Dokumentum beszúrása Word-be

Ha van egy meglévő Microsoft Word-dokumentuma, amely bővítené egy dokumentumot, amelyen dolgozik, akkor van néhány lehetőség. De ha egy teljes dokumentumot szeretne hozzáadni egy második Word-dokumentum oldalához, akkor a legjobb megoldás az, ha tudja, hogyan kell dokumentumot beszúrni a Word-be.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Word 2019, a Word 2016, a Word 2013, a Word 2010 és a Word for Microsoft 365 szolgáltatásokra vonatkoznak.


Hogyan illesszünk be egy Word dokumentumot egy másik Word dokumentumba

A Word beilleszti a dokumentumot az aktuális dokumentumba anélkül, hogy megváltoztatná az egyik dokumentumra alkalmazott formázást. A meglévő dokumentum képei, táblázatai, alakzatai és egyéb objektumai átvihetők az új Word fájlba is.

A beillesztett dokumentum tartalmának bármilyen módosítása nem érinti az eredeti Word dokumentumot.

  1. Indítsa el a Word programot, és nyissa meg azt a dokumentumot, amelybe egy másik Word dokumentumot be kíván illeszteni.

    Alternatív megoldásként válassza a lehetőséget Új > Üres dokumentum új, üres Word-dokumentum megnyitásához, amelybe meglévő dokumentumot illeszteni lehet.

  2. Helyezze a kurzort a dokumentum azon pontjára, ahová egy meglévő Word fájlt szeretne beilleszteni.

  3. Válassza ki a betétlap Tab.

  4. Válassza ki a legördülő nyíl mellett tárgy a Szöveg csoportban.

  5. Válasszon Szöveg a fájlból megjelenő legördülő listában. Megnyílik a Beszúrás fájlból párbeszédpanel.

    Ha kiválasztja tárgy az Object legördülő menüből beágyazhat egy meglévő Word dokumentumot kattintható fájlként a Létrehozás fájlból megjelenő Objektum párbeszédpanel fülre. Alternatív megoldásként létrehozhat egy új, üres dokumentumot, amely kattintható objektummá válik, ha mentésre kerül az adott párbeszédpanel Új létrehozása lapján. Ez egy hasznos módszer a dokumentum hivatkozására anélkül, hogy a szöveget importálná a meglévő dokumentumba.

  6. Keresse meg azt a Word fájlt, amelyet be kíván illeszteni az aktuális Word dokumentumba, és válassza ki azt.

  7. választ betétlap. A Word beszúrja a dokumentumot az aktuális dokumentumba.

  8. Ha szükséges, mentse a kombinált fájl módosításait.

  9. Megismételheti a lépéseket, ha további Word-dokumentumokat szeretne beszúrni az éppen dolgozó Word fájlba.


Hogyan illesszünk be egy Word dokumentumot fejlécekkel vagy láblécekkel a Wordbe

Ha a beilleszteni kívánt fájl fej- és láblécét tartalmazza, amelyeket át szeretne vinni az új fájlba, akkor adjon meg egy szakasztörést, mielőtt kiválasztaná az új dokumentum beszúrási pontját.

  1. Helyezze a kurzort a dokumentum azon pontjára, ahová egy meglévő Word fájlt szeretne beilleszteni.

  2. Válassza ki a elrendezés Tab.

  3. Válassza ki a Breaks legördülő nyíl az Oldalbeállítás csoportban.

  4. Vagy válasszon Következő oldal szakasz törés hozzáadásához és a Word dokumentum beillesztéséhez a következő oldalon kezdődően, vagy válassza a lehetőséget Folyamatos szakasz törés hozzáadásához és az ugyanazon az oldalon kezdődő Word dokumentum beillesztéséhez.

  5. Helyezze be a Word dokumentumot a fent felsorolt ​​lépésekkel. A fejléc és a lábléc csak az újonnan beillesztett dokumentum oldalaira lesz alkalmazva.