Belső kép beszúrása egy Outlook üzenetbe

Tegye még vonzóbbá a következő Outlook-e-mailt, ha egy képet illeszt be a szövegbe, ahelyett, hogy fájlként csatolná. A beágyazott kép az e-mail törzsében jelenik meg. Beállíthatja, hogy a szöveg a kép körül folyjon, a kapcsolódó tartalom közelében tartva, és javítsa maga az üzenet megjelenése és stílusa.

A cikk utasításai az Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, az Outlook for Microsoft 365 és az Outlook.com verzióira vonatkoznak.


Ellenőrizze a képfájl méretét és tömörítését

Először ellenőrizze, hogy a kép tömörítve van-e, hogy ne okozzon problémát az e-mail küldés. A tömörítés csökkenti a fájlméretet, hogy az e-mail rendszerek kezelni tudják (gyakran van fájlméret-korlátozásuk az üzenetek számára, és ha a kép túl nagy, akkor nem megy át).

Ha a kép nagy, talán azért, mert az eredeti, találhat egy eszközt a képek tömörítésére. Át kell méreteznie a képét az e-mailek számára is. Miután kezelhető méretűre csökkentette, kövesse az alábbi lépéseket az üzenetbe történő beszúráshoz.


Kép beszúrása egy Outlook üzenetbe

Belső kép hozzáadásához az üzenethez hajtsa végre az alábbi lépéseket az Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 és az Outlook for Microsoft 365 esetén. Ha rendelkezik az Outlook.com céggel, olvassa el az alábbi szakaszokat.

  1. Indítása új Email. Az üzenetnek HTML formátumban kell lennie. Ezután válassza ki a Szöveg formázása fülre az új e-mail üzenet ablakban.

  2. Ban,-ben kialakított válasszon HTML.

  3. Válassza ki a betétlap fülre. Helyezze a kurzort az üzenet törzsébe, ahová a képet szeretné helyezni.

    Web

  4. Ban,-ben Illusztrációk válasszon képek. Megnyílik a Kép beszúrása ablak.

    A képek kiválasztásával online kereshet képeket az Outlook elhagyása nélkül Online képek, amely egy Bing képkeresést hoz fel. Képek megtalálhatók a OneDrive-fiókban is.

  5. Navigáljon a beszúrni kívánt képhez. Amikor megtalálta a használni kívánt képet, jelölje ki és válassza a lehetőséget betétlap.

    Helyezzen több képet egyszerre a gomb lenyomásával Ctrl gombot, és kiválasztja az összes felvenni kívánt képet.

    Web

  6. Állítsa be a kép méretét az egyik gomb lenyomásával képfogantyúk szélén, majd húzza. A fogantyú elmozdításakor nagyobb vagy kisebb méretű lesz.

  7. Válassza ki a Elrendezési lehetőségek gomb (akkor jelenik meg, amikor kiválasztja a képet), hogy megjelenítse a választási lehetőségeket arra vonatkozóan, hogy a kép hogyan hat a környező szövegre. A szöveggel összhangban alapértelmezés szerint kiválasztva van, és a kép alját a beszúrási pontban lévő szövegsorhoz igazítja.

    A Szövegburkolással az opciók magukban foglalják a körülötte, mögötte, előtte lévő szöveget és más viselkedéseket. A hatás a kép alakjától függ. Válassza ki a kívánt lehetőséget.

    Web


Kép beszúrása az Outlook.com üzenetbe

Inline kép beszúrása az Outlook.com-ra egyszerű, bár a kép formázásához nincs annyi lehetőség, mint az Outlook szoftveres verzióiban.

  1. Beillesztett kép beszúrásához az üzenetnek HTML formátumban kell lennie (sima szöveg). A HTML az alapértelmezett beállítás, ezért nem kell módosítania, de az ellenőrzéshez nyisson meg egy új üzenetet, és válassza az alul található Opciók gombot. Ha a menü felajánlja Váltás HTML-re, válassza ki.

  2. Vigye a kurzort az üzenetébe, ahová a képet szeretné tenni.

  3. Válassza ki a kép ikont az üzenet alatti menüből. Ugyanazon a menüsoron van, mint a Küldés és Elvetés gomb. Megnyílik a Kép beszúrása ablak.

  4. Válassza ki a beilleszteni kívánt képet, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

    Web

  5. A kép megjelenik az üzenetben.

    Web