A kiterjesztések és a beépülő modulok letiltása a Google Chrome-ban

Az alkalmazások és a bővítmények funkciókat adnak a Chrome-hoz. A beépülő modulok az oldal szkriptjeivel és programjaival működnek a számítógépen, hogy hozzáférjenek az interneten található elemekhez. Például a Flash beépülő modult engedélyezni kell a Chrome számára a Flash-tartalom feldolgozásához. Egy olyan kiterjesztés, mint a Wikibuy, viszont elemzi és újból felhasználja az interneten talált adatokat. A következő módon tilthatja le azokat a bővítményeket és plug-ineket, amelyeket nem szeretne használni a Chrome-mal.


A Chrome-kiterjesztések letiltása

A kiterjesztések beállításainak legegyszerűbb módja a menü.

  1. Válassza ki a hárompontos menüt (a Chrome jobb felső sarkában található).

  2. választ További eszközök, és válasszon Extensions. Vagy írja be a címsávba chrome: // extensions /, és nyomja meg a gombot belép.

    A kiterjesztések beállításainak Mac-en való elérésének alternatív módja a menüsor megnyitása, és válassza a lehetőséget króm > preferenciák, majd a Chrome-beállítások menüből válassza ki Extensions.

  3. A Bővítmények oldal felsorolja a Chrome-ra telepített kiterjesztéseket, és egy kék vagy szürke kapcsoló jelzi, hogy a bővítmény engedélyezve van-e. A kiterjesztés letiltásához válassza a kék csúszka gombot, hogy az szürkévé váljon. A kiterjesztés engedélyezéséhez nyomja meg a szürke kapcsolót, hogy az kék legyen.


A Chrome-bővítmények letiltása

Nyissa meg a Chrome beépülő modul beállításait a Beállítások menüben.

  1. Nyissa meg a Chrome-ot, és válassza ki a három pontot.

  2. választ beállítások.

  3. Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Webhelybeállítások.

  4. A beépülő modulok és a webhelyengedélyek listájában válassza ki a letiltani kívánt beépülő modult, például a Flash-t.

  5. A beépülő modul engedélyezéséhez vagy letiltásához válassza a kapcsolót.