Rendelje hozzá a Mac Apps alkalmazást egy adott asztali területen vagy az összes térben történő megnyitásra

A Mac operációs rendszer alapértelmezés szerint egy asztali helyet tartalmaz, de a felhasználók több asztali teret is létrehozhatnak, amelyeket 1. asztali, 2. asztali stb. Azonosítanak. Az összes asztali hely a dokkoló Mission Control ikonján keresztül érhető el. Kiválaszthatja, hogy kijelölje, melyik asztali számítógép (vagy mindegyik) nyílik meg az egyes alkalmazásokban. Ez a szolgáltatás hasznos azok számára, akik több helyet használnak meghatározott célokra. Például egy elsősorban levelezéssel végzett munkaasztalon a Mail, a Kapcsolatok és az Emlékeztetők lehetnek nyitva. Talán a fényképekkel való munka helye lehetne a Photoshop, az Aperture vagy az Apple Photos alkalmazás otthona.

Az asztali terek rendezésének és használatának módja rajtad múlik, de amint a Mission Control asztali számítógépeivel dolgozik, valószínűleg olyan alkalmazásokat fut be, amelyeket az összes aktív terében meg akar nyitni. Beállíthatja, hogy az alkalmazások minden téren megnyíljanak, így az asztali számítógépek közötti váltáskor ugyanazok az alkalmazások érhetők el mindegyiken, az egyes asztali számítógépekhez rendelteken kívül.

Ez a cikk a következő operációs rendszerekre vonatkozik: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) és OS X Lion (10.7).


Több asztali hely beállítása

Ahhoz, hogy alkalmazást rendelhessünk egy térhez, először több asztali helyet kell beállítani. Ezt a Mission Control segítségével hajthatja végre. Több asztali hely hozzáadása a Mac számítógéphez:

  1. Kattintson az Mission Control ikont a Dockban a Spaces sáv megnyitásához a Mac képernyő tetején.

  2. Kattintson az Plusz jel a Spaces sáv jobb szélén további asztali helyek hozzáadásához.

Ha több asztali gép között szeretne váltani, kattintson a gombra Mission Control ikont a Dockban, és válassza ki a kívánt asztalt a képernyő tetején megjelenő Spaces sávban.

Miután több asztali helyet beállított, hozzárendelhet egy alkalmazást, amely megnyitásakor az egyik vagy az összes asztali számítógépen megjelenik. Az ikonjának meg kell jelennie a Dockon, hogy hozzárendelhesse, de a kiosztás után nem kell a Dockon maradnia. A kijelölt alkalmazást eltávolíthatja a Dockról, és az továbbra is megnyílik az asztalon vagy azokon a helyeken, amelyekhez hozzárendeli, függetlenül az alkalmazás indításától.


Indítson egy alkalmazást az összes asztali térben

Ha azt szeretné, hogy egy alkalmazás minden megnyitásakor megjelenjen az asztalon:

  1. Kattintson a jobb gombbal annak az alkalmazásnak a Dock ikonjára, amely elérhetővé válik minden használt asztali területen.

  2. Az előugró menüben válassza a lehetőséget Opciók.

  3. Válasszon Minden asztali számítógép az almenüben.

Az alkalmazás legközelebbi indításakor az összes asztalterén megnyílik.

Ha később meggondolja magát, és el akarja távolítani a kiválasztott alkalmazást az összes asztalterületről, kattintson a jobb gombbal az alkalmazás Dock ikonjára, és válassza a Opciók > Egyik sem hogy eltávolítsa. Ezután az alkalmazás következő indításakor csak az aktuálisan aktív asztali területen nyílik meg.


Rendeljen alkalmazást egy adott asztali helyre

Ha egy alkalmazást egy adott asztali területhez szeretne rendelni, nem pedig mindegyikhez:

  1. Lépjen arra az asztali helyre, ahol az alkalmazást meg szeretné jeleníteni. Ha nem az Ön által használt asztalt használja, nyissa meg Mission Control és kattintson a kívánt asztalterületre a képernyő teteje közelében lévő Spaces sávban.

  2. Kattintson a jobb gombbal a Dokkoló ikonra az alkalmazás aktuális asztalterületéhez rendelni kívánt alkalmazás.

  3. Az előugró menüben válassza a lehetőséget Lehetőségeket.

  4. Kattints Ez az Asztal az almenüben.

Az alkalmazások hozzárendelése meghatározott terekhez vagy minden térhez elősegítheti a rendezett asztal megőrzését, és jobb munkafolyamatot hozhat létre.