A Chrome for Mac telepítése

Minden Mac-hez az Apple Safari böngészője van telepítve, és sokan használják. A Safari azonban korántsem az egyetlen böngésző, amelyet Mac-en használhat. Bár a beépített opciónak vannak előnyei, érdemes egy másik programot, például a Google Chrome-ot használni. Így állíthatja be a Google böngészőjét Mac számítógépére.


A Google Chrome Mac használatának előnyei

A leggyakoribb és kényszerítő okok, amelyek miatt az emberek inkább a Chrome-ot használják, a következők:

  • A Chrome összekapcsolódik a Google ökoszisztémájával: A Chrome használatával bejelentkezhet Google-fiókjába, és felhasználhatja a Google-fiókjában található összes szolgáltatást és adatot, közvetlenül a böngészőben. Ha a Google-szolgáltatásokat erősen használja, akkor a Chrome a legegyszerűbb és legjobban integrált módszer a hozzáférésükhöz.
  • A Chrome rendkívül kompatibilis: Bár manapság ez nem sok minden történik, egyes webhelyek nem töltődnek be vagy működnek megfelelően a Safari-ban. Ilyen esetekben lehet, hogy jobban jár a Chrome-mal.
  • A Chrome számos platformon elérhető: Mivel az Apple-től származik, a Safari csak Mac és iOS eszközökön érhető el (az iPhone-ra és az iPad-re is telepítve van). Az Apple korábban kínálta a Safari for Windows szoftvert, de 2012-ben megszüntette ezt a verziót. A Chrome azonban mindenhol fut: Mac, Windows, iOS, Android, Linux és így tovább.
  • A Chrome hatalmas kiterjesztésű könyvtárral rendelkezik: Bővítmények telepítésével bővítheti böngészője funkcionalitását. A Safari is támogatja a kiterjesztéseket, de a Chrome sokkal nagyobb választékot kínál. A Chrome-nál elérhető több mint 10,000 XNUMX bővítmény nagyszerű funkciókkal egészítheti ki, többek között hirdetésblokkolással, webfejlesztői eszközökkel és egyebekkel.

A Chrome letöltése Mac-hez letöltése és telepítése

A Chrome beszerzése és telepítése egyszerű és ingyenes. Csak kövesse ezeket a lépéseket:

  1. Lépjen a Chrome letöltési oldalára a Mac rendszeren, amelyre telepíteni szeretné. A webhely észleli, hogy Mac-et használ, és automatikusan javasolja a megfelelő verziót.

  2. Kattints Töltse le a Chrome for Mac alkalmazást.

  3. A Chrome telepítőprogramja letölti a kijelölt webhelyre Letöltések mappát. Nyissa meg a Letöltések mappába, és kattintson duplán az úgynevezett fájlra googlechrome.dmg a telepítő elindításához.

  4. Húzza a Chrome ikont a Alkalmazás mappa ikonra. A telepítő átmásolja a Chrome-ot a számítógépére.

  5. Mielőtt elkezdené használni az új böngészőt, tisztítsa meg a telepítőfájlokat. Ha nem, akkor ezek a fájlok feleslegesen használnak fel helyet a merevlemezen. Nyissa meg a Finder ablakot, majd kattintson a gombra nyíl mellett Google Chrome az oldalsávban.

  6. Visszatérés a Letöltések mappát, és húzza googlechrome.dmg a kukába.

  7. Menj a te alkalmazások mappát, és kattintson duplán Google Chrome az új webböngésző használatának megkezdéséhez.

    Ha azt gondolja, hogy gyakran használja, húzza a Dockra a könnyű hozzáférés érdekében.

Ne aggódjon, hogy tartósan elkötelezte magát a Chrome mellett. Ha egy ideig használja, és úgy találja, hogy ez nem az Ön számára megfelelő böngésző, akkor mindig eltávolíthatja a Mac-ről.