat.

  1. Nyissa meg a TextEdit alkalmazást Mac számítógépén. Válassza a lehetőséget Fájl> Új a menüsorból.

     Web

  2. választ kialakított a menüsoron, és kattintson a gombra Készítsen sima szöveget. Kattintson a megnyíló ablakban az egyszerű szöveg kiválasztására OK.

    Web 

  3. Írja be a HTML kódot. Például:

     Web

  4. Kattints filé > Megtakarítás. Írja be a .html kiterjesztésű fájl nevét, és válassza ki a fájl mentésének helyét.

     Web

  5. Kattints Megtakarítás. Erősítse meg, hogy használni szeretné a . Html kiterjesztés a megnyíló képernyőn.

    Tesztelje munkáját úgy, hogy áthúzza a mentett fájlt egy böngészőbe. Pontosan úgy kell megjelennie, ahogyan az interneten közzéteszi. A böngészőre húzott példafájlnak így kell kinéznie:

     Web


    A TextEdit utasítása a HTML HTML-ként történő megnyitására

    Ha bármilyen problémát észlel a fájljával, nyissa meg újra a TextEdit alkalmazásban, és végezze el a szükséges módosításokat. Ha megnyitja a TextEdit alkalmazásban, és nem látja a HTML-t, akkor még egyszer módosítania kell a beállításokat. Ezt csak egyszer kell megtennie.

  6. Ugrás TextEdit > preferenciák.

    Web 

  7. Kattintson az Nyissa meg és mentse Tab.

     Web

  8. Tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe A HTML-fájlokat HTML-kódként jelenítse meg formázott szöveg helyett. Ha a macOS 10.7-nél régebbi verzióját használja, akkor ezt a beállítást hívják meg Figyelmen kívül hagyja a HTML oldalakon a gazdag szöveges parancsokat.


A TextEdit alapértelmezett beállításának megváltoztatása Sima szövegre

Ha sok HTML-fájlt kíván szerkeszteni a TextEdit alkalmazással, akkor érdemes inkább az egyszerű szöveges formátumot alapértelmezettként beállítani. Ehhez menjen a TextEdit > preferenciák és nyissa meg Új dokumentum fülre. Kattintson a gombra a mellett Egyszerű szöveg.