A Google Hírek RSS-hírcsatorna-olvasóként történő használata

Ha korábban a Google News RSS-hírcsatornáit használta, amelyek 2016-ig vagy annál korábbi időkig nyúlnak vissza, valószínűleg rájött, hogy a dolgok azóta sokat változtak.

2017-ben a Google bejelentette, hogy 1. december 2017-jéig megszünteti a régi RSS-hírcsatorna-előfizetési URL-eket. Az új RSS-hírcsatornák beszerzésére vonatkozó utasításokat a Google termékfórumai adták, de úgy tűnik, hogy ezek az utasítások már nem működnek, mivel az RSS-beállítások sehol sincsenek megtalálható a Google Hírek oldalain.

Ennek ellenére még mindig van egy alattomos módja az RSS-hírcsatornák felállításának a hírkeresésekről. És ha ez nem működik az Ön számára, akkor legalább elkezdheti használni az RSS-olvasóhoz hasonló Google Híreket.

Web / Maddy Price


Ne keressen RSS-hírcsatornákat a Google Hírekben

Korábban RSS-hírcsatorna hozzáadása a Google Hírek kategóriához vagy kereséshez elég egyszerű volt. Sajnos a Google Hírek változásai óta tapasztalható, hogy az RSS-hírcsatorna nehéz lehet ... mert váratlan helyen kell keresnie - a Google keresési eredményei között. Így állíthatja be a Google Hírek RSS-hírcsatornáját:

  1. Nyissa meg a www.google.com webhelyet, és keressen rá arra a témára, amelyhez RSS-hírcsatornát szeretne létrehozni. Ebben a példában használjuk Táplálás.

  2. A megjelenő keresési eredmények oldalon válassza a ikont Hírek Tab.

  3. Görgessen a Hírek eredmények aljára és nyomja meg a gombot Alert létrehozása.

  4. A Figyelmeztetések oldalon mindenképpen először jelentkezzen be Google-fiókjába. Ezután válasszon Opciók megjelenítése az oldal teteje felé. 

    Ugyancsak közvetlenül a Google Alerts szolgáltatásba léphet, és RSS-hírcsatornát hozhat létre bármilyen témában, beleértve a híreket is.

  5. Mellett Milyen gyakran, szed Ahogy megtörténik.

  6. Tól Szállít legördülő menüből válassza a lehetőséget RSS hírfolyam. Ezen szakasz legördülő listáiban további lehetőségek is testre szabhatók.

  7. Ha mindennel elégedett, nyomja meg a gombot Alert létrehozása.

  8. Ezután kiválaszthatja a RSS ikonra a következő oldalon másolja a HTML-t a hírolvasóhoz. 


Jelentkezzen be Google-fiókjába, nyissa meg a Google Híreket és keressen egy témát

A Google Hírek használata valóban elég egyszerű. Mindaddig, amíg be van jelentkezve Google-fiókjába, az összes adata ott lesz tárolva, vagyis szinte pontosan úgy tudja használni, mint egy RSS-olvasót.

Webböngészőben jelentkezzen be Google-fiókjába (vagy hozzon létre új Google-fiókot, ha még nincs ilyen). Keresse meg a News.Google.com oldalt.

Vagy rákattinthat a kategória szakaszokra a bal oldalsávon, vagy a tetején található keresősáv segítségével beírhat egy olyan kulcsszót vagy kifejezést, amelyről híreket szeretne kutatni. Néhány bal oldali sávban megjelenő tág kategória (például üzleti, technológiai, szórakoztató stb.) Esetében az alkategóriák vízszintes menüben jelennek meg az eredmények tetején, amelyekre kattintva kiszűrheti az összes mást .

Ha jobban érdekelnek egy nagyon konkrét témáról szóló történetek (szemben egy tágabb kategóriával), hasznos lehet, ha csak egy kifejezés helyett egy pontos kifejezést keres. Pontos kifejezés kereséséhez tegyen idézőjeleket a kifejezés köré.

