Javítás, amikor nem kapsz szövegeket Android-on

A hiányzó és késleltetett szöveges üzenetek elkeserítőek lehetnek, különösen azért, mert lehet, hogy nem ismeri a problémát, amíg valaki más módszerrel nem keresi meg Önt, hogy megkérdezze, miért nem válaszol, vagy hol van. Szerencsére gyorsan megoldhatja a problémát.


A késedelmes vagy hiányzó szövegek okai Androidon

A szöveges üzenetküldésnek három összetevője van: az eszközök, az alkalmazás és a hálózat. Ezeknek az összetevőknek több hibapontja van. Előfordulhat, hogy az eszköz nem működik megfelelően, előfordulhat, hogy a hálózat nem küld vagy fogad üzeneteket, vagy az alkalmazás hibát vagy egyéb meghibásodást okozhat.

Bizonyos esetekben ezeket az okokat nem könnyű diagnosztizálni. Például a szöveges üzenetek késhetnek, mert a mobilhálózatot elárasztja a forgalom, és az üzeneteket a kapott sorrendben küldik el. Figyelembe véve ezeket a lehetséges kudarcokat, a legjobb, ha a leggyakoribb problémával kezdünk, és tovább haladunk a listán.


Hogyan lehet kijavítani a nem fogadó szövegeket tartalmazó androidokat

Ha nem kap szövegeket Android-on, és tudja, hogy valaki elküldi neked, akkor ezek a hibaelhárítási lépések segíthetnek a probléma tisztázásában. Mielőtt elkezdené, mindig érdemes kipróbálni, hogy lehetősége van-e néhány különböző embertől származó szövegek fogadására. Ez adhat néhány nyomot arra nézve, hogy mi lehet a probléma.

  1. Ellenőrizze a letiltott számokat. Ha tudja, hogy valaki SMS-t küld Önnek, de nem kapja meg ezeket, ellenőrizze, hogy a szám blokkolva van-e.

  2. Ellenőrizze a recepciót. A mobilhálózatok néha kiszámíthatatlanok. Ha kevés sávot lát, vagy nincs, lépjen ki, vagy keressen egy magasabb helyet bent. Ha otthon van, akkor egy jelerősítővel javíthatja a vételt az egész házban.

  3. Tiltsa le a Repülő üzemmódot. Ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e a repülőgépes mód, és ha le van tiltva, ellenőrizze a recepciót. A repülőgépes mód a vezeték nélküli kommunikáció minden formáját kikapcsolja, nemcsak a Wi-Fi-t.

  4. Indítsa újra a telefont. Előfordul, hogy a kulisszák mögött véget nem érő ciklusok vagy egyéb problémák vannak, amelyeket esetleg nem tud diagnosztizálni, de könnyen megoldhatja újraindítással. Ez telepíti az operációs rendszer frissítéseit, amelyekre a sms alkalmazásnak szüksége lehet.

  5. Regisztrálja az iMessage alkalmazást. Ha korábban iPhone-t használt, kérjen meg mindenkit, aki rendszeresen SMS-t küld Önnel egy iPhone készülékkel, vagy tiltsa le az iMessage alkalmazást, vagy küldjön új szöveget a telefonszámára, ahelyett, hogy egy régi szövegszálból lépne kapcsolatba veled. Az iMessage szál nem fordul át Androidra.

  6. Frissítse az Androidot. Telepítse a kiemelkedő operációs rendszer-frissítéseket, még akkor is, ha egy frissítés nem tűnik relevánsnak a tapasztalt probléma szempontjából. Néhány hibajavítás és egyéb javítás megoldhatja a sms alkalmazás által használt műveleteket vagy szolgáltatásokat. Várjon, amíg a frissítések befejeződnek, mielőtt SMS-t küldene.

  7. Frissítse a kívánt sms alkalmazást. A frissítések gyakran elhárítják a homályos problémákat vagy hibákat, amelyek megakadályozhatják a szövegek küldését.

  8. Törölje a szöveges alkalmazás gyorsítótárát. Ezután indítsa újra a telefont, és indítsa újra az alkalmazást.

  9. Ellenőrizze a mobilszolgáltató webhelyét. Ha semmi más nem működik, keressen bármilyen figyelmeztetést vagy frissítést a hálózati problémákról. A hálózati problémák nem feltétlenül nyilvánvalóak a végfelhasználók számára, vagy csak bizonyos funkciókat érintenek.