Az OS X nyomtatóproblémák kijavításához állítsa alaphelyzetbe a Mac nyomtatási rendszerét

Ha a nyomtató nem nyomtat, nem jelenik meg a Nyomtatás párbeszédpanelen, akkor már nem jelenik meg a Mac Nyomtatók és szkennerek beállítási paneljén, vagy offline állapotban jelenik meg, és semmi, amit csinál, semmit sem hoz vissza online vagy tétlen állapotba, ismerős próbálkozással. a nyomtatási javítások működhetnek. Ha azonban ezek a javítások nem oldják meg a problémát, itt az ideje a kevésbé ismert és sokkal kiterjedtebb lehetőségnek a Mac nyomtatási rendszer visszaállítását választani.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) operációs rendszert futtató Apple számítógépekre vonatkoznak az OS X Mavericks (10.9) rendszeren keresztül.


A nyomtató alapvető hibaelhárítási módszerei

A nyomtatási rendszer alaphelyzetbe állítása előtt hajtsa végre az alábbi egyszerű lépéseket:

  • Ellenőrizze, hogy a nyomtatóban nincs-e tinta, festék vagy papír.
  • Töröljön minden nyitott nyomtatási feladatot.
  • Kapcsolja ki és be a nyomtatót.
  • Ha USB nyomtatóról van szó, húzza ki és csatlakoztassa újra.
  • Használja a Szoftverfrissítést vagy az App Store-t, vagy keresse fel a nyomtató gyártójának webhelyét, és ellenőrizze, hogy vannak-e a nyomtatószoftver vagy illesztőprogramok újabb verziói.
  • Törölje és telepítse újra a nyomtatót a Nyomtatók és szkennerek preferencia panelen.

Ha továbbra is problémái vannak, itt az ideje a nyomtatási rendszer alaphelyzetbe állítása, amely törli a nyomtató összes rendszerelemét, fájlját, gyorsítótárát, beállításait és egyéb esélyeket, és véget ér, és elölről indul. Ez a megközelítés az összes szkennert és faxgépet is kitisztítja a Mac-ből.


Mielőtt visszaállítaná a nyomtatási rendszert

A macOS és az OS X tartalmaz egy egyszerű módot a nyomtatórendszer alapértelmezett állapotba történő visszaállítására, éppen olyanra, mint amikor a számítógépet először bekapcsolta. Sok esetben az összes elöregedő nyomtatófájl és sor váratlan eltávolítása lehet a megbízható nyomtatórendszer sikeres telepítéséhez vagy újratelepítéséhez.

Ez az alaphelyzetbe állítás az utolsó lépés a nyomtatóprobléma elhárításához. Sok elemet eltávolít és töröl. Pontosabban:

  • Törli az összes nyomtatási várólistát és a nyomtatási feladatokat.
  • Visszaállítja a nyomtató összes beállítását a gyári alapértékekre.
  • Eltávolítja az összes nyomtatópreferencia-fájlt.
  • Visszaállítja a Mac / tmp könyvtár engedélyeit.
  • Eltávolít minden olyan nyomtatót vagy szkennert, amelyet hozzáadott a Nyomtatók és szkennerek preferencia ablaktáblához.

Miután visszaállította a Mac nyomtatórendszert, tegyen vissza minden nyomtatót, faxot vagy szkennert, amelyet a Mac gépen használ.


A Mac nyomtatórendszerének visszaállítása

A nyomtató rendszerét a Mac rendszeren a Rendszerbeállítások segítségével állíthatja vissza. Itt van, hogyan:

  1. Indít System Preferences kiválasztásával az Apple menüből vagy az ikonjára kattintva a Dockban.

  2. Válassza ki a Nyomtatók és szkennerek preferencia panel.

  3. Ban,-ben Nyomtatók és szkennerek preferencia ablaktáblán helyezze a kurzort egy üres területre a nyomtatólista oldalsávján. Ezután kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget A nyomtatási rendszer visszaállítása az előugró menüből.

  4. A rendszer megkérdezi, hogy vissza akarja-e állítani a nyomtatási rendszert. Kattintson a gombra vissza folytatni. Ha a rendszer kéri az adminisztrátor jelszavát, írja be, majd kattintson a gombra OK.


Mi a teendő a nyomtatórendszer visszaállítása után

Miután visszaállította a nyomtatási rendszert, adjon vissza vezetékes vagy vezeték nélküli nyomtatókat a Mac-hez. Az alapvető folyamat a gombra kattintás hozzáad (+) gombot a nyomtatóbeállítások panelen, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Alkalmanként ez az egyszerű megközelítés nem működik régebbi Mac-eknél. Ebben az esetben manuálisan kell telepítenie a nyomtatót a Mac számítógépére.