Állítsa vissza az automatikus lejátszást a QuickTime X-be

A QuickTime X az OS X Snow Leopard bevezetésével jelent meg a színen. Ez ugrást jelentett a verziószámozásban, a 7.x-ről ugrott át, amely 2005 óta létezik. Míg az Apple új funkciókat tartalmazott a QuickTime X-ben, néhányat el is vett.

Ha Ön a QuickTime Player korábbi verziójának erős felhasználója volt, akkor valószínűleg a QuickTime-re támaszkodott, hogy automatikusan elindítsa a lejátszást, amikor megnyitotta vagy elindította a QuickTime fájlt. Az Automatikus lejátszás funkció különösen fontos, ha a Mac és a QuickTime otthoni szórakoztató környezetben használja.

A QuickTime új verziója anélkül érkezik meg, hogy ez a hasznos funkció be lett volna kapcsolva, de a Terminal alkalmazás és egyetlen kódsor segítségével orvosolhatja a helyzetet.

A QuickTime X és a QuickTime Player 10 a MacOS Catalina (10.15) rendszert futtató Mac gépeken szállul az OS X Snow Leopard (10.6) rendszeren keresztül.


QuickTime X vs. QuickTime 7

A QuickTime egy médialejátszó, amely képes kezelni a videókat, képeket, hangokat, az alapvető multimédiás rögzítéseket és a szerkesztést. Valószínűleg videolejátszóként használja a legtöbbet, így a Mac-felhasználók különféle videoformátumokat tekinthetnek meg, ideértve az iOS-eszközökön készült vagy a különböző videó-webhelyekről letöltött filmeket.

A QuickTime X korszerűbb felületet kínál, mint a QuickTime 7.x, és sokkal robusztusabb teljesítményt kínál. Ennek az az előnye is, hogy egyesíti a régi QuickTime Pro csomag néhány funkcióját - konkrétan a QuickTime fájlok szerkesztésének és exportálásának lehetőségét. Ennek eredményeként a QuickTime X lehetővé teszi videók rögzítését a Mac-hez csatlakoztatott bármely kameráról, alapvető szerkesztési funkciók végrehajtását és az eredmények exportálását számos formátumban, amelyeket a Mac vagy iOS eszközei használhatnak.


Állítsa vissza az automatikus lejátszást a QuickTime X-be

Az Automatikus lejátszás funkciót a Terminal segítségével adhatja vissza a QuickTime X-hez.

  1. Indít terminál, található alkalmazások > Utilities.

  2. Írja be vagy másolja be, és illessze be a következő parancsot a Terminál ablakba.

    alapértelmezett értékek: com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

    Írja be a szöveget a Terminálba egyetlen sorban. A böngészőablak méretétől függően a sor felborulhat, és egynél többnek tűnhet. Háromszor kattintson a kódra, és illessze be egyetlen sor fenntartásához.

  3. nyomja meg belép or Visszatérés az Automatikus lejátszás funkció aktiválásához.


Tiltsa le az automatikus lejátszást a QuickTime X alkalmazásban

Ha később úgy dönt, hogy inkább visszaállítja a QuickTime X alapértelmezett viselkedését, amely szerint nem kezdi el automatikusan lejátszani a QuickTime fájlt, amikor megnyitja vagy elindítja, akkor ezt megteheti még egyszer a Terminal alkalmazás használatával.

  1. Indít terminál, található alkalmazások > Utilities.

  2. Írja be a következő parancsot egyetlen sorba a Terminal ablakba.

    alapértelmezett értékek: com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0

  3. nyomja meg belép or Visszatérés az automatikus lejátszás letiltásához.


QuickTime Player 7

Habár a Snow Leopard óta a QuickTime X az OS X minden verziójához tartozik, az Apple naprakészen tartotta a QuickTime Player 7 programot a macOS Mojave (10.14) segítségével azoknak a felhasználóknak, akiknek a régebbi multimédiás formátumok, köztük a QTVR és az Interactive QuickTime Movies támogatására volt szükségük. A QuickTime 7 fejlettebb szerkesztési és exportálási funkciókat kínált, mint amelyek a QuickTime X-ben elérhetők.

A Mac-felhasználók mind a QuickTime Player 10-et, mind a QuickTime Player 7-et egyszerre futtathatták a macOS Mojave-on keresztül.

Az Apple megszüntette a Quicktime 7, a QuickTime 7 Pro és a QuickTime Player 7 támogatását a macOS Catalina segítségével (10.15).