Nem kell egyszerre csak egy elemet keresnie. A Google Hírek valódi ereje az, hogy több elemre is kereshet.

Több tétel kereséséhez írja be az elemek közé az "OR" szót, de ne tegye bele az idézőjeleket.

  • Példa: "Dallas Cowboys" VAGY "Houston Texans"
  • Eredmények: Minden olyan hírcikk vagy blogbejegyzés, amely vagy a "Dallas Cowboys" vagy "Houston Texans" kifejezést tartalmazza

Előfordulhat, hogy két mondatot szeretne egyetlen cikkben feltüntetni. Ez ugyanúgy történik, mint több elem keresése, csak Ön írja be az "OR" szót az "OR" helyett.

  • Példa: "Dallas Cowboys" ÉS "Houston Texans"
  • Eredmények: Bármely hírcikk vagy blogbejegyzés, amely vagy a "Dallas Cowboys" és a "Houston Texans" kifejezést tartalmazza ugyanabban a cikkben vagy blogbejegyzésben

A Google ezután minden olyan webhelyen átkutat, amelyet híreknek minősített, és visszahozza a keresés eredményeit.


Kövesse és iratkozzon fel egy témára

Hasonlóan az RSS-hírcsatorna kereséséhez és hozzáadásához az RSS-olvasóhoz, egyszerűen választhat Kövesse a téma tetején, hogy hozzáadhassa a Google-fiókjához.

  1. Nyissa meg a Google Híreket. Az oldal eltér a Hírek lapot a szokásos Google keresésben.

  2. Válasszon egy témát az oldalsó menüből, amelyet követni szeretne. Kereshet egy konkrétabb témát is.

  3. Amikor megérkezik a téma eredményeihez, keresse meg és nyomja meg a gombot Kövesse közvetlenül a felsorolás felett.

  4. Miután kitöltötte a kék kezdetet, követni fogja a témát, és rendszeres frissítéseket fog kapni róla. Mindig kiválaszthatja Kövesse ismét, hogy ne is kövesse.


Történetek mentése a későbbi olvasáshoz és a hírélmény testreszabása

A történetek elolvasásához mindössze annyit kell tennie, hogy rákattint, és egy új lapon nyílik meg. A legtöbb RSS-olvasó rendelkezik mentési funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könyvjelzőket tegyenek közzé később, és a Google Hírek is.

Vigye a kurzort bármely címsor fölé, és keresse meg a könyvjelző ikon. Nyomja meg, hogy későbbre mentse.

Kiválaszthatja a három függőleges pont ikon, hogy elmondhassa a Google-nak, mit csinál vagy nem szeret. Választhat:

  • Tekintse meg a teljes lefedettséget további információkért ugyanazon történetről más forrásokból;
  • Az összes történetet elrejti az adott forrásból;
  • Tetszik a történet, hogy több hasonló történetet szerezzen; és
  • Nem szereti a történetet, hogy kevesebb hasonló történetet kapjon.

Tekintse meg témáit és mentett történeteit a Kedvencek alatt

A feliratkozott témák összes címsorának és az elõzõ lépések késõbbi elmentett történeteinek megtekintéséhez válassza a ikont Érdekes a bal oldalsávon.

Témái kártyaként jelennek meg a Témák és források fülre. A mentett történetek megtekintéséhez használja a fent található vízszintes menüt Mentett történetek.


Töltse le a Google Hírek alkalmazást

A Google Hírek még erőteljesebben és szórakoztatóbban használhatók mobil platformokon az iOS és Android eszközökhöz készült hivatalos alkalmazással.

Vigye magával útközben híreit, tekintse meg az érdeklődésre számot tartó témák híreit, mentse el a történeteket későbbre, és testre szabhatja teljes hírélményét, akárcsak egy RSS-olvasóban. A Google Hírek használatával még olvasóra sincs szüksége - csak úgy kell használni, mint egy!