Word-dokumentum konvertálása HTML-be

Ha van egy Microsoft Word dokumentum, amelyet weblapon szeretne használni, akkor a Word segítségével HTML dokumentumokat és weboldalakat hozhat létre. Vagy más eszközökkel konvertálhatja a Word dokumentumokat az internet számára megfelelő formátumba. Tudja meg, mikor kell HTML-dokumentumok készítéséhez használni a Word-t, és mikor érdemes más lehetőségeket használni.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 és Word 2010 szoftverekre vonatkoznak.


A Word használatával mentse a dokumentumokat HTML-ként

Ha a Word DOC fájlokat HTML formátumba kívánja konvertálni, akkor kezdje a Microsoft Word programmal. A Word nem ideális módszer a HTML-dokumentumok készítésére és a weboldalak semmiből történő létrehozására. Nem tartalmazza a HTML-szerkesztő programokban található hasznos funkciókat és kódolási környezetet.

A Notepad ++ egy egyszerű szövegszerkesztő, amely néhány HTML-funkciót kínál, amelyek megkönnyítik a weboldalak készítését, mint a dokumentumok HTML-be konvertálása a Word-ben.

Hogyan menthetünk Word dokumentumot weblapként

Word-dokumentum gyors konvertálása HTML vagy weblap formátumba:

  1. Nyissa meg a HTML-be konvertálni kívánt Word-dokumentumot. Vagy nyisson meg egy új, üres dokumentumot, és írja be a HTML-fájllá konvertálni kívánt szöveget.

  2. Menj a filé lapot és válasszon Mentés másként or Másolat mentése hogy elmentse a dokumentumot.

  3. Válassza ki a helyet, ahová menteni kívánja a HMTL fájlt.

  4. Ban,-ben Írja be ide a fájl nevét szövegmezőbe írja be a dokumentum nevét.

  5. Válassza ki a Mentés típusként legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Weboldal (* .htm; * .html).

  6. választ Megtakarítás.

Korlátozások a Word dokumentumok HTML formátumba konvertálásához

A Word kényelmes megoldás az oldalak konvertálására, amikor gyorsan szükség van rájuk egy webhelyen, de ez nem a legjobb hosszú távú megoldás az online közzétételhez. Weboldal-szerkesztőként a Word különös stílusokat és címkéket ad hozzá a HTML-kódhoz. Ezek a címkék befolyásolják a webhely tiszta kódolását, a mobileszközök működését és a letöltés gyorsaságát.

Egy másik lehetőség a dokumentum Word-ben történő létrehozása, a fájl DOC vagy DOCX kiterjesztéssel történő mentése, a DOC fájl feltöltése a webhelyre, és egy letöltési hivatkozás beállítása egy weboldalon, hogy a látogatók letölthessék a fájlt.


Webszerkesztővel konvertálhat DOC fájlokat HTML formátumba

A legtöbb webszerkesztő képes konvertálni Word dokumentumokat HTML formátumba. Például a Dreamweaver néhány lépésben átalakítja a DOC fájlokat HTML formátumba. És a Dreamweaver eltávolítja azokat a furcsa stílusokat, amelyeket a Word által létrehozott HTML ad hozzá.

Amikor webes szerkesztőt használ a Word dokumentumok HTML formátumba konvertálásához, az oldalak nem úgy néznek ki, mint a Word dokumentumok. A Word dokumentum úgy néz ki, mint egy weboldal.


Konvertálja a Word dokumentumot PDF-be

Ha a Word dokumentum HTML formátumba konvertálása nem hozta meg a kívánt eredményt, konvertálja a dokumentumot PDF-be. A PDF fájl pontosan úgy jelenik meg, mint a Word dokumentum, és a webböngészőben sorban is megjeleníthető.

A PDF fájlok használatának hátránya, hogy a keresőmotorok számára a PDF egy sima fájl. A keresőmotorok nem keresnek PDF fájlokban tartalmat, és nem rangsorolják a PDF fájlokat olyan kulcsszavak és kifejezések alapján, amelyeket a potenciális webhely látogatói kereshetnek, ami lehet, hogy nem jelent problémát az Ön számára. Ha egyszerűen azt szeretné, hogy a Wordben létrehozott dokumentum megjelenjen egy webhelyen, akkor a PDF-fájl jó megoldás.