Costco Computers: A PC-k Costco-tól történő megvásárlásának előnyei és hátrányai

Míg a Costco leginkább ömlesztett élelmiszerek értékesítéséről ismert, a vállalat egy nagy elektronikai részleggel is büszkélkedhet. A Costco Concierge Program kiterjesztett garanciákat és technikai támogatást kínál a Costco tagjai számára. Ha új laptopot vagy asztali PC-t szeretne vásárolni, vegye fontolóra előnyeit és hátrányait, vagy vásároljon számítógéppel a Costcon.


Costco tagság szükséges

Web / Miguel Co

A Costcótól való vásárláshoz éves tagdíjjal kell tagságot vásárolnia. Ez a megközelítés segíti a vállalatot az általa kínált kedvezmények egy részének ellensúlyozásában és az üzletben vásárlók számának kezelésében. Az alaptagság évi 60 dollár megfizethető.

Ha rendszeresen vásárol a Costcóban, akkor a vásárlásokon történő megtakarítás révén gyorsan megtérül a tagsági költség. Ha azonban csak számítógépen keresztül kíván számítógépet vásárolni, akkor valószínű, hogy a tagság költsége meghaladhatja a számítógép árának megtakarítását. Ha összehasonlítja a Costco és más kiskereskedők árait, mindenképpen vegye figyelembe ezt a tagsági költséget.

A tagok, akik nem tagok, megvásárolhatnak néhány számítógépet a Costco webhelyén, de a legtöbb adat megköveteli, hogy a tagsággal jelentkezzen be az ár megtekintéséhez és az elem megvásárlásához.


A Costco Computers korlátozott választéka

Az egyik elsődleges módja annak, hogy a Costco alacsonyan tartsa a költségeket, az az, hogy korlátozza a vállalat által értékesített cikkek számát. Korlátozott választékkal a Costco nagyobb tömeges kedvezményt keres a gyártóktól. Ide tartoznak a cég által kínált számítógépek is.

Az online áruház nagyjából ötször annyi terméket kínál, mint a fizikai üzletek, de néhány, a Costco üzletekben kapható termék nem vásárolható meg online. A legjobb, ha a számítógép kiválasztása előtt ellenőrizze mind a fizikai üzleteket, mind az internetet. A rendelkezésre álló számítógép-, laptop- és táblagépmárkák időről időre változhatnak, ezért ne számítson arra, hogy ugyanazokat a kínálatokat látja minden alkalommal, amikor meglátogatja az üzletet vagy a weboldalt.


A Costco árazás nem mindig lehet a legjobb

A fogyasztók gyakran feltételezik, hogy a Costco számítógépek olcsóbbak lesznek, mint ugyanazok a gépek más kiskereskedőknél, de ez nem mindig igaz. Például egy belépő szintű táblagép ára azonos vagy hasonló lehet a versenytársakhoz képest, és az interneten elérhető néhány asztali modell ára sem különbözik attól, hogy közvetlenül a gyártóktól rendelje meg őket. Sok költségvetés-orientált termék, például az olcsó laptopok olyan vékony haszonkulccsal rendelkeznek, hogy a gyártók nem tudnak nagy kedvezményt felajánlani a Costcónak.


Csak Costco-termékek és csomagok

Egyes termékek és termékcsomagok csak a Costcóban találhatók. Például a Google Wi-Fi hálós hálózati termékei a legtöbb üzletben általában önálló egységként vagy három egységből álló készletben kerülnek értékesítésre, de a Costco négytagú csomagot kínál, valamivel magasabb áron, mint a háromcsomag.

Számítógépek esetén ellenőrizze, hogy a Costco tartalmaz-e tartozékokat tartalmazó csomagokat. Nézze meg a számítógépek specifikációit is, például a tárhelyet, a memóriát és a processzor sebességét, hogy kiderüljön, vannak-e eltérések a csak Costco modellek és más kiskereskedőknél található modellek között.


A Costco Electronics visszatérési politikája

A Costco mindig is hihetetlenül engedékeny visszatérési politikájáról volt ismert. Néhány évvel ezelőttig a tagok évekkel a vásárlás után visszaküldhették a termékeket, ha szinte bármilyen okból nem voltak elégedettek a termékkel.

A Costco jelenlegi visszatérési politikája lehetővé teszi az elektronika 90 napon belüli visszatérését a teljes visszatérítés érdekében, beleértve a kiskereskedelmi üzletekbe visszaküldött online megrendelések szállítását is. Annak ellenére, hogy ez a szabvány sokkal szigorúbb, mint a vállalat eredeti politikája, mégis rendkívül kedvező az elektronikai piacon.

Visszatérési politikája mellett a Costco felajánlja a legtöbb elektronikai termékre vonatkozó garancia meghosszabbítását az alapvető gyártói garanciákon túl is. Ez az előny a Costco Concierge program tagjainak biztosított. Ez magában foglalja a garanciák meghosszabbítását a vásárlás dátumától számított két évre, valamint egy speciális technikai támogatási szolgáltatást, amelyhez a tagok segítséget kérhetnek a beállításhoz és a hibaelhárításhoz.

Végső ítéletet

A Costco nem mindig rendelkezik a legjobb árakkal a számítógépekért, de a vállalat versenyképes, és néha elképesztő üzletet találhat. Ami igazán megkülönbözteti a Costcót a hihetetlenül alacsony árakat hirdető egyéb helyektől, az az önbizalom, amelyet tud, ha tudja, hogy a Costco a visszatérési politikája, a kiterjesztett garanciák és az ingyenes technikai támogatás révén kiáll az eladott termékek mellett.