Az OpenOffice kiterjesztések telepítése és használata

Míg az OpenOffice egy robusztus, ingyenes, nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag, előnyös lehet még néhány funkció és eszköz hozzáadása kiterjesztésként.

Ezek a hozzáadott segédprogramok növelik az alapprogramok képességeit, ideértve a Writer (szövegszerkesztés), a Calc (táblázatok), az Impress (prezentációk), a Draw (vektorgrafika), a Base (adatbázis) és a Math (egyenletszerkesztő) lehetőségeket.

Ha a Microsoft Office programot használta, hasznos lehet összehasonlítani a bővítményeket a bővítményekkel és az alkalmazásokkal. Mindezek az eszközök általában a programba kerülnek, közvetlenül az eredeti eszközök és szolgáltatások mellett.

A kiterjesztések egy kicsit nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználói élmény testreszabására az OpenOffice programokban.


Példák az OpenOffice kiterjesztéseire

A népszerű OpenOffice bővítmények a szerkesztéstől a matematikai jelölési eszközökig terjednek. Például sok OpenOffice-felhasználó nyelvtani és helyesírás-ellenőrzőt, nyelvi szótárakat, sőt sablonokat is használt.

Az OpenOffice kiterjesztések megkeresése, letöltése és használata

Keressen egy kiterjesztést egy olyan online webhelyről, mint például az Apache Software Foundation saját OpenOffice Extensions webhelye, vagy egy harmadik féltől származó szolgáltató. Az előbbit azoknak ajánljuk, akik megbízható forrást keresnek az OpenOffice kiterjesztésekhez.

Megjegyzés: Mindig ellenőrizze, hogy vannak-e licencek a kiterjesztésekre, és hogy ingyenesek-e - sok ilyen, de nem mindegyik. Ne feledje azt is, hogy minden alkalommal, amikor fájlokat tölt le a számítógépére, potenciális biztonsági kockázatot jelent. Bizonyos kiterjesztések letöltéséhez szükség lehet frissített Java segédprogramra is. Más esetekben előfordulhat, hogy egy adott kiterjesztés nem működik bizonyos operációs rendszereknél.

Miután megtalálta a kívántat, töltse le a kiterjesztés fájlt úgy, hogy elmenti egy helyre, amelyre emlékezni fog a számítógépén vagy az eszközén.

Nyisson meg egy OpenOffice programot, amelyre a kiterjesztés készült.

választ Eszközök - Bővítménykezelő - Hozzáadás - elhelyez ahová mentette a fájlt - választ a fájl - Nyisd ki a fájl.

A letöltés befejezéséhez el kell olvasnia a feltételeket és el kell fogadnia a licencszerződést. Ha elfogadja a feltételeket, görgessen a párbeszédpanel aljára, és válassza ki a elemet Fogadd el az gombot.

Lehet, hogy be kell zárnia az OpenOffice alkalmazást, majd újra meg kell nyitnia. Sikeres letöltés után az új kiterjesztést közvetlenül az Extension Manager-be fogja látni.


Ellenőrizze a telepített OpenOffice kiterjesztés frissítéseit

Előfordulhat, hogy az OpenOffice bővítményeket időnként frissíteni kell, mivel a fejlesztések megtörténnek. A Frissítések keresése gomb jelzi, hogy vannak-e új verziók a már telepített bővítményekhez, ami nagyon kényelmes.

Ez megint megtalálható, amikor kiválasztja Eszközök - Bővítménykezelő, majd böngésszen a telepített bővítmények listájában.

Alternatív módszer a további bővítmények megszerzésére

Az Extension Manager alkalmazásból is kiválaszthatja További bővítményeket szerezhet online linket az OpenOffice Extensions webhelyre. Ez hatékony módja annak, hogy extra eszközöket készítsen az Ön által használt OpenOffice-alkalmazásokhoz.

Távolítson el vagy deaktiváljon bizonyos OpenOffice kiterjesztéseket

Ha kiválaszt egy adott kiterjesztést az OpenOffice-ban, akkor kattintással eltávolíthatja, deaktiválhatja vagy megtekintheti az egyes eszközök részleteit.

OpenOffice diagram kiterjesztések

Bár nem a teljesen fejlett alkalmazások közül, a bővítmények a diagram részben találhatók. Ezek hasznos diagram- és vizuális diagrambővítmények, amelyek hasznosak lehetnek a projektjeihez. Hivatkozásként: a Microsoft Office-ban ezek megközelítik a Microsoft Visio bizonyos funkcióit, és alapvetően további diagramopciókat adnak az OpenOffice csomag egyes programjaihoz.