Az Outlook PST fájlok jelszóval történő védelme

A Microsoft Outlook e-mail program az üzeneteit és más Outlook fájljait a számítógépén tárolja .pst kiterjesztésű Outlook adatfájlok formájában. Ezeket a fájlokat általában PST fájloknak nevezik.

Az Outlook lehetővé teszi a PST fájlok jelszóval történő védelmét, hogy megakadályozza a többi felhasználót abban, hogy akaratlanul megváltoztassa, törölje vagy más módon elérje ezeket a potenciálisan érzékeny fájlokat egy megosztott számítógépen.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010 és az Outlook for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Jelszóval védi az Outlook PST fájlhoz való hozzáférést

Jelszó alkalmazása egy Outlook PST fájlra:

  1. Nyissa meg az Outlook programot.

  2. filé lapot választani fiók beállításai > fiók beállításai.

  3. Válassza ki a Adatfájlok Tab.

  4. Válassza ki a Outlook adatfájl (.pst), amelyhez jelszót szeretne létrehozni vagy módosítani, majd válassza a lehetőséget beállítások.

  5. választ Jelszó módosítása.

    Ha van Exchange-fiókja, akkor a Jelszó módosítása gomb nem jelenik meg. A hálózati jelszó a .pst jelszó.

  6. Ban,-ben Új jelszó és Erősítsd meg a jelszót mezőbe írja be a legfeljebb 15 karakter hosszú jelszót.

    Ne feledje a jelszavát! A Microsoft nem tudja letölteni az Ön számára, ha elveszíti. Írja le és tartsa biztonságos helyen.

  7. választ OK az új jelszó mentéséhez. Sikeresen jelszóval védte a PST fájlt.

A PST fájl jelszavai nem védik a rendszert szándékosan rosszindulatú próbálkozásokkal szemben az adatok eléréséhez. Az adatokhoz való hozzáférés korlátozásához hozzon létre jelszóval védett Windows felhasználói fiókot a számítógépet használó személyek számára